Friday, January 18, 2008

Our Anniversary...




esok 19 January. esok Anniversary Day aku ngan cik sirman. Esok pun gak Hari Asyura.



macam tahun lepas, dapatlah aku ngan sirman bermanja2 berdating sana sini for half day, lepas tu abang tepon mintak balik cepat, badan dia demam. aisay projek dating makpak tergendala dibuatnya. taun ni pun takde special occasion. Aku ada full project anak beranak di hari anniversaryku. pagi buta sirman balik dia kena qada tido dia, pastu kitorg nak pi somewhere related to abang's case.



aku ingat nak pi je sendiri ngan anak2 aku biarkan sirman tido membongkang qada tido keje malam dia, tapi dia nak ikut, u nanti jangan komplen ngantuk ye..u tu manja sangat. bini u x tido 24jam pun boleh tahan, kang u kepala tingtong, angin u datang lak.



lepas tu nak kejar balik VA coz abang kena pi NK's school dia. ada kelas ganti coz dema sambung cuti raya cina nanti. dan byk projek la ari sabtu ni. ahad x leh nak ke mana, sian anak2 aku sekolah 6 ari, burn lak nanti otak dema.


back to our anniversary, sirman dah bagi aku adiah, tp ada adiah lagi yang aku dok tunggu, dia suh tunggu lagi dan lagi. 7 taun kawin, nak anak, aku dah bagi 2 anak, nak anak lagi, cecukup la dulu mana yang ada ni ye. Rezeki Allah, jangan tamak.


all in all, x nak la aku melebeh2 citer cinta aku kat sini pulak, ramai yang suka membaca dan ramai yang tersenyum tapi aku malas nak nenaip pepanjang lar... The transformation of your Kak Red ni ada kat link ni, puas ati la baca, mls aku nak dload dr picasa gambor2 bagai...amik le korang tengok dr situ.




Dari aku kering sekeping, gemuk sedempol, tembam semangkuk, semuanya bertempek kat link tu. Aku nikah hari jemaat lepas semayang jemaat. Nun nikah kat Masjid Saidina Othman. 2 kali akad, masa nikah pakai gold colour, mlmnya buat majlis bersanding kat dewan BTR, ikut adat melaka siap la ngan cucuk2 kepala tu, pastu berinai besar bagai. Sanding belah aku dah tentu le kaler merah menyala, Nurul Shukor was the one yang siapkan aku. Sanding umah Sirman on the next daynya kaler biru. 3 days later terus fly to Phuket for our honeymoon.



Balik dari hmoon, dia terus sambung keje dia balik kat Spore, jadi le weekly spouse, aku bunting pelamin, dapat abang, abang dah umur 6 bulan baru Sirman balik KL semula keje kat sini. 3 years later dapat lak gegirl. cecukup la kan...


Happy Anniversary to Red Diva wt Encik Sirman. sapa2 nak bagi adiah, ha bak ler...anto email kat alompakagogo@yahoo.com , nnt kita kawtim la camne nak amik nak collect bagai. N tapak kasih hati aku tadahkan. Hadiah sila beri utk si isteri, sang suami tak perlu kerana readers isteri lagi beribu2 dari readers suami. Boleh gitu?



Hadiah utk sirman, dia mintak aku belikan dia selipar. Senang kan laki aku tu...bininya kalo mintak adiah kena gah2...tp tang dia senang jer. hallo...korang agak2 lah sandal kasut pun bape ratus yang dia pakai.



***Saya ada voucher Parkson RM450, kat Parkson ada jual sandal lelaki kan.... :P





32 comments:

awieworld said...

Tahniah..tahniah kat red. awie ucapkan. Nak kasi apa ek?..kasi ucapan tahniah pun dah kira berharga yer tak, cuma tak bernilai jer...hehe..

apapun tahniah dengan ucpan selamat berbahagia hingga ke anak cucu, sihat sejahtera, melimpah kurnia dan rezki dari Allah SWT. Amin. Tahniah!!!

Ziana said...

hehehe...
kak, parkson ade jual sandal..

so Sandal Sponsered by Parkson..
huhuhu..
sempoi jek kan
:)

HAPPY ANNIVERSARY
kakred n sirman!!

Happy & Bahagia selamanye wif ur kids..

Anonymous said...

happy annivesary kak red! wish u can be better good mother to abg n gegirl and good wife to ur husband. kad red, kita suka le tgk kak red rambut panjang...seksi n cun sgt.

tentangseseorang said...

kalau sandal kulit tuh ada cap buaya, cap orang atas kuda ataupun cap nickelman (betoike aku eja nih).

mau cecah ratus2 gak.

Fozalin said...

happy anniversary kak red...
kak red pi phuket cepat tu yg terus bunting pelamin.... i pi phuket lmbt tu lmbt bunting sket kot hahahahahah

Khalina said...

