Friday, January 04, 2008

Seligi to minah pink...




masuk je keter x yah cakap banyak terus dia tido. kita kuor awal thari ni x nak jadi kes cam semalam kang jem teruk. even sampai awal, gila x dpt parking gak. lepas 10 15min carik parking x dpt gak, aku pun kuor ngan abang pi sekolah. sirman ngan gegirl bercinta la carik parking.

half way mmg aku tarik beg tu, separuh jalan aku suh dia tarik plak. ngan alasan, loushi x bagi parents pull the bag. mandai2 je aku kan...


hall nya besar. 10 kelas tahun 1 diasingkan from stndrd 2...dr ujung hall aku tengok, satu side penuh panjangggggggggg beg kaler pink. satu side lagi penuh panjangggggg kaler biru. senang tol nak tau sapa nye sapa beg..

bell bunyik jer terus mak pak kena halau keluar. aku dok la sorang2, si 2 orang yg ngah carik parking tak gak nampak muka...


kelakor la...anak2 masuk sekolah, makpak yang sibuk sama kulu kilir kan. ada yang bertangga berhari2, aku jenguk abang dah msk kelas, terus cabut on his 2nd day ni. insyallah, he can catch up, apa2 hal yang major cikgu leh tepon the parents. Sirman n gegirl dok tunggu kat kelas rupanya.

abang dapat duduk depan arini. actually x de cop kepala gajah pun ko dok kerusi ni smlm so arini ko kena dok tempat lain or dok tempat yang sama. cikgu tu ada ckp smlm sapa2 leh dok mana2, nxt wk dia akan rombak balik tpt duduk students, so abang arini dpt dok depan sekali. ngah2 aku asyik snap gambo abang, lady in pink yang gambo atas ni leh halau anak aku suh dok belakang.



ewahhhhhhhh...


anak aku tu takde mak yang berperasaan ke? anak aku tu takde perasaan??


tau le aku kan...silap besor la. aku sound la napa suka2 jer halau anak aku (but politely le aku tanya, x kan main terkam je, ko hengat aku x de sivik ke)


congcengcangcong dia jwb


aku jwb balik wpun aku agak2 je apa dia ckp

cikgu depan mata menyampuk bila tengok 2 mak berlawanan bahasa berdialoge...


aku jeling minah pink bagi 'good' face.


lgpun abang jenis mengalah, so dia pun dah pi pindah dok belakang tp aku mmg mark la minah pink ni.



hangin jer ler aku


n minah pink tu mmg hantu tollah, dia antara a few yang lembab bayar lagi yuran. kejap2 dia pandang aku, aku jeling le balik.

sirman ckp, anak2 satu kelas, mak mak yang jeling menjeling



dulik...

sbb abang pun jenis mengalah, aku pun back off la tapi balik umah asik dok kenangkan minah pink tu jer. eiii!!!

dpt la lena tido lam 15min bila kak mas va smsed masuk berdecit2...lgpun dah nak kol 3, harus segera make a move to abang's school for his recess hour.



minah pink x baca blog aku.

x jumpa lagi dah, nanti tah bila la aku jumpa lg minah pink ni, ni ari jer aku dpt datang sekolah.


bla la ko minah pink...






15 comments:

Being Normal said...

memang ramai parents yang kiasu camtu, kat skolah anak aku pun ada, nasib abang cool...mak nyer cool jugak yer...

