Friday, January 04, 2008

First Day at NK...

copy pasted from sirman's blog

jarak sekolah ngan umah x de lah jauh mana tp sebabkan byk sgt mak pak anto anak ke sekolah yg sama ngan abang, jem haru biru and we were like 15min late!!! dey tollah.


Korang x sian ke kat budak2 ni....aku mmg siankan dema specially abanglah, tp aku selalu pikir, if masa zaman mak ko dulu boleh buat, takkan la anto pi carik ilmu korang nak mengalah. lembik sgt2.

see lah, kalo lam one month ni dia x leh adopt gak, ada la aku rombakkan.

Bayangkan leh tertido lam keter masa nak pi sekolah, penat ko. kol 6 pagi dah bgn, kol 9mlm br dpt tido.

Gegirl kena dikendong coz dia tido x hengat. x nak bgn tu. tetengok ada lagi mak pak yang tak datang masa orientation day ari jemaat last week, terhegeh2 nak membayo yuran bagai. Ko x hangin ke???




aku suh sirman ke depan dengo short taklimat cikgu tu. tapi pastu dema sambung balik bayo yuran anto borang bagai. dr kol 110pm aku sampai kelas ni till 315ptg baru abih segala! yenadeyyyy...buang masa budak2 la. dema bosan ok dok lelama lam kelas x de buat hapa.


hi hensem....belajar molek2 ye, pls dont be naughty.



sakit ati aku bila x de systematic camni. mak bapak patut dah tau, kalo ari tu korang kena datang buat payment, datanglah ari yang ditetapkan. sbbkan korang nye attitude, 3 jam lebih membazir. sekolah pun patutnya dah tau students beratus, bukak lah 2,3 ari options utk bayo yuran.

kak mas VA datang jengah borak tanya kabar. anaknya kelas sebelah dan sebelah dan sebelah ngan abang....apa lagi, aku ngan dia mengomel le ngan system bayo yuran yg biol ini.



Sib baik gak ada gegirl, leh gak dia melayan abang dia, and leh gak aku bergaduh drama mengada2 ngan dia.



itupun lepas dah bape jam, engine gegirl mula berasap, mana dia tahan bosan lam kelas takde apa2 yang menarik leh buat except aku bg pen n kertas yuran sekolah agama abang buat ceconteng.



Finally! tak de dah org nak ngaco cikgu ni nak mengajar. cite basic rules n reg in the school. aku agak2 je la apa dia ckp..


lepas recess, cikgu bawak dema pi buat tour.




aku nya letih, cuba gak lah terlelap. Penat sih...


Lom abih lagi ni...



p/s: btw, bukan salah aku nak pi sekolah semalam 2hb la..salah sekolah. dalam borang taklimat pada ibubapa, dia tulih 2Jan, school opens. See see....tp makpak budak lain baca berita tengok sekolah mula on 3rd.



So tetap bukan salah aku, salah sekolah la napa cetak tarikh yg salah!



1 comment:

pu3nemo said...

penat sgt kut gegirl ngn abg tu..
ne bgn kul 6 pagi..
x pe2..
nti2 da lm2 biasa la tu..