Sunday, January 27, 2008

New one...

anak2 kena share duduk ngan mak pasal seat belakang penuh...


YEY! dapat new LCD...aku suh Sirman amik tv yang paling murah, x yah lcd pun x per, janji leh buat main ps2 lam bilik gegirl, tp dia nak gak amik yang ni.


wah ukur size beso lagi tv kat main hall area...tv kat hall x leh alih, beso berat, x kuasa aku nak tlg angkat x kemampuan. nak suh jenjiran aku ke brothers aku pun aku mls nak panggil..biar la yg ni dok kat hall jer.


so my new LCD letak kat bilik aku, best2 tengok DVD puas beso. tv lama lam bilik aku anto ke bilik gegirl for them to play the PS2...


X leh kata Sirman belanja coz this is mutual agreement, mak pak tong2 sama kuor duit lah. Bangkok la laki aku asyik dia je ngulur... actually laki aku x nak, nak tunggu lagi few more months tp aku je yg beria, sbb aku rimas dema main ps2 kat hall, kang aku nak ngk astro jadi gaduh le pulakkan.


actually, aku mmg x layan ps2 tu, gegirl pun x berapa kisah. so far aku tengok time Abang ngah buat homework, bapaknya yang bertenggek melayan ps2, hemm...elok la tu, the boys are in the house! bila abang siap je hwork, diam je dia dok lam bilik, bersilat2 ngan bapaknya wt the game.





17 comments:

maelbest said...

oh,..ingt td nk buat cam iklan grand livina tuh,..semua dok depan kan,.ahaha,..ooo papepon sti la emaknya yg paling untung kan,..hahaha,..bijak2,..

Josh said...

Waa... bestnyer dapat TV besar yang leper-leper. Rumah josh satu TV je, tu pun jarang pakai sebab Josh ngan bini selalu sibuk.

Being Normal said...

wah k red, sakanyer bebelanje this week

Red Mummy said...

mael - maknya untung tp maknye gak yg kayap

josh - kamu 2 org je sik, kami berempat, bergaduh berebut nak layan tv. bapak suka astro, mak suka dvd bilik, anak nak ps2 gituuu

BN - balas dendam gamaknya, tp dah kayap..so nothing big to buy for the next few months ahahahhaha

mad redo1 said...

woah! amal jariah terus sapat balasan LCD tv... Tuhan bayor cash... hehehe...

tukangtaip said...

Bestnya! I've been eyeing LCD televisions too... tapi Samsung 32" yang paling murah RM2050 kat kedai belakang rumah tu.

Kena tunggu turun harga lagi dulu.

budleee said...

oh my gosh tv lcd tuuu... bestnyer...

LCD Tv tu pakai electric siket pastu tak panas sangat mcm tv biasa.. so jimat la sikit bil tuu :D

tak termasuk tgk DVD dlm wide format yg sangat cantek itu gambar :D

Pato & Pearl said...

Samsung LCD very cool design. Cuba try main Wii Nitendo pulak...If you don't "faint" after playing it..nasiblah..hehe

Have a good week ahead.

P

Heartless Devilish said...

beshnye dapat tv beso! flatscreen laks tuh...
wa wa wa...
kalo men ps2 kat lcd nie..
lg besh wor...

Red Mummy said...

bang mad - ahaks...kan buat baik dibalas baik... actually the othe way round, aku beli dulu br aku bg helper aku hikss

bang tt - 2050 lg murah lah, weih mnn, ko pi kat bakang kedai umah tt lah

budlee - jimat bill ye, idak le teman amik kisah, elok la kalo jimat

pearl - rugi la nak beli Wii coz that s for individual game kang x leh share wt gegirl or dad nya, harga pun lebih 100 je than ps2.

heart - banyak le nak buat main ps2, dah tentu benda baru mak nye harus sebat dulu yeee

MNN said...

2050 nih murah lerr.. tp jgn yg display item udah ler..

singautara said...

kekekekeke....baguihhh naaaa beli samsung...dulu mahai la nih dah below rm3K dah...

singautara said...

kekekekeke....baguihhh naaaa beli samsung...dulu mahai la nih dah below rm3K dah...

Shopaholic Mama said...

In Spore, I paid S$ 899 (as a gift) for the Samsung LCD. The next day, the price dropped to S$799 only (abt RM1800). So, mahal jugak eh kat Msia. If only you had come down & shopped here instead, lebih duit tu can buy more shoes babe!

Zana Sadri said...

aduh kak... besonyer tv tuuu....dan sgt la bestnyer kalo dpt.

bunyik berebut siaran tu mcm zana n hubby je. tapi dia sibuk bola ngan ps2 je la. tension2. :D

Ziana said...

uiks kak...
sambar LCD???
menariksss!!!

dbab said...

wuhoo..kak red..we have one thing in commom..the TV..heheheeee..tapi laki saya kasi gantung..(tgk blog)..sebab haritu baru 2 hari beli sudah dicorakkan dgn itu crayon kat screen..aiyoh..kids!!
menangis mak nak menenyeh screen tu..pastu terus kasi up..hahaaa..telopong je bebudak ni..heheee..