Sunday, January 20, 2008

Private teacher for Abang...


Lepas anto abang kat sekolah, we rushed to this place lak. Supposedly kita datang in the morning tp aku tak nak kelam kabut nguruskan abang yang nak ke sekolah noonnya, so almost 2pm baru sampai here. 2,3 min we waited at the outside of the house ni. tepon2 takde org jwb, door bell x jumpa, bagi salam tak berlayan...tol ke umah nya ni.



dahlah dok bawah panas ni, si botak aku tu kata jalan dah betul ikut alamat. sib baik ada amoi kuor cakap salah la umah ni. it should be Jalan, Bukan Lorong. cit la ...




ha jap je dah sampai umah yang kami carik ni. lawa umahnya, 2 lots dia beli sekali gabungkan satu. Section bawah dia buat tpt khas for mengajar.



inilah bakal cikgu tuition abang. privately. she will teach abang alone, once a week. see lah how it goes if abang needs to go for twice a week. rombak lagi la routine aku nanti.



I have to send abang to a private teacher since aku kecewa ngan Tuition centre that he attended during the school break before. At least i know this teacher and aku tau cara dia mengajar bagai.


I should find a teacher at my area, tp aku give up easily, sekali ngajar students nya pun still ramai, being a mother that want the best so i go for personal tutor, is better. Not talking about money if it comes to kids education. Kami bukannya orang kaya but for kids, insyallah ada allocation of course.





lepas ni starting feb aku akan melepak di sekitar2 area sini sementara menunggu abang abih tuition class dia. jauh ko kalo nak balik umah. by the time aku patah balik pun kelas dia yang sejam setengah ni bley abih. Hope he likes the teacher.




This teacher is Beijing mali a pure Muslim, got married wt our Muslim Malay man. She used to be my teacher few years ago when i attended a Mandarin class before. Aku x sempat nak grad belajar Mandarin wt her coz i had to fly to Amsterdam - visit itu orang Botak yang was based di sana. hiks...malas nak belajar yg benornya.


Takyah la korang nak congceng ngan aku, light2 je aku paham mar...

6 comments:

azrid said...

akak tak nyempat nak baca entry ko..
cuma nak tanya..apsal sirman botak??

mad.redo1 said...

ingatkan boleh lawan choche choche dengan nkao... hehehe... satu lagiks apsal gambo udah makin kecik nih?

SaYuRi said...

private tutor is always the best eh kakred :) she is chinese convert ker? coz u said something abt beijing...

Red Mummy said...

kak linda nnt aku blog psl soalan ko tu ye..mmg ramai yg tanya

bang mad quota aku lam blogspot dah abih so dload gambo la ni pakai picasa, terkecikkan, lupa nak buat min size

sayuri - she s pure muslim, but from Beijing china, mak pak dia muslim gak, belum ada PR msia wpun dah 20 taun dok msia, kawin ngan org msia...

Ziana said...

hope abg suke teacher nih..
kan kan?
:)

good luck abg!

Shah said...

Aku dah bertahun2 teringin nak belajar bahasa tu tapi tak buat2 jugak.