Happy anniversary kak red n en sirman. Gile kiut kak red masa muda2 dolu. :)

Jelly said...

Happy Anniversary!!!! Semuga kekal hingga ke akhir hayat.....

ita.itu said...

alahai..kurusnyer ..

mikaounik said...

HAPPY ANNIVERSARY TO KAK RED & SIRMAN...


kak,saya syok laa tgk zaman akak kawin..akak ngandung abg & gegirl..akak honeymoon..woooo best laa kak..saya admire laa ngan idup akak...:D

ironicgirl said...

waaaaaahh!!Happy Anniversary!..Mcm perempuan melayu terakhir tuh..ayu gitew

-fledia-

Shopaholic Mama said...

Red,
hmmm. hadiah apa eh? Semua you dah ade - Jam fossil, Bag coach, Victoria Secret etc etc.

takkan you kasi Sirman slipper aje. i'm sure lebih dari itu tapi you taknak bilang kitorang kan?

you know, i knowlah...

Ann

myasefia said...

happy anniversary kak red n abang sirman! semoga kekal happy bahagia ke hujung nyawa yerh! esok anniversary kak red, esok hari asyura dan esok jugak bdae sy! hehe..

NAZILA said...

Happy anniversary kak red n sirman. May your marriage filled with eternal blessings.

Parkson ada sale skrg. Nnt letak gambo selipar tue nak tengok.

Anonymous said...

eppy aniversary

takpun beli kat CROCS..ermm cantik2 ade warna merah also...melert...
hehehe..

'silent-reader'

LiLaWaTi aB WaHaB said...

Kak Red dearie,

Hepi anniversary!

Kalau sandal kat parkson...Apa kata beli timberland? Mesti Mr Sirman suka...satu set ngan kasut anak2 dia....walau bukan dari Houston....

Love,
Muaaahhhh

nn said...

hepi anniversary to kak red n sirman....semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.......dimurahkan rezeki......dsbnye.....

Girl Interrupted said...

Happy Anniversary to you.... sama cantik sama padan. A very happy family, semoga bahagia ke akhirnya

yummy mummy said...

dear red,
happy anniversary yang ke 8? may your marriage be filled with happiness and blessings.

Heartless Devilish said...

hepi annivesary redmummy~
smoga kebahagiaan sentiasa bersama kalian sekeluarga...

Red Mummy said...

wah 19 org bg komen utk 19 january

kelas korang!

cepotet said...

hepi enibeseri kak. moga berkekalan ke akhir hayat. wallaaahh!

aRa said...

Happy Anniversary

Moga kekal bahagia and sentiasa happy bersama anak²...

tinker said...

Congratulation k.red. all d best. May God bless both of u in this world and Hereafter

intan kamaruddin said...

Happy Anniversary!! :-)

muin said...

Hepi Anniversary to kak red & sirman,
Smoga berbahagia n hepi selalu :p Hidup redmummy..erk.

Being Normal said...

happy aneberseri k red, smoga bebahagia hingga ke anak cucu...walaupun sandal, tapi sandal lelaki mahal ler, macam kasut tumit tinggi pompuan harga makan ratus tu...i bought for my better half on his birthday hari tu, crocs sandal

eedany said...

Akak,

Hepi Anniversary to u & sirman. Semoga terus kekal awet muda gitu :)

Caucincau.

Beruang Madu said...

Waaaaa....Heppi Aniversary...Hepi Aniersary... dah tujuh tahun yer.. dapat anak bunting pelamin yer... hmmm power tuh...apa pun ko tetap macam anak dara... bukan mengampu tapi kenyataan... kalo ko jumpa aku tanpa suami ko dulu, aku ingat ko pompuan cantik yg tak laku.. tapi syabas syabas... adiah yer.... hmmmmm lambat sikit lah aku sediakan.. antor special kat umah...

eiza said...

tiada kata yg boleh diucap selain

"happy anniversary kak red & sirman"

love,
eiza

redlovertoo said...

happy anniversary kak red and encik sirman!!!!

i really adore u and ur lifestyle...


saya doakan semoga akak dan keluarga sentiasa dieberkati dan dirahmati Allah selalu....



setuju sgt dgn crocs tuh....i just bought one crocs heel...mghah lagi!!!!


try la gi sunway new wing ....crocs n eclipse berdepan....penyudahnye nanti kak red yg shopping sakan....hikhikhik

A Z R A said...

HAPPY ANNIVERSARY TO YOU AND SIRMAN!!!xoxo

Rickywan said...

kak, heppi anniversary buat akak dan abg...smoga akak dan abg panjang umur dan dimurahkan rezeki, semga berkekalan hingga ke anak cucu.....