Friday, January 18, 2008

1-1


this school kan, cikgu2 dia very strict sket la on discipline. sangat2. kalo balik kena beratur, makpak yang tunggu kat luar pagar pun kena jerit ngan cikgu mintak bg laluan kat students. yang aku suka tengok part ni bila budak2 kecik ni menarik beg memasing. elok sgt la dema letak Year 1 kat kelas bawah. bayangkanlah kat tingkat atas, semua kena sandang beg berat memasing.



aritu aku lepak ngan cikgu abang for 40min, aku tak plan pun tp cikgunya nampak aku ngah peluk2 abang dia ajak msk dalam terus we discussed some matters. basically pasal yelah u know anak kita bukan dr mandarin background, kat umah mother tounge r malay n english, so there s a tuition lam sekolah buat on fri morning. kalau abang attend to that, he has to skip his religious school. lgpun kalo 10 students per class aku x kisah gak, found out jadi 50 students per class. huh! x yah lah...




so i come out wt something, i send abang to a private tuition. Not yang lam kelas tuition ada 10-20 students to, but one professional mandarin teacher to teach him alone. one to one. I will blog bout it later, his tuition class will start on feb.



n today when i got a chance to send him, cikgu pun takde, aku pun saje la tunggu kejap break hours pun lama gitu kan. I was surprised seeing him sitting depan meja cikgu. Depan ok!!! aku tanya la sejak bila dia dok depan, dah 2,3 ari rupanya.




budak yang dok sebelah dia bukan anak miss pink. but tpt sebelah dia tu lah yang jd issue antara aku ngan miss pink aritu. nak tau kat ne anak miss pink duduk??



same row wt abang, but belakanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg sekali!!! :P



tu la ko kan, aritu ko congcengkan aku....kan dah dpt balasan.



All - aku x ckp pun kat cikgu suh anak aku pindah depan ye, ada aku tanya kat cikgu aritu sampai bila abang kena dok kat 3rd row from the back, teacher ckp abang is a bit taller so will block the other students. Now aku assume dia kena dok depan coz he s been 'dreaming' in the class. Kira denda la gamaknya kot. Sampai bila abang kena dok depan, he will tell me once dia kena pindah ye.



anw, aku still suka.....to miss pink, you K.O. this time around!



Yes!!! YES!!!





11 comments:

chaelanah said...

what do you think about red coloured durian?

view my blog ya, =)

take care and have a nice day RedDiva!

azisazahar said...

aikkk...mn kawan abg kat sebelah tu...

eedany said...

akak, dulu saya pun duduk paling depan juga. Sama macam abg. OK apa?

Beruang Madu said...

Wah diknon... ko kalau pasal berlengan mmg jadik jer... kena carut pakai congceng pun ko reti gak... menjadik betul sumpahan mak bapak sekarang.. sib baik anak miss pink tu tk kena sumpah, kalau tak harus jadi batu kan kan...

cepotet said...

ahahahaha! kelakar la akak ni. nak plak baca komen beruang madu. kelakar!

hmm, ur son baca tak blog akak? kalau dia dah besar nanti, mesti dia terharu kan. maknye gado ngan pompuan merah susu tu sebab tempat duduk sekolahnya. oh, sungguh suwit la kalau ade kenangan camni.

Red Mummy said...

sok abang sekolah, sabtu biasa nnt ramai la kot makpak datang

aku nak teleng2 kot2 ada miss pink

wahh

faizabelle79 said...

salam...
best tengok budak2 pakai uniform..
sama ajer kan...come2 lak tu..tringat kat anak murid lak..winduuuuu

Dok depan baik..leh concentrate..

mad redo1 said...

so time aku taip nih dah 19-01, so kira appropriate le kalu aku ucap "HAPPY ANNIVERSARY" kat sini jek... nak hadiah besh nkao doa-doa le supaya mad redo1 dapat 'projek' datang kL hari tuh... hehehe...

Heartless Devilish said...

muekekekekeke..
at last abg duduk depan gak..
jahat sungguh miss pinkish coceng itu..
redmummy sebiji cam my mum..
i was send to chinese school..
tp my mum buta mandarin sungguh..
my dad...cakap bole..baca takbole..tulis takbole..
biler baca entries redmummy...
it really reflected abt my mum...sbiji...
biler orang ngata my mum... i yg tukang cakap kat mummy.. then...mummy gado ngan skipping london ar...hihihi

Mrs. Sheikh said...

kak red..tu hikmah org sabar..
camne la kaler muka miss pink tu kan..terus pink kottttt

CLEO said...

kak red... happy aniverseri yahh. Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat bersama keluarga tersayang.. AMIN..