Sunday, October 21, 2007

The 5k and the rest of the stories...



Sup meletup!!! 2 kawah beso tu...

our late lunch, nasi putih wt the sup meletup - just both of us. Gegirl pi beraya lagi...



Frankly speaking la kan, aku kalo turun pool tersangatlah jarang2nya. biasanya time dema pi pool wt their dad, aku membongkang qada tido petang. but nak x nak kena la buat semua keje2 sirman for the sake of my kids happiness.


pool kosong! ada ler lam 2,3 org budak datang mandi sama pastu..ppl are still hvg their raya and holiday. weekend ni aku mmg kosong, ada invite yg aku tepis, not in the mood to go for any raya or open house. But next sat onwards, aku kasi kaw2 nye visit to yr house. sila jemput saya ye. Saya akan datang berempat, 2 angpau raya utk anak2 saya dan teman saya the reporter will be wt me for most occasions.


Sirman trusts him to be wt me and the kids, so awat hangpa kalo nampak aku ngan the famous reporter of Berita Harian, jangan nak buat fitnah bidaah ok! And I hope my bodyguard, Epi can spend his time wt us oso bila dia not in the afternoon shift. Epi oi, ko asik berdating je lah!! My personal photog is needed for 1,2 open houses, she got the invite together wt me too, tapi aku nak kena organize sume open house yang aku dpt, to make sure anak2 x terjelepok penat and aku x sesat barat wt the places.
it turns 5k betul2 depan VA bila balik from Cherating, last Wednesday. Nak kena carik time pi anto service. Cuti aku on Monday terpaksa tarik balik pasai geng kat opis mintak aku organize our Raya Open House...in terms of catering part.



Arini aku pecahkan tradisi. sapa kata mak merah x leh isi minyak sendiri. i got my little king to accompany me some more!


aku dapat satu jerawat batu kat dagu! hahahahaahha...baru 2 ari laki aku fly, dah dpt sebatu beso, kira kalo diri sebelah orang yg pakai baju melayu shocking green tu, dia sure kalah nya lah.


Reminder lg:

1. anto keter service

2. pi tabung aji anto savings bebudak, tabungs dah santak


time pakcik sirman tu takde le manyak la benda yg nak kena buat!




11 comments:

Lily.Lulu. said...

bersedia berkhidmat untuk mak merah :D

Mrs. Sheikh said...

kak red, civic ke ?

echah_syed said...

perpisahan ngn org tersyg mmg menyakitkan..tp hikmahnyer>>

~jauh dimata dekat dihati~

~flash back moment ketika bersama..saat yg x 'bahagia' tu rase nyesal la pulokk(sumpah xnk buat lg)~

~rindunyerr tuhan jer tau~

~ari2 yg dilalui rase cm x kena jer(wlupun sume ok)

~manisnyer pepisahan>> rase lebih menghargai pasangan..tol x kak red!!

~kak red bole..caiyolaa :)

Ziana said...

kakred..
my house...jgn lupe ek?

xde laaa rendang kambeng perbagai...
just simple menu..
:)

akak leh bawak repoter(nk cover story OH sy ke? hahahahah)..photog...ur kids.. bodigat.. and kekwn sume..
sile sile..
tq
:)

pu3nemo said...

tgh merindui daddy yek??cian mummy.. but mummy kan wanita perkasa.. cayokkk.. cayokk..

aRa said...

Ala,br balik dr Cherating ek..if i know earlier,leh singgah at my house kat Kuantan..Br 2 ari baca ur blog..menarik minat i ar..very interesting..

Aiyoo..i dlm idup i br 2 kali isi minyak..Ehehehe...bw keta tak reti..ehehehe..

Red Mummy said...

lalalalala

satu pangai aku yg x pandai nak jwb komen korang..

bila dah byk2 ni le kaedahnya

mintak mahap byk2 ye

sy suka awk sume bg komen

tp sy amat le kurang pandai menjwb komen

Hannan said...

city la mrs sheikh... :P

hhehehe...kak red naik jerawat ek... hormon menggatal naik la tu... sbb tu naik jerawat... hehehe.. betul x?
har har har.. lawak jer...

selamat beraya raya kak red... jemput dtg umah saya.. bawak la satu VA pon...

mad redo1 said...

jemput le datang kat rumah mad redo1 lak... akan ku masak koay teow goreng sajork...

Fish of Pisces @ 5th_E said...

Baru ade mase nak baca ur blog, patutla kat YM status no entry sokmo.

InsyaALLAH all wd be fine :)

take care noh....

:)

mikaounik said...

huuuuuiiiii...
selesai daa baca kisah kakred utk 10hari yg lepas...:x


^-^
menunggu next entry..