Monday, January 14, 2008

Landed property...

dah lama x dengo cite ms bunga kan? aku pun baru msk keje seminggu, and br sekali je lunch ngan cik adik itu. masing2 dah lain bidang, gitulah kaedahnya. tp the friendship remains forever, insyallah.



inilah daughter of Ms Bunga... orang kata the daughter and gegirl ada wajah seiras...





gegirl mmg suka baby2 kecik cam Umairah...tp the baby girl x berapa suka ngan strangers. penat nak ngamik gambo dema berdua, gegirl dok peluk cium dia pun the baby girl Umairah x berkenan...

Mat Bunga menemberang kak merah nya bersungguh...alah aku cayakan je lah temberang ko tu Mat.


apa la pekdah lam umah sendiri pun nak pakai cap pakcik ni, and pakcik guest ni pun nak gak pakai cap...



oh i hv to visit Ms Bunga's family coz the house that we intend to buy insyallah is very near by to her house jugak. Kalau x singgah mau dia kecik ati plak. gambar abang and gegirl kat atas n bawah ni dalam rumah sample yang kita pi jenguk tu lah.




korang takmo la tanya kat mana location and harga ye...sbb saya tidak akan memberi butiran terperinci. This is not the 2 1/2 storey like the one before, this is 2 storey wt 4 rooms + 3 rooms n slighly expensive than the previous one.. Semua bilik besar2 gedabak.... Sirman insists we choose this house. Bunga senyum Sirman punya nakkan rumah ni ...very the sweet ok!



thank you to mr husband, for the best house that u are getting for us. To my frens n the readers, thanks for yr recommendation, i think we will stick to this one, let s call our new landed house as CV. Tak tau la kalo nxt wknd aku ajak lagi jalan2, jumpa yang lain plakkan...


12 comments:

Ceera said...

wah, nampak memang besar sungguh umahnya itu...

saya pun setuju la kalau kakred nak beli umah tu... =P

budleee said...

luasnyer.. tinggi nyer siling..

very airy lah

Shopaholic Mama said...

wah! besar rumah, besar lagilah energy needed to kemas mengemas nanti. bolehlah maintain slim aje ye!

eedany said...

wah...macam luas rumah tu kak red. Kalau dah luas mesti 'panjang sikit' masa nak ngemas kan? :)

viruspadu said...

cantik2... sila beli yer...

ayat mcm paksa je kan hehehe

MNN said...

i like tis house too.. open n spacious .. nampak very cosy.. :)

Mrs. Sheikh said...

cantik dan luas..
yg penting sliding door dia luas
tu bestnyer nengok view ...
nanti akak letak cam taman2 skit..
letak cam pondok2.. mesti sejuk je ..
aku lak yg terover kak...

aNgRiAni said...

fulamak!!! cantiknya interior design umah tu kak red...kaler putih lak tu...ala-ala moden gitu.

Y u Z z 9071 said...

ala..bagi la clue sket..location kat mana?...hehe

mikaounik said...

perghhh cantik umah msbunga..dolu time open house umah lain..ni umah lain..dia daa pindah erkkk

izal said...

mmg lawa rumah ms bunga....kaler & perabot very the simple....and tetiba ternampak goreng pisang atas meja mkn tu...ayoo nak pi carik kejaplah....

Shida said...

kalau kak red confirm beli umah ni...kiter nak suggest kak red beli peti ais ngan washing machine baru LG yang kaler merah tu ek. cunnnnnnn sesuai ngan umah kak Red yg baru itu nanti