Tuesday, January 08, 2008

Salute the lady...

sunday lepas, dah nak masuk keje, sirman tolong isikan la minyak aku full tank at least for 2 weeks leh cover. dema kuor keter pi carik jajan so aku kena jaga kejap.





and aku perati minah ni lawa cun melecun ngah pam tyre keter dia.


kalo ko suh aku buat, harus aku drive ngan keter kempis2 gamaknya, mak geti start engine tekan minyak jer. masa ni le baru tau, betapa hebatnya wanita itu dan betapa kerdilnya aku.



Bukannya aku x tau, tp aku x praktikkan and langsung x amik port.

11 comments:

Jie said...

alahaiiii kak...meh esk kita p pam tayar ye...kena ingat tu angin tayar dlm unit PSI ( pounds per square inch)

Secara amnya tayar kereta kita memerlukan 28-35 psi, tp tepi pintu sebelah memandu kereta ko ade tulis level yg betul utk kereta ko.

Ziana said...

kak..
akak kee blajo tuh..
soh sirman ajo..
senang jek kak..
:)

sy slalu buat..
sy mmg x hapal laa bape kene isi..
sy ikot yg dia tampal kat tepi pintu tuh..
:)

and sy carik pam digital..hehehe..
yg ala2 dedolu nye pam sy x reti nak pusing..pulas2 n adjust....
:P

okidokisan said...

seb baik saya reti..cuma betul atau tak saya wat tuh belakang kira lah yea..

hiksss..

viruspadu said...

sy pun x reti kak, tp ceera terer,

peej said...

saya pun x reti..
pernah try la isi..makin di isi rasa mcm makin kempis ade..
suruh org je senang..haha..

aRa said...

ehehehe..i lak kak tak reti bw keta..Agagagaga...tapi isi angin tayar..tukar tayar puncit..reti pulak..kelakar la..

Beruang Madu said...

erkkkk...ko ni mangingatkan aku pada kelemahaan aku lerr... aku tak reti tuko tayar keta... biasanya Shah yg tolong tuko kan... pernah sekali tu si Tijah Murai yg tuko kan sebab aku memang tak reti, dah cuba at last call bengkel... kelas kan... tuko pampes Mira aku reti!! hahahaha

Ceera said...

kira saya pun hebat jugak la nie, la la la~

setakat isi hangin, gua dah selalu buat dah... sangat berdikari kan, hahaha..

Ms_MER said...

kupikirkan hnya diriku yg x pandai nk pump tyr keta..ramai rupenye hehehe

Red Mummy said...

ramai gak geng gua yang x reti

but ramai gak kawan2 mak merah yg geti

A Z R A said...

kak red, me tak gheti langsunggggggggggg......hehehe ;D