Monday, January 14, 2008

Picnic at Gazebo...

We continue our jalan2 carik carik rumah baru again. The previous one that we intend to buy, is not confirmed yet. It s not that rush to get a new house, but we really hope by this year, a landed house property is in our hand la...lagipun we hv VA already. so man man, pelan2 kayuh.




Few units gak kita pi tengok but lom ada yang berkenan, sbb tak nak makan minum kat mamak or mana2 kedai, aku beli bungkus gerai tepi jalan beehun and mee goreng for 3 of us. Sirman just ate the karipap.




entah perumahan mana tah, kitorg benti and nampak gazebo n terus stop for having our tea time. Air suam 2 botol memang sedia ada, so makan le memasing ala2 picnic gitu. aku tak tau la ada yang pangai style cam aku ni, but nothing wrong makan macam ni, aman pun ye, tp pas makan kemas kan la balik.


kalau ko rasa ko 'diva' sangat, rasa jijik makan cenggini, x pek den nak nolong dor...


Kenyang makan, alhamdulillah after 20min kita sambung balik jalan-jalan carik rumah...


Orang yang dok kat area umah itu mesti heran..kat sini pun dema bley berkelah...





11 comments:

it's me shy said...

hi kak red,

carik rumah ye. dah cuba ke kat alam damai. rumah kat situ cantik2 somemore the park also nice. kedai pun dekat. sekolah dekat, sekolah agama pun ada kat situ ... dekat jugak ngan VA u . cuba2lah nengok kat sana.

Y u Z z 9071 said...

why not...ok apa...its not a big deal
x kisah la mana nak makan pun..janji x kaco org...ala2 picnic gitteww..

Y u Z z 9071 said...

haah..kat alam damai..kawan ofis mate pun nak try beli..tapi average harga 300K..so dia x mampu la..

but semalam yuz ada pegi kat tmn sutera, kajang..show room modern concept gite..ada 2 type..250K and 259K..mmg cantik..gi la jejalan kat sana kak..

mikaounik said...

huuuiii apa yg jijik kak,asal tak kaco org daa bagus kak..respek laa ngan akak..

ermm kalo kat klg ni bkt tinggi,Bandar botanic,tmn puteri byk umah cantik,tp bapak mahai laa..tapi akak sure bleh kan :)

Red Mummy said...

pasal umah tunggu le next entry oi..

sabo saboo

starstar said...

xkisah lar k.red
sayep pon same gk lebih kurg..
kot pdg bola pon leh kelah.
jnji apy :))
yer dak?

tentangseseorang said...

ehehehehe.... selambe je kak. bukan kita makan tepi tong sampah pun. tempat bersih. kaedahnya mcm nih la, zaman2 dulu takde heway. nak gi kl ikut jalan lama. arwah kompom masak nasik dgn lauk pauk masuk dalam kereta each time kitaorg nak gi jb dari taiping. sampai area templer park tuh berhenti tepi sungai ciput. bentang tikar dan kitaorg ngap2 sampai kenyang. ady celup2 badan seround dua(walhal dah gigil) then abah said let's go.

it's not a big deal pun. malah time eficiency meningkat

flinty.farah said...

huhu. apsal nak jijik lak kakred? biasa je style gini. sy pun kadang2 gini gak. fun per kan.

Ceera said...

saya pun peel cam kakred, jumpa plak bf peel cam2, memang sangat masyukkkk a... suka makan kat merata2 tempat... bungkus2, pastu lepak makan... best oooo.......

Mrs. Sheikh said...

kak red, cari kat kinrara ke..
kat area bukit jalil ker....

Ms_MER said...

tader la jijik pon, sy pon cenggitu, siap ade spare sudu garfu lam keta pasai suka nau mkn jenih2 camnih...