Sunday, January 27, 2008

PS2...

sirman ada hadiah untuk abang. to get him a new ps2 set... kenapa x beli ps3? ps3 reganya RM1700...ps2 lak 700. umur 7 taun nak bg memahal batper. seribu extra utk ps3 aku leh beli memacam yer..baik mak nya yang pau.



well, aku x campo sangat apa yang dikecohkannya ngan minah salesgirl ni. tau le aku, mende2 ni bukan la minat aku. selama ni abang kalo main ps2, pinjam dr pokde (Epi) and poksu nya (Adik). tp adik2 aku tu kedekut ya hamat, pinjam kejap jer dapat, pastu abang dah gian nak main.




so sirman janji to buy one for him, aku ikut je lah asal jgn beli ps3, it s too expensive. lgpun game lam ps3 tu more violent aku dengo. wah lagi lah x payah! anw, since we were in MV, carik jugak kedai ps2 kat sini, at first nak pi Low Yeat, MNN cakap situ x byk choice, dia suh pi Sg Wang. Ziana pun baru belikan utk adik dia, pun dia beli dr Sg Wang.




Adik2 aku sorang beli kat Mines, sorang lak beli kat MV ni. memandangkan aku dah boring and penat kat MV ni, kita go for this shop je lah. x kuasa ler aku nak pi Sg Wang, ngan jem ngan mata aku pun dah mula nak katup2 mengantuk.



they are trying their new PS2.. semua amoi tu explain, sepatah hagham aku x amik port, coz aku lagi leka ngabihkan masa ber YM wt my buddies.




MNN ni menatang PSP yang ko dok promote tu. RM799 harga dia, red colour takde so aku x jadi beli for myself, but soon before bday aku july 11, the red colour will be out (hint hint). aku pun x tau apa aku nak buat mende ni kalo aku beli. tp kalo org adiahkan aku tau le nak pakai, layan movie, mobile gitu kan! game2 ni very ler not my taste.




ha kan mak dah ckp mak x tau mende apa yang dema dok belajar bagai tu, mak nya ngah busy sikkk...



Sirman paid RM699, dapat satu wireless ori josystick, satu local j/stick, 13 games, 1 album and set tu lah..worth buying la. aku tanya budak2 it s all win win situation. bih kurang gak lah kalo aku pi sg wang mau lagi riuh kat situ, ngan anak2nya lagi.



balik rumah..tu diah, terus transfer tv bilik belakang to gegirl's room. that tv is an old tv, tv masa zaman aku anak dara lagi, dah leh timbang cincai. aku x nak dema main kat living area or my room, so they have to play in gegirl's room. I think i need to get one cheap tv for them lah...

6 comments:

MNN said...

ps2 tu pun dah cukup utk bebudak.. Aku pun x beli ps3 lg..

Ko pau ler seman buat beli psp.. he he.. :) sok2 ko kul-jb-kul takde ler boring sgt.. :)

K lah aku nyambung basuh baju bakul no 1.. he he.. :)

ita.itu said...

wah best abg dpt PS2..layannnn bang ye...jgn lupa buku...sok mummy ko sorokkan ps2 ittew..hehe..

Ziana said...

ps3 nanti2 laaa kak..
still mahal..
baik bli E61i..
huhuhu...

but kat Spore murah!!
haaa bli psp for u..
xde laa bosan if slalu fly..
berry2 xde gune dlm flight!
:P

Red Mummy said...

mnn - x de maknanya, baik buat modal aku beli kasut

ita - nak suh tido td menjerit gak akak dibuatnya tp takpe pasni pun pas balik sek je leh layan..

ziana - spore plakkk...nnt la kalo aku dah terlebih kaya..

eh dah riki itu projek hp kita blom?

shalyafzan said...

kak red...
kat ne ek beli ps2 tuh??..mengancam gak offer dia sbb skali ngan wireless joystick ngan 13 games bagai...kat mana ek??promote2 laa sket kedai tuh..hehehe...

Red Mummy said...

shal - kat mvalley, tingkat 3 ke 4 alah yg sama floor ngan food court tu, betul2 kat sitting area food court tu kedainya

apa nama kedai ek, senang je nak carik, kena tgk resit..but very ez to find one...