Wednesday, January 02, 2008

Gegirl's first day...

Hi..I m Gegirl. I m turning 4 years old this year.


This is my Teacher, her name is Ms Mikki.


This is my super busy Mummy.


And these are my Daddy n my Abang.

Anak kecik aku ni alahai....risau aku ngk dia on her first day nya. First time is always good and funny experience, luckly sirman sempat balik awal. kalo idak telan air liur je lah dengo aku cite hal anak2 masuk sekolah.

toot toot! cam train je cute budak2 ni...


Abang nak tolong adiknya bukakkan kasut, tp aku x bagi. biarla dia belajar sendiri..bukan dia x tau tp kita kat situ mmg rasa nak bantu dia all the time.



Ni kelas gegirl...

Masa cikgu dok explain this and that kat kids, Sirman nyampuk nak ajar Gegirl buat.

'hallo daddy sirman, biarlah anak dara awak belajar lam kelas..awk kena tengok je ye' . tegur puan diva. hiks....

alah aku pun sama, risau jer cam dia blur2, jap dia tengok kawan2 dia jap tgk cikgu dia jap dia tengok makpak dia. Accidentaly both of us, terkeluar gak suara lupa lam tu kelas anak aku.



Lepas cikgu ajar pi toilet bagai, naik balik...alah sukanya aku nengok. dia angkat tangan kata nak pi toilet, tp bila dah dok kat bowl, x jadi plak...

oh inilah antara mak bapak yang sibuk sama ke sekolah anak

termasuklah aku ngan sirman. :P


This is Kak Mas VA, reader aku and oso my neighbour. Anak daranya yg baju ijau tu satu Tahun 1 wt Abang. Bila dah nak balik2, salam2 bagai ...

Ye kak, kita jumpa petang ni kat sekolah abang ye.

Eh, esok lah..napa lak arini?

Ops..sekolah bukan bukak arini ke kak? nanti2 saya tepon sekolah.

Red, sekolah bukak besok lah, bukan hari ni.

Alamak!!!

Kan...sib baik aku borak ngan kak mas, kalo idak, lagi sekali aku pi sekolah cina abang yang sunyi sepi itu. Like sekolah agama dia gak.


Tak kelakor? kelakor le tu...seorang yang very the organize tiba ari anak2 sekolah habis tertunggang langgang segala...


Wah jom balik...minggu ni nya kelas sejam suku je...jom jom. mak ko dah ngantuk ni.


10min gak la dok pujuk dia balik coz dia ngah seronok kat kindie baru ni. Merajuk2 muka 16inci bila ajak balik. Tu Sirman yang pujuk tu, kalo aku pujuk, mau 21inci leh dapat.


Itulah kisahnya seorang ibu bila dua anaknya registered on their first day at school . Abang nya case lain sket la..

Sok lagi satu ari, the real day for Abang at school.



18 comments:

capik said...

hehe comeynye mase gegirl berator tuh..swit sgt

TJ said...

besarnye botol air ... tak padan ngan badan heheheh

flinty.farah said...

kak red, chomelnya gegirl!
gewam plak saye nengok. huhuhu..
seronot la pg tadika.. ingat zaman tadika sy dedulu.. hehe

Red Mummy said...

capik - nak kenalan? ai mak nye...

hikss

tj - dia kuat num air suam la...kena la bebeso

farah - ko ada gak zaman tadika, akak ko ni mana ada lsg..

tumpang gelmer anak jer.

cHiQuE CoMeL said...

hehehe sonoknya tgk gambo gegirl masuk skolah. tingat jaman dolu²... jumpa kengkwn baru smpi ayah emak ajak balik pun tak mboh sbb nak main ngan kengkwn.

p/s: sib baik kan sirman balik awal... dpt gak tgk anak dara dia masuk school... hepi kan? more than words can say...

mikaounik said...

huuuiii..sib baik akak borak ngan kakmas tue..kalo haru g sek cina yg sepi itu....huuuhuiiii

mlm ni tido cepat..esok nak g sekolah betul² tau..
ingat kunci jam

Nadh said...

Beshnye.

Nasib baik gegirl bukan jenis yang melalak bagai. ishk.

Pandai lah gegirl. (Memang pon, kan lefty.. oops. LOL.)

Yang kekek part tarik muka sampai 16 inci! LOL! Gelak sakan!! Hahahaha!

ita.itu said...

bestnye dpt baby girl ek...sng mcm ko kak..sepasang..x yah beranak lg..:)

Ziana said...

kak..
apesal tunggang langgang nih?

sik baik x pi skool abg..
hahahaha...

sy dah ckp dah..
akak yg over xcited..
bukan nye abg
:P

okidokisan said...

gegirl sek dah eks..

best best..

Heartless Devilish said...

hihihi..gegirl dah skool..
abg dah skool..
so nice..
ai pun ari² gi skool..
skool skool skool..till pencen..
but ai laik skool..
cute bebudak kecik nih..
tgk mmg la cute..
cuba handle bebudak nih..
cam ai besok...konpom ai balek petang.. gegolek cam penguin..
pecah utak...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

flinty.farah said...

eh saya sokong dengan cik nadh! kan lefty, mmg la bijaks dan cool. xde nanges2 punye. mcm ai. lol

Mrs. Sheikh said...

erkk baru ku perasan..
kenapa itu encik sirman pakai nametag?

Red Mummy said...

chique - dia sonok tp dia x tunjukkan ngan kata2 kdg2...tp dia first person bgn pepagi td ok! sirman over excited

mika - aku dok ganu kantan gamaknya sekolah mula arini, biol kan akak ko

nadh - ramai yg melalak kebanyakkannya budak laki la, lam tv aku tgk the boys, kat sek gegirl pun boys gak

ita - pakai calendar cina daaa

ziana - akak ngan sirman yg over, tp aku yg uruskan drpd sirman so aku le yg biol

iefa - gegirl la paling gumbira

heart - tu le camne le jd cikgu kan, aku ngajar anak pun naik sakit tekak dibuatnya

farah - mntg2 korang lefthanded kannn

husna - itu utk guardian pakai, yg bukan parents pakai patutnya, so kalo atuk or uncles or aunties gegirl nak amik gegirl from skul, kena tunjukkan pass tu, kalo x de pass tu dema x kan release the kids. saje je sirman pakai, gatai.

pu3nemo said...

comel sgt la gegirl.. geramnyer!!!!..

Jie said...

oiii kak, esok² ko tanya aku bila sekolah bila cuti..aku kan dreba bas sekolah :p

cowww ..aku nk p sekolah gak ni...

shasha said...

selamat bersekolah utk abg dan gegirl..hehehe

Ms_MER said...

merajuk pon sam inci ngan tv ehh..16 ada 21 ada..tunggu ht merajuk 29 inci..ermm..merajuk cam plasma ader.. :P