Sunday, October 07, 2007

Long cuti raya for her...



budak2 memang handal buat sepah dan semak...penat ler helper aku nak ngemas, and penat le aku pasni nak mengemas gak


My helper came today, at 9am, very early than other saturdays. She needs to go back to Indon tomorrow, for 2-3 weeks raya holiday.

SO jadi, today dia buat keje sampai 8 jam straight, clean and wash and clean and wash, everything.



so sementara nak tunggu dia balik sini yang lagi 2,3 minggu tu, baju2 keje, baju2 raya aku anak banak sapa nak basuhkan? akakkkkkkkkkkkkkkk jugak! sapa nak kemas umah lagi, akakkkkkk jugak. sapa nak basuh bilik air aku? sapa nak iron baju2 keje aku? oh takpe baju keje banyak lebih 2 bulan pun cukup sume dah ironed heheheheheh

tapi tu ler dari a to z, aku le yang kena buat. hem...jadi wanita besi lagi sekali le ye pasni.


Semoga Fifin selamat pergi dan balik. I gave her duit gaji, walau patut gajinya next week, aku bukan MEM yang takde hati perut. i do not know that she s gonna back to Indon trow till dia bagitau tadi.

But i prepared the gaji awal for her since i know everyone nak pakai duit for raya. As a token, we gave some duit raya for her kids, back in Indon.

Ko jangan x balik sini Fifin oi, aku carik helper lain kang...


8 comments:

Ziana said...

selamat raya Fifin..
jgn kamu x pulang ya!
sian sama ini MEM nnt..

:)

ashterix said...

kan saya ade ;)

Red Mummy said...

dia mesti pulang, lakinya raya kat sini sorang2...

mr ashterix, if u can do everything tanpa saya suruh2 leh tak...nak nyuruh pun penat tau air liur..

mad redo1 said...

ini mem merah bukan jenis yang enggak ada hati perut... bonus raya lagi buat fifin, caya samak kamuk mem merah...

Lily.Lulu. said...

saya pun ade jugeeeeeee ;)

Wawa said...

haha

macam biasa ku dengar senario di atas ni.

tapi di mana ya?

ahahahhaha

Ziana said...

err...
i type on behalf Mr ashterix
"YES MEM"

hahahahah

x gitu mr ashterix?
:)

Hannan said...

MEM merah sungguh baikkkk orangnya iyaaaaa pakkkk.. ( edisi nak kene sepakkkkk)