Sunday, January 20, 2008

Recess time...

rebas renyai masa masuk ke sekolah abang. waktu rehat apa lagi, ari sabtu le pulakkan, berbondong2 la rombongan kak merah melawat anaknya. dari thari hantar abang, kami ke tuition centre, makan cendol beli dvd, ha ngam2 sampai sekolah utk rehat time.


oh ni kejenya waktu rehat bukan nak makan, dok leka main kejar2 wt his frens. gegirl jerit carik abang dia cam mak nenek tol la si kecik ni.



see, drag abang cam la abang ko tu buat salah. lek la girl, malu la abang ko nanti ko nak control2 abang ko kat sini pulak.

kawan2 abang pun ikut sama callo pi tempat port kita selalu makan. Muslim students usually makan kat bawah tree wt ustaz tp kalo x pun kat depan kelas ada satu port, so kat situ lah usually aku melepak kalo datang waktu rehat, anak2 melayu pun ramai makan kat situ.



makan time...susah tol abang ni nak makan lam kepala nak main jer. bila aku cakap aku nak blah la kalo camni, mom datang pun nak main jer, laju la pulak tu dia mengunyah.



for Year 1's students, depa bagi rehat 5 min early than Year 2. gamaknya budak2 darjah satu ni adalah agak lembab sket tang makannya kot, elok gak lah...dapat le lama sket kitorg melepak sama.


Bariah, anak Kak Mas VA, abang and gegirl... Bariah ni boleh ingat nama abang, bila aku tanya abang apa nama Bariah, jangan arap le dia nak ingat. Nama kawan baik dia pun, dah 3 weeks baru dia hapal.



the boy behind me is Daniel, abang's bestfren. Atuk Daniel dah jadi geng kamcing aku. We both selalunya discuss and tukar2 cerita about this school. parents Daniel agak la busy, kalo x silap aku mak si daniel ni artis tapi x lah gelemer mana. so dia mmg duduk ngan atuknya, rumah pun depan sekolah jer.



seronok tengok abang kat kelas. dia mmg suka sangat sekolah nya, wpun penat, homework hazab nye banyak, aritu sampai 5 buku ye kena buat sampai ari jemaat pagi abang terpaksa ponteng sekolah agama utk pertama kalinya coz aku tengok dia over flat bebenor.


balik je umah aku terus qada tidur, umah pun sangatlah cantik dan bersih bila Fifin my helper sudah mengclearkan semoleknya. Sirman and gegirl pi jemput abang kat sekolah at 630pm, depa kuor sekolah 10min awal, kali ni bapak daniel yang jemput so dia bawak sekali anak aku dok bawah warung depan sekolah sementara tunggu Sirman sampai.


Sib baik la ada orang perihatin nak tengokkan jaga keselamatan anak-anak kita ni. Abang tak nak tunggu dalam pagar sekolah sbb sirman lambat amik, sib baik bapak Daniel sanggup tunggu jagakan abang kejap.




Kejap betul Saturday bila pejam celik, cuba time ngah keje kat opis tu, lama gila tol nak tunggu off duty.







3 comments:

budleee said...

uis kak red (upgrade ke kak lah, calling you red mummy makes me feel so young :p)

hikss artis tak glamer, kak... mcm nak menimbulkan kontroversi jerk :p.

hehe, same la abg dgn abgnyer, susah ingat nama org. :p

Anonymous said...

I love reading your blog..really put a smile on my face! I miss speaking/writing in Malay, so takde gang here...

Mrs. Sheikh said...

gegirl tu cam kakak2 plak...
lawa payung dia...