Monday, January 21, 2008

Sirman Botak...




Hi, ni boipren baru i...Sirman Botak. ada kisah di balik kebotakannya. bukan dia hendak, bukan jugak aku mintak. Ini kisah suami yang degil x nak dengo cakap isteri.



Sebelum Sirman went to US, aku dah siap bekalkan shampoo yang biasa dia pakai dr msia ni. bertahun2 itulah shampoo yang banyak berjasa kat rambut dia. sama jugak minyak rambut. Tapi adat lah kalo dah sampai kat tpt orang, kadang2 kita nak try gak product orang tu, tp perlu diingat, ada product yang x sesuai ngan kita so inilah sebabnya...


Bila dia landed on 31st December haritu, aku terperasan ada satu kesan rambut gugur botak kecik kat belakang pala dia. Sirman dok complaint rambut dia gugur few days before nak balik Msia. Rupanya dia ada beli b/cream and shampoo rambut sana yang buat rambut dia rosak. Mbe chemical sana is too strong.


Makin hari makin banyak yang botak, berlubang2 kepala bila rambut gugur, dalam bilik ayo toksah cakap la...sekali mandi kaup punya byk gila rambut. atas katil even kat lantai bilik pun penuh rambut dia jer.


So eve of our Anniverasry, he got fed up already. dia cakap dia nak pi potong buat skinhead. Balik dari potong rambut, clearly nampak cam ada fungas la kat pala nya...mmg dr ko buat s/head baiklah botak terus. Mamak dah suh botak je dia x nak. bila dia balik tengok belek teleng balik, dia sarung jeans terus pi balik mamak and botakkan.


Tekejut mak ok!




So sirman botakkan rambut kerana masalah kesihatan rambutnya. Bukan kerana aku paksa botak di hari anniversary kami.



La ni dia ngah on medication, semacam sket la tengok dia takde rambut. Not my taste la u... apa ubat utk rambut cpat tumbuh ek?



Tapi terima je lah, dia tetap suamiku yang paling encem.



14 comments:

tentangseseorang said...

alahhh suh jer abg sirman tanya kat kedai mamak tuh. ubat pelebat rambut. selalu kedai mamak akan tenyeh kat kepala kita supaya rambut yang beru dipotong cepat tumbuh. ehehehehehe. banyak sikit untung diaorg dapat kalau rambut kita cepat tumbuh.

flinty.farah said...

uhuk.
sian sirman.. sy pun ade masalah rambot gak kakred. skang ni sy pakai wella hair tonic for dandruff anf hair fall. agak berkesan gak la sbb rambut sy dah kurang gugur.
tapi kalau nak cara traditional, cari daun bunga raya tu, ramas2 bior kuar lendir dia, sapu kat kepala.. gitu la lebih kurang. tp kak red try ler tanya org tua2 lu ek, kang terbagi ajaran sesat, sy plak dipersalahkan. ahaks.

Umi Mia said...

alah...kesiannya sirman...tapi kak red, lakiku dulu pun pernah botak licin gak lepas mia kuar spital...somehow or rather u'll get use to it...and u know what...sexy gak apa...auuwww...

MNN said...

uikkss.. bahaya tuuh..

hmmm ubat cepat tumbuh rambut takdet..

ubat terus ader rambut adet.. ;)

mmmmm style afro!!! nak??

he he.. :)

Being Normal said...

la ye ker...ku pikirkan membayar nazar...kesian sirman, ada brand kat dlm tv tu ape ker namanyer, yu nam?? try ler yer k red

budleee said...

hurm..
actually sirman has a nice skull.. so ok aper for this botak moment, beside, kak red, now u can fokus on his face :D

okay gak botak licin, at least leh removed all that nasty fungus..

nisha said...

kak red.. try hairpro set punya regime.. dapat combat male baldness n suburkan rambut at the same time...

Ziana said...

hehehehe...
igt kan suprose anniversary..
:)

comel gak botak2 nih kak
:)

mad redo1 said...

hehehe... budak botak... budak botak... tapi botak-botak masih encem takpelah...

muin said...

sama la masalah sirman ngn sy, rmbut gugur byk sgt, nak2 time mandi.., benda ni jd lps pki b/cream gel gak..muda2 dh botak kepala aku..any suggestion?

cHiQuE CoMeL said...

kak red...
okaylah tuh sirman botak licin... tgk mcm comel plak... hehehehe dah ala² sirman world gituh!

awieworld said...

kakred. ok apaer botak. nowadays, ramai yg botak, cute, ensom. macam dalam drama SPA Q tu, Ridzuan Hashim..kan sama macam husband akak tu...

kalu nak tumbuh rambut, Yun NAm HAir Care ada penawarnyer. Ada kuar kat TV3, mmg berkesan. Cubalah lah kak... :)

Beruang Madu said...

tulah aku dah khabo... yg dia pakai tu sesuai untuk negro jer... kan ramai negro dah botak...memang tanak kasi tumbuh lagi dah...

cemana yer kalau rambut dia tak tumbuh lagi.. kena pakai wik lah yer..

Anonymous said...

kak red,
kalau nak rambut cepat tumbuh, makan pil Biotin. dosage kene tinggi lah. saya mkn 3500 mcg per day. bole cek out in the internet. HTH.
~pixiee~