Ziana said...

aiyokkk...
apesal lady in pink nih sesuke nak halau2 anak org..
dok jek laa blakang tuh..

xpe abg..
blajo bebaik ek..
dulik kn org cenggitu
:)

flinty.farah said...

hek eleh ah soh tu.. sesuke hati je nak halau2 anak org. kalau sy la kan kak red, dulik la sy suruh gak la anak sy duduk melekat kat kosi depan tu. tapi tulah kan.. bagus tol abang, dia mesti jenis cool je.. ambik la ko nak sgt duduk depan tu ha.. huhu

okidokisan said...

kes adam pun sama..ponat la iefa dtg pepagi nak cop tmpt dpn..last2 lepas beratur tgk beg abg dah kat belakang..bdk pompu dok depan dpn tu kata smlm dia dok situ.

eeehh..takder tmpt tetap lagik la! dtg lambat sapa suoh. tapi adam kata takpa lah bu..cesss...

still iefa sempat la smash sket bdk tuh..masa mak pak dia takder...iefa kata, lain kali jgn pandai2 alih beg org..tanye lah dulu..bdk tuh leh jelin! haram! anak sapa lah tuh!!

Red Mummy said...

tu pasal aku rasa nak seligi je minah tu

sirman gelak je tengok situasi mak2 orang ni..

ater camne

agak2 la sket ko dah lambat tu blah aa dok le memana

aku sampai ptg terbayang2 tau minah kiasu itu

tp fa ko nye lg tragis! budak tu dah jeling, aku lazerkan je kalo kat aku, dah sah2 makpak dia x de kan..tp sian lak budak tu.

pu3nemo said...

panas je bc cite ni.. kalau wat kat anak sy,mmg akan lawan abis2 ..x dulik!!! sape cepat dia dapat.. =)

eiza said...

kelako entry ni...
keh keh keh...

redlovertoo said...

eeeeeeeee hai.....kang nak kutuk lelebih kang......ramai plak pembaca kak red nih....tp kan...kalo dah mak pak cenggitu..anaknye blaja dr mana lagi kan???? lg satu banyak btol minah congceng ni kiasu time driving!!!!! ahhhhhh ai kaisi!!! ai dulik apa!!!

Mrs. Sheikh said...

silap tul pink minah tu nak lwn ngan red diva ekkk..

kalo su jadi abang..duk je kat situ..
buat tak tau...takpe abang...nanti kite letak katak dlm beg anak die ekk..uikkss..bertanduk aku ni..:)

Heartless Devilish said...

hahahaha..redmummy maen jejeling dalam kelas..
kalo kena kat kelas saya..
saya cakap ngan mak2 itu..
'do u want to join with us..? tomolo bring ur school bag ok?'
miakakaka..
tp selalunye mak2 budak skolah saya nih..tau pe'el saya camner..
jgn maen terkam anak orang pastu halau...
redmummy pertahankan tmpt duduk abg tuh... biar abg duk depan...
pedulikan aper itu lady pink bilang... hentam...
hahahahaha...(saya sgt jahat...)
few years back...ader satu kes kat my school..
mak2 budak bergado bertarik rambut kat kantin...gado pasal anak2..
bebudak laks keliling..suruh gusti..
miakakakaka..takbole luper la kejadian tuh... memacam hal mak2 skrg...but redmummy is right..
a mother is always being a mother...

Jie said...

ko jgn tensen kak..tu baru 2nd day...nnt ko akan jumpa mcm2 jenis lagi mak bapa yg kadang2 mcm tak sekolah.....nk geram...tak kan ko nk geram hari2kan...

budleee said...

ee suka ati jer pink mummy tu nak lawan dgn red mummy.. she met the wrong person to suka hati nak halau... dia ingat dia ckp cina dia leh suka ati yek... dasar kiasu betul laa..


you know what red mummy, dia tu jealous, she saw your beg and dia sentap habis.. tu yg dok jeling...

Red Mummy said...

satu ari nanti

aku jumpa lagi gak

si minah pink ni

eiii!!

Pato & Pearl said...

treasure sweet memories of abg days to school...mudah mudahan bila dah graduate kat university, mummy red still gah!!..

Pearl

Ms_MER said...

sukati minah pink ni ja nk srh2 abang pindah tempat duduk. Gamaknya dia x nmpk mummy abang ada situ kot. Pasni nmpk lagi kan,pelan2 p pijak kaki dia, hihihi :P