Friday, January 04, 2008

Pulang Yuk...

sekolah abih around 630pm, kitorg left VA at 530pm. takut jadi cam thari tadi, makpak pusu2 ikut shortcut sudahnya lambat sampai.


lgpun parking sangat menyakitkan hati.




masa kami sampai, budak2 tahun 1 ngah beratur depan pagar sekolah. cikgu trained budak2 ni camne nak balik tunggu makpak bas sekolah dr sini. bagus gakkan...


cikgu lelaki baju biru tu, garang sehhhhhh....hensem muda belia tp garang, aku dengo dia ckp ngan kids siap telunjuk2 berangkat. subject apa le dia ngajar anak aku tu nanti ye.


n sekejapan kelas abang pun sampai beratur depan pagar sekolah. tekejut bana aku nengok abang ngan baju dah terkeluar. aku jegil mata, suh dia mskkan balik lam seluar. Dia bersilat hapa lam kelas bila makpaknya balik tadi.

dia suh aku mskkan baju dia lam suor, no no, ko kena buat sendiri. ingat nanti mak dr opis nak datang semata2 nak pakaikan baju sekolah ko, pandai2 buat sendiri ye.



see, pandai pun kemaskan baju sendiri. nengok anak aku ya allah, cam main bola je lam kelas, kawan baru dia, aku nengok stylo jer x de cemomot cam dia. aku anto ko hensem2, ko balik camni gayanya ko bang.


sbb dia kena masuk kelas balik, gegirl dok cabut bunga lam sekolah. dia ngan abang pantang jumpa bunga, asal jumpa je nak bg aku, selit celah telinga. dia ngah belek bibir aku, kering gamaknya...geram2 dia ngan bibir dia nengok bibir aku. kakor le ko kenit.

balik gak anak aku. bapaknya banjer ice cream, abih dah satu ari sekolah arini. aku nengok budak2 lain x balik lg, anak aku ni selamba jer, cikgu suh pi assembly kejap dia pi pagar sekolah. tu pasal aku nak menyorok x sempat, kalo idak mesti dia behave.


Project next day aku x nak bertangga, aku nak biarkan dia and kitorg nak menyorok tengok camne dia bawak diri dia pi kantin lam kelas bagai.


balik umah, aku terus terjelepuk ngan sirman atas katil. penatnya ya allah. aku panaskan nasi, aku baring jap pas maghrib, tetiba aku sedo dah kat kol 9mlm. budak2 dah siap dinner sirman served.


letih betul aku ye arini. Sirman lak masuk tidur awal pasal dia punya x sangka penat dr pagi dok melayan sekolah anak-anak...


x pelah kan, bukan kita pi sekolah anak ari2...

6 comments:

izal said...

dah ok ke kak blog hang....kata 2 hari ke lock...

Red Mummy said...

dah ok..mandrem baik nyaaa

MNN said...

hmmm main aci nyorok lak hari nih.. ;)

Ziana said...

lor...

mmg nmpk mcm br pas main abg nye baju...
ape dia buat ek?

bebudak yg lain elok jek lagik..
hehehehe...

Ezzudden said...

nmpk cool la abg baju kat luar...hencem2 gitu..mcm hero movie plaks...hhuhuh...

redlovertoo said...

bukan takat baju kuar...mmg ade kesan cop2 habuk ke kapur tu kat bagian lutut....hikhik kompem men dlm kelas!!