Tuesday, July 17, 2007

Udah udahlah tu....




Mak Jie pesan...


Susah la nak faham.... jadilah org yang matang, tak semua keinginan kita dpt dicapai.Bila kita terlibat dengan komuniti/ masyarakat atau berhubung dengan ramai orang yang kita sedia maklum banyak juga kerenah dan ragam , berbayaklah bersabar dan redha , Bahagia adalah rasa redha.Ia bukan barang dagangan yang mampu dibeli di pasar walau sekaya mana pun kita, tetapi merupakan kurniaan Allah s.w.t yang dianugerahkan kepada jiwa-jiwa yang terpilih. Org yg Redha selalu mendapat kelapangan jiwa; bahagia itu tatkala anda mampu membuat org lain senang hati, menguntumkan senyum di wajah, dan anda merasa gembira bila dapat berbuat baik kepada sesama manusia dan merasa nikmat ketika anda mampu bersikap baik kepada mereka. Kebahagiaan adalah membuang jauh segala fikiran dan pandangan negatif dan mengisinya dengan fikiran dan pandangan yang positif. Ia merupakan sebuah kekuatan yang mampu menghadapi berbagai tekanan dan mampu memecah kebuntuan tanpa diperkuda emosi. Kebahagian itu ada pada ilmu yang bermanfaat dan amal yang soleh, ada dalam meninggalkan kebencian, kedengkian dan sikap tamak terhadap apa yang dimiliki orang lain.




Mal the Penyu pesan...


akak meghah..........ko tau lahanad2 tu dengki ngan ko, very the lalats.........sanggup bukak google account semata2 nak letak komen - lalats aka edora, hans, dato k dan ramai lagi (bukan akak2 larkin ye, akak2 very the nice one) tapi ni la contoh lalats yang jeles ngan life akak merah. Ko post cecantik je kak, bagi panassssss lagi lalats tuh.





Akak Merah pesan...


ko nampak aku ngah buat apa ni?





majulah sukan untuk kak red diva. ko ado?






10 comments:

Lily . Lulu . said...

mak meghah .. ooo mak meghah .. nanti kita beli lalat nya elektrik tuh, kasi lalat2 tuh zasssss kena sengat. hahaha :P

tahniah la kak red ku, sebab berjaya menggunakan mms dan 3g akhirnya ;) wuhuuuuuu !!!

p/s: citer kat blog kita dah upload .. kwang kwang kwang .. jangan mare :D

Lily . Lulu . said...

eh aku dah mengomen ke belom
kalau udah .. betol la tuh dah ..
x pasan plak tadi :D
oops . sorry banyak pler komen ku

ReDbLoOdSnOw said...

assalammualaikum kak red...pencinta merah gak ek? ekekeke..uuuuwwaaaaa lame arrr kiter x men squash =( since my racket patah...hemprrrhhh...

p/s: saam kenai :D

Lia said...

hi kak red. i dah lama jadi your silent reader. i have a lot to comment sampai tak tahu nak tulis apa. :)

Anyway your blog is one of may fav blog... you know why? coz kat sini ada all d suka duka kehidupan.

sayda said...

yeah.maju kred maju.move forward.dont look back.history remains kan.

Jie said...

" tgkkan blog aku 2 kalo lahanad 2 mencarut lg. Aku pi squasq jap"

Ambek ko...red diva sms body guard..huhuhu...:p

Jie said...

" Tgokkn blog aku 2 kalo lahanad 2 mencarut lg. Aku pi squash jap"


Red Diva sms bodyguard...Ko ado?

ha ha ...

MyHeart said...

errrr.......ape kes???

ady said...

" Tgokkn blog aku 2 kalo lahanad 2 mencarut lg. Aku pi squash jap"

Giler banyak bodyguard kak Red. ahahaha!

^eMiKo^ said...

majulah ke hadapan kak red... pedulik ngan lalat yg busuk ati tu.. ok.. keju!!