Wednesday, October 03, 2007

The Veges...

to get good veges, x leh beli utk seminggu, for kobis yes fine but for other veges, utk 2,3 ari nye portion ok lah but pastu kang walau dah peram lam suratkabo lama masih gak kecur. so i had to go down to cold storage yang mahal cekadak nak mapuih, nat wat gano, i hv no time to go to jj nor hero.


i spent RM40 at cold storage, yet hero can charge me half of it. serai 3 lai singgit, kat hero baru 30sen. hampes!


balik keje, terus kejarkan anak2, 3 of us will lepak kat VA buat keje sek abang, bagi dema makan, do whatever that i m supposed to do as a mother lah. sirman balik very the lambat, our plan back to normal now coz he kena masuk keje lambat pasai nak be wt the kids lama sket before sending them to my parents house.


pagi tadi nya menu aku maask sup ayam, sambal ikan bilis and sayur campo kering for the kids and for the nana yang lam pantang. semua aku taruk halia banyak gila....nak balancekan utk nana.



alangkan aku x dok serumah ngan dia, kalo idak tungku param barut badan dia, ngan baby dia mau aku kena in charge gak. It s ok...sister's job though.

i may look rugged and rock n roll, but kalo aku x cite kat blog, u never know that this lady is so typical lady too.


tunggu lak nnt pasni sirman fly fly fly...huh! bersilat lg la aku dibuatnya...


*teringin nak bedal a & w ler...


16 comments:

RedWGG said...

maleh lah bertungku param bagai tuh kak..
hehehe..

Arin said...

Kak red, mmg betul cold storage cekik darah rege nya..sayur bape helai pon cekadak mahal..tapi in ur case..nak buat cemana kan?terpaksa le jugak membeli belah kt situ.

Jie said...

serai 3 singgit..mahai gile tu kak...issshhh

Ziana said...

nnt bile sirman fly...
sure kakred pon fly fly fly ngan bebudak kat umah...

Rickywan said...

kak..huhu..serai 3 helai singgit ke?? klau kat malaka 10 helai baru singgit...kat umah pon ada tanam kak...

kat VA pon boleh tanam kak oii...dlm pasu....hehehehe

mikaounik said...

kak jom floot & monza berger

Umi Mia said...

Shopping kak ooii...jangan tak shopping I pun dah lama tak kuar shopping mopping barang umah ni...mau kopak gak en.hubby lepas ni....

Lily.Lulu. said...

jom ler. bile nak ??? hari nih ? esok ?? lusa ?? tulat ??

mak .. lapo mak lapo
:D

Red Mummy said...

bila dah lama banak ni rasa berbaloi buat tungku param tu iefa oi

arin - i assume it s not monthly practise, kalo tetiap bulan mahu aku budget kasut

kak jie - tu baru serai, kalo aku cakap daun kari singgit utk secoit tu ko caya x?? huh

ziana - ku ngan budak2 tarak masalah, aku dah biasa di tinggalkan..tp ponekkkkkkkk !!!

rick - project tanam2 kat balkoni ke kat pasu is sirman's project, so blame him coz x tanam serai and cili api!

mika - jom jom, mlm ni! pj

umi oi shoping mendenya aku beli sayur lah

ly ko manjang je lapo! aku nak melantak a&w mlm nie..but very quick one, mkn and blah, sesilap tapau mkn lam keter.

anak2 kena tido awal lah.

Lily.Lulu. said...

melantak makan awal tuh kol bape ?? bape sangat yg awl nya tuh mummy oiiiiii ??

jom laa .. ngap ngap ngap
:D

Anonymous said...

kak red.....kate diva kan.........ok la tu banje 40 hinggit kat cold storage.....ape kelas shopping groceries kat hero - lynn

tukangtaip said...

Cold Storage memang upmarket (read: cekik darah). I'd only go there if I absolutely need to find American/Australian stuff. Cuma bagus tak payah queue sebab tak ada orang yang pergi situ.

sayda said...

ijau lagik. pengsan~

akak nk tnye ni. sape tlg amikkan gmbr tu ek?

babyarisha said...

nak join mamam a & w~~
tp mlm ni kalu..xleh ah.. kerahan tenaga oleh kakak nyer.. wakaka..
-slalu misz makan2 gn u ols- xsuke..xsuke..

Red Mummy said...

ly nxt time la ly..akak kena rush mlm ni ok!

anon lynn mazhab mana ko pakai diva kena beli kat cold storage je? aku red diva bukan diva artis. ko paham x definisi red diva aku? anw, aku nak beli kat mana2 pun hero ke apa ke, keji ke? x kan?

tol bang TT..org yg pi situ cam dah terdesak cam aku ni ha..terpaksa pi coz kesempitan waktu utk mendapatkan anak2...kalo utk suka2, no tq

sayda akak ni cam abang TT tu ada member yang suka snap gambo while aku ngah buat mende...good kan?

baby - ko nye bz tahap dewa la !

Umi Mia said...

kira shoppinglah tu akak oooii...shopping sayur mayur....kikikiki