Thursday, January 10, 2008

Moody girl...


anak oh anak kecilku...

at first this morning, she s so excited to go to school, dah 2 ari ponteng kan. sampai depan pagar, meraung dok pegang peluk daddynya.

pujuk nya pujuk dapat gak masuk lam pagar sekolah tp tangan tetap berkepit ngan daddy.




tak nak beratur tak nak menari tak nak ikat rambut semua tak nak...nak nangis jer...

naik lam kelas, nangis dah kurang tp daddy kena dok sama lam kelas.

after 45min baru daddy dapat lari balik, kepala daddy dah tingtong, daddy needs to take his sleep after working all nite long. better still, drpd badan dia kat Texas, baik cam skang, working ikut Texas hours, at least physical kat sini.


Sian cembeng bertambah2 budak kecik ni. Mau dia mengamuk lagi ni kang kalo keluar kelas bapaknya tak ada...


halahaii. aku yang dah ada kat opis terpaksa pujuk dia over the phone..tp dia bukannya dengo apa aku ckp ngan suara sayu sendu 'nak mummy...nak balik, nak daddy, nak mummyyyyyyyyy'....

Bila Tok amik dia, x de pun cembeng..pasni x leh anto kat dalam, kena drop off je lah.

Balik siap bagitau esok cuti Awal Muharram, wah..sakan la tu x yah gi sekolah kan..



14 comments:

Miss Nazla said...

hehe klaka. comel plak bile nengok dia nangesh. naseb la bukan kembau ke ape. terpk gak cmne la bebudak yg kembau p skola.

mau nak mak bapak dia teman skali tepi kosi meja. hoho

BaniHassim said...

Mcm2 karenah dak2 nih...
Nasib baikkla akak and abg penyabar...
Kalau tak, mau kene PANG jer nih...
Dak kecik nih bukan tentu, kekdg kalau dier nak, nak...
Kalu takmo...Geram je nak melayan...
Huhu...
BTW, Thanks KAKRED for Adding me on ur list..
TKasih Daun Keladi...

cHiQuE CoMeL said...

alalala syiannya gegirl... tp baru lagik kot mgkn gegirl x biasa lagik. nnt lelama dah dpt kawan tuh huh dia yg suruh mummy daddy balik kot...

you go girl :)

Being Normal said...

siannyer gegirl...takpe, dah lama nanti dia biasa ler, harus mak bapak dtg dia suruh balik nanti tau!

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

cian la kat dia...
tapi biasalah...
1st day of skewl...
tapi kite takde plak camtue...
tak nanges2 pown...
masa tue mama tunggu kejap je kat luar kelas. dalam kul 9am dia dh blah masuk konti balik.
tengah hari baru mama datang balik.
haih...
teringin nk kembali kecik dan cute macam dulu...
ngee... o_O

awieworld said...

selamat tahun baru maal hijrah. sorri yer lambat...hehe

kecian gg nagis...selallu bebudak gitu kan...ank buah saya pun gitu gak..tp lelaki...menagis, meraung macam kene gigit dik gajah..ahaks

mikaounik said...

huuuiii..
teringat time dolu² tadika..kalo nangis time nak g tadika sure peha kena cubit..hhhuuuiiiiiiii

A Z R A said...

isk...ciannnnnn gegirlll...sepenuh ati dia nangissss tuhhh.....i was like that la kak red, sepanjang2 time kat kindergarten....hahahahaa.....

Mrs. Sheikh said...

gegirl ni tak sedia lagi kot ..
:)

Heartless Devilish said...

nie baru tadika..and skool is new place for her...
acceptable la dier nanges...
lom biasa lagi kan...
nie kalo dah darjah 1 nanges..
saya rasa saya yg nak hentak paler saya kat dinding...
cam tak biasa laks gi tadika kan..

ita.itu said...

smlm pepagi ms otw ke parking bwh umah tu, jumpa gegirl ngan bapaknye nak ke keta..elok je kak dia nyanyi srg2..ngan beg sek nye tu..nmpk mcm ok je ek sblm smpi sek..hehe

Nadh said...

Gegirl,

Awat nangis pulak ni gerl.. Time first day ok jek.. Big girls don't cry tau. Shame shame dgn kengkawan tengok gegirl nangis.. Gegirl kan dah besar.. Nak gi skolah, nak pandai tak leh nangis-nangis k?

Cayang gegirl. :)

Red Mummy said...

tengok jemaat camne mood dia...

kalo meraung gak

kena la mskkan twice a week jer..

~LIZA~ said...

alaaa cian..