Friday, January 04, 2008

Gegirl's kindie day 3...

ngah bfast baru dia ada good mood nak senyum... aku n sirman took our breakfast kat kantin sek agama abang. sempat la kalo nak pi nganto gegirl lagi. kali ni sirman tunggu sek agama abang yet aku tunggu gegirl kat kindie.


bangun pagi dia basah rambut, so aku x leh nak ikut rambut dia basah2. 10min sblum gerak anto dia, aku mesti ikatkan rambut dia dulu. kasi kemas. tp sikat x bawak lak so pakai sikat jari je lah.

kalo lupa bawak getah, pakai saja getah nasi lemak.


dia nya mood ok pagi ni, so bolehlah apaknya lepak kat sek agama abangnya kejap. pagi2 menari menyanyi, budak2 ni suka lah.

dia dah tau mana nak letak bag nya, dah tau mana nak letak kasutnya. lepas assembly kena amik bagai pun dia dah tau sendiri. just that dia emo la kalo tang balik tgk makpak x de depan pintu kelas. dah 2 pagi melalak tang balik tgk aku x de kat pintu. mak ko kat bawah lah.


kat tangga sempat lagi suh aku naik, ye ye mak nak naik la sat gi kang..budak ramai beratur nak naik tangga ni.



dia dok risau je aku ilang dr mata dia.




buat inspection for her bag. make sure takde tinggal barang, aku rasa aku puas ati jugaklah kot kindie ni. i must thanks kak mas va for the recommendation. dia makan bekal sosej yang aku bg seketul jer...jadi la, kelas ni pun sejam je utk this wk, nxt wk back to normal 3 hours.

cembengnya muka. dah nak dekat 21inci lah tu muka nya tu. bukan aku leh naik atas pun, aku tunggu kat bawah, dia expect pintu kelas buka aku ada kat depan pintu. camne le ni kang bila aku n sirman back to work.




daddy pujuk dukung baru ilang cembengnya.

3 of us balik umah lu, sejam pastu sirman n gegirl kuor pi amik abangnya lak from sek agama. aku dok hempas pulas memasak, done siap just before 11am

Pasni susah la nak tgk entry anak aku kat kindie ke sek agama bagai, i m gonna be very busy mom starting next wk. lama cuti, malas tol nak start engine keje.




3 comments:

Ziana said...

bz nye kak oi..
sirman ke sane..
akak ke sini..
gegirl lg..
abg lg..

papepon..
suke tgk life korg..
:)

congrats kak!
:)
sume teratur...
cume tang start kelas 2/1/2008 tuh jek kan? tuh pon slaah skolah..kan kan
:)

Ms_MER said...

kita yg bc pon rs penat ngan xtvt kakred n sirman dok kulu kilir pasai sekolah anak2..camne la sy sok2 nih

redlovertoo said...

huiiii sonot giler baca kisah abg n gegirl g skolah...

hilhikhik....gegirl nih excited nak g skolah...tp nak mummy n daddy nye ade...cemana tuh....

kak red n encik sirman kene register masuk kindie balik ah.....teman gegirl....hihihihi