Friday, October 19, 2007

Catch me!!!


my first day at work, after having our eid's break. told u that i will get my Catch of The Day x kira apa pun mesti gak nak pi makan this butterred rice.


menjawab soalan napa mata aku semakin rabun dan rabun..carrots terbuang gitu ajer. i dont eat carrots. aku masak carrots utk anak2 aku makan jer. and my one plate of buttered rice wt fish, and prawns abih ditelan.

Nasinya sikit, x cukup. atau akukah yang over lapaq.


Sempat gak aku sebat my starbucks hot choc b4 heading back to office. When i saw this on my table...

Australian' choc from my boss - Momo, had his raya break in Sydney, for his brother's wedding.

terselit some duit rayas for my kids too....tq Momo though u are chindian n not celebrating Aidilfitri.


Yes, my kids received lots of duit raya, kalau sorang officer aku bagi paling koman RM50 - Rm100 to each one of them ..dah bape? their uncles aunties from both sides pun dah ramai gitu. Rezeki Syawal utk anak2. Lom lagi kawan2 bloggers aku cam korang yang berderet ni ha.


I encourage my kids to spend their duit raya, beli buku ke, beli beskal ke, beli beg sekolah ke....kalau ada lebih kita saving.


4 comments:

Lily.Lulu. said...

i pula encourage mummy makan banyak2 ..kalau mummy x larat nak makan banyak, bawak anak tiri mummy nih yeh. dia konpem leh tolong makan kan sekali .. hehehehe ...

:D

nyummmmmmm ~

A Z R A said...

abisss angpau kitaorg?????:):):)

Hannan said...

aaaaaa....catch of the day... me likey! hahahah.. best aaaaa...... next year raya, kite kasi tayar beskal (ganti duit raya )la kat budak 2 org tu coz by next year maybe dah pancit kot tayar tu

sweethOneY said...

bestnya jd dak kecik, leh dpt duit rayer byk2 :P