Wednesday, January 30, 2008

Quiet Nite...


malam ni kat umah sangat2 sunyi. kalau biasa abang mmg dah tido at 9pm, but arini hwork nye manghai, utk sek NK, 9 buku kena buat. utk sek agama 2 buku jer. Total 11, yang cinanya punya lah banyak. mana2 yang kena kaler, aku tlg kalerkan, sian ko, byk sgt hwork mlm ni. ye uols, ai kalerkan utk apa2 gambo lam hwork anak aku, ziana ko hengat ko sorang je mengaler.





x nak lah anak aku burn plakkan pala dia, so abih je buat hwork, done at 1015pm. aku bg can dia layan ps2. sok bangun ke x leh bangun bakang kira...



sirman bagi dia off sekolah agama. belum abih january, dah 2 kali ponteng sek agama ni bang..camno tu.




semua orang kena paksa cakap dendiam, x leh ngaco daddynya yang ngah on concall wt the US people. muka stress je mamat tu...




lepas maghrib gegirl dah lena, mesti x tido siang td pas balik sekolah. dinner pun tak dan, ngah ngisap uwan...dibuai mimpi si kecil. ada satu hwork alah dia ni exceptional case, x kan aku nak kejut semata2 buat hwork, sok2 lah buat. berani nak marah anak aku yg lom 4 taun ni x buat hwork? agak2 le sket cikgu kan...



yey mak merah nak ngaco lakinya. sirman suh aku diam tp suka la kan ai nak kaco kejap. aku actually nak layan dvd bersama tv besar baru ku itu tp dia x kasi. dia suh tunggu tengok itu dvd bersamanya jugak....


haiyahh...! he finished his concall only at 11pm. ngantuk gua sih....koser nak tunggu, tido lg molek.

at the end, dedua x pi sekolah pagi.







9 comments:

darling8tabby said...

ye la red..anak i pun darjah 1..homework dia..mak aiihhh....i lak tolong buat sama pasal banyak sangat kan...heheh

budleee said...

i wish my mom, lets me play video game lepas habis homework...

Ziana said...

sy layan jek kazen² dok ngaler...
then teringin lak join ngaler...
:P

alaa ape laa sgt ngaler² tuh kan..
xde nye effect study diorg...
:)

Reen said...

hehe teringat masa saya kecik2 dulu..mak saya pun tolong kalerkan keje skolah saya :D

ita.itu said...

wah byk nyer homework dia kak..sian nyyer

Jelly said...

ingatkan wa sorang jerk tlg kaler hwork anak.... rasa-rasanya ramai ibu2 yang membantu mengaler hwork anak2 ekk.... hahahahahhaaa

mikaounik said...

huuuiii..darjah 1 keje skolah daa byk..nnt esok masuk form 1 xder lagi keje sek kot..heheee...

awieworld said...

hehe..masa sekolah, awie pun macam tu. tp lepas abis kej, mak tak kasi kuar main, time tu tak de ps2. seksa jiwa dok umah. tp layan mengaler n baca buku.

skang, jgn hengat awie nak dok diam..ps2, tetap awie godek..dush duhs!!!!

Red Mummy said...

mintak2 hwork kurang 3 la arini

sian wooo