Friday, January 04, 2008

Hajris for Sirman...

abih recess hour abang, sirman ajak sapedek minum kat hajris. his first time here after coming back from Texas. lama dia x jengah fav rest dia kan... belasah roti canai la dia apa laik.


gegirl mintak dad belikan mende kaler kotak2 ni aku x tau le menatang apa namanya.

dia benti main bila aku order banana split.

pastu dia sambung balik main, sian icecream tu, aku selera plak nengok, aku makan la sampai abih. 90% aku yang perabihkan, dia makan sket jer, dok leka ngan menatang kaler kotak tu.



dah letih main, gegirl lena tido kat pangkuan sirman. masuk keter, ada sejam lg utk abang balik, ujan pun dah mula nak turun so terus lepak kat area sekolah abang je, senang cite.

aku amik can tido kejap, lg 15min kelas nak abih, sirman kejut aku. i told him i wanna go jemput abang ngan payung, not him coz sirman pasni boleh jemput abang yet aku x leh, bertuah la kalo dapat jemput.


ku redah ujan, aku lupa le raincoat dia, aritu aku dah susun tp lupa nak letak lam beg dia. satu payung for him and big umbrella for me, aku carried school bag dia. text book x dpt2 lagi tp tetap gak berat begnya.




mlm ni abang pulun layan kartun back to back, qada wooo....by nxt wk kartun dah yilek pocik. sirman lena dr lom kol 9 and aku masih lg berjaga. Dapat tido petang kejap so malam mula lah mata aku tak geti nak diam.



have a good weekend all...



aku 4 beranak nak qada tido weekend ni.





13 comments:

pu3nemo said...

gudnite mummy..
tdo mimpi indah2 ya..

Miss Nazla said...

nama natang tu is cube kot?

nooralina said...

am i the first?
have a nice weekend =)

shasha said...

bz benor kak red ngan anak masuk sekolah ek..takpe kak red..ganbare~~!!

MNN said...

morning!! :) mmm x pernah terror my cube tuuh.. erm some said bleh enhance IQ.. btul kot..

Ziana said...

bangga tol dpt mummy cenggini..
:)

slamat qada tedo kak!!
:)

okidokisan said...

eeiii..iefa tak terpk lak rainkot or umbrella..kalu ujan adam nak naik bas parah gak dia..

nanti nak pi beli la..better rainkot rasa nye..payung ni mcm susah lak dia nak pegang..lgpun rain kot tak la memberatkan beg dia yg lagi besau dr tuan tuh..hhe

Overrated Dentisz in Town said...

rasa teruja melihat kak red gigih menganto anak2 ke sekolah..membuat kan saya mau jugek rasa seperti ittew,...bley?

Jie said...

bangkit ooo bangkit...bumbung rumah tu dah paneih....erk...umah ko ade bumbung ke?

ezzna said...

nama kotak kaler tu rubic's cube.. :)

ironicgirl said...

kotak color tu mmg memeningkan kepala..siap migraine lagi..hahaha..tak reti la nak main..aku jd frust tu..

Red Mummy said...

masa aku kekecik, aku terer main ok menatang tuh

dah menganjak tua ni, nak pusing satu pun gua malas

gegirl nya fav menatang tuh

oh rubic's cube ye

Ms_MER said...

Slamat qada tido...