Saturday, October 06, 2007

Baju Melayu for Abah...


aku try avoid pi jj lagi kalo boleh. barang dah cukup. x de mende yg nak dibeli. kang kalo pi lagi kan terjebak lak beli yang tak patut dibeli. so aku bwk duit ngam2 jer...seriously ye, aku hanya bwk RM300 mlm td. x leh bwk lebih coz mesti ada baju budak2 ni aku beli lagi.

aku lupa lak baju melayu abah lom rembat lagi. sejak aku mula bekerja 11 taun dulu, baju melayu abah mmg aku yg sponsor. i went there last wkend, huiii siksa napas kepala aku dibuatnya. I brought baju melayu abah last yr, which aku beli kat sini gak, as a sample. Abah tersangat cerewet, x nak kembang lah x nak panjanglah x nak tu x nak nih. dia x nak ikut, kalo aku yg muda ni pening ngan org ramai apa tah lagi dia. Anw he needs to go for his tarawikh too.

ngah aku leka mengetest baju abah sana sini, gegirl and abang leka wt the this twins. mamat kecik 2 org ni pandang Epi cam nak telan. specially bila epi dok snap2 gambo baby twins ni.


i m taking green for abah, this year. i m happy wt the material so on. cun, pas bertekak ngan epi, aku nak amik L dia suh amik M, size yang kitorg bwk tu M tp aku cakap abah tu dah kembang banyak..ok lah kita try amik M. kalo x ngam kita tuko amik L.


my sirman x dpt join, he still at work keje carik duit utk bininya yang big spender ini. hiks. And Epi had to follow me. kebetulan dia balik umah mak, so aku ajak le dia pi sekali kalo idak kang pengsan aku mana nak tengok baju abah mana ngan kids yang dok sakan pusing satu jj.


alhamdulillah, anak2 aku kalo main x kan jauh dari mata aku, tapi aku tetap gak alert. mata aku meliar sentiasa, x dengo lagi suara aku jerit2 panggil diaorg while aku ngah sibuk dema pi nyorok kat balik2 baju bersidai tu.


Abang TT, i found yr baju melayu! Dia x de green la bang, and some more abah x suka baju melayu johor.




this is for Abah, RM139 and percuma 5 butang baju melayu. kewl...


aku tengok q cashier utk comestic x panjang langsung. i think i better grab my powder. I m Loreal user for so many2 years. only for their compact powder.



i got my refill powder and challo. pasan ada lelaki india kat ujung tu yg dok nengok aku menelek muka? that man been standing there watching me wt kids dari aku belek cermin ni, beratur and blah.

He mmg nampak Epi, aku rasa dia ingat aku ni artis lah coz Epi dok snap gambo aku and jalan belakang ikut bontot kitorg, like a bodyguard. Ye kot pi kan?



I grab my sbucks hot choc before heading off to NZ, Wangsa Maju...and that story, will come out later today.

Abah loves the new baju melayu, ngam2 soi kat badan dia, suor pun just nice. I m done wt the shopping, hope so! Aku nak tido baring jap lah, time ari sekolah x nak lak budak2 ni bangun cepat, bercinta tol nak kejutkan si abang. time mak ko nak tido lama ari sabtu ni, kol 7pagi ko dah mencanak kejut mak ko. aduhaii, x nak bg can langsung la.


4 comments:

mikaounik said...

kak,twin tu mmg comei..
hehe abg & gegirl nak adik laa..
huhuhuhuiii..

Lapa said...

قمة عالمية البرتغا الكاتب cristovao دي اغيار.

وهو ، أيضا ، وترجمت الى اللغة البرتغاليه ثروه الامم من آدم سميث.

وقد منح العديد من الجوائز.

لا تنسوا اسم هذا الكاتب العظيم ، يمكنك الاستماع اليه قريبا.

اشكركم على انفاق الوقت في الثقافة العالمية.

شكرا للزيارة

sayda said...

ehe. artis.

klau sy pun sy tgk kut.

tukangtaip said...

Ha yang tu la! Ada jalur kilat-kilat one.