Tuesday, October 23, 2007

On his Birthday...

No special celebration for him today. Since we have celebrated his and Sirman's birthday last fri here.

Fifin the helper datang lagi today, to settle up some keje umah yang x abih last Sunday. Oh aku cuti arini, Mak balik dr Umrah.

Sementara tunggu Fifin siap keje, aku ngadap buku keje Abang. Gegirl is at Tok's house, so aku ngan abang leh study peacefully.



Wed is his Bahasa Malaysia's paper.

aku tanya kuning dia jawab yellow. ada perkataan dan tatabahasa yang dia x leh nak differentiate kan which is bahasa which is english. all the best la ye bang for yr bahasa's exam later pagi.


Tonite is extra day for Fifin, so she abih around 8pm and i sent her to the nearest LRT station. I brought abang to McD for tapauing his fav nuggets. Tu kira special treat on his bday day lah ye.

Aku beli pakai drive through kat cheras area, sblah itu apa Giant kot, Fozalin tau lah, dia pailang sana..kan elin kan? Gagal juga utk kututup jerawat gajah itu.


Quick dinner wt the birthday boy, even abang mintak aku amik Gegirl dulu, i told him - mummy nak dating ngan abang jer, gegirl x yah join lah. yet aku malas nak pusing sana sini amik gegirl.


But Gegirl got the happy meal set, for sure.

15 comments:

ays_as said...

scchwweeeeetnya abg... dok ingat kat gegirl :)

Red Mummy said...

ays - masa adiknya td dia rindu kat adiknya, tp bila depan mata, asik bercekau jer...

Lily.Lulu. said...

abang .. auntie lily wish u all da bess !!

cintailah bahasa kita

chewahh !!
:D

mad redo1 said...

HAPPY BIRTHDAY to ARM #1...

ARM = Anak Red Mummy

hehehe...

echah_syed said...

besa la tue..anak2 pun cm omaknyer jugak kak red..hehehh

~dgr lagu dafi>>bila terasa rindu teringat kt kak red !!

~ kalo nk gi ISETAN dr kl central nek komuter trn ktne?

Angel Eyes said...

Bagus lah adik beradik rapat. Suka tg macam tu. Tentu Kak Red happy kan?

Fozalin said...

eppi besday abg.....

kak red giant tu lotak nye lam CMC plaza... tu yg dema bg tau saye kak oiii.... tepon pizza hut kat area situ asik silap jer. bape kali asik kene marah coz x tau beza antara conot branch ngan CMC branch hehehehe....... tpkan apa kene mengene ngan pizza kan??? tpkn lagik besh akak banje saye mkn bile saye nk pass "L word" kat akak.... bole kannnnnn

Ziana said...

erkk....bestnye mcd...
lapo lak pepagi buta nih....

good luck abg!!!!

mikaounik said...

nyampuk jap..
kalo isetan klcc naik jelah PUTRA dr kl central tue.. :x

Arin said...

kak red, arin rasa mmg bebudak sekarang ada kala susah nak differentiate the emaning in BM..my niece pon sama gak, bila time peksa BM je..sure semua org cuak..sbb dia selalu terkonpius..

Being Normal said...

happy birthday abang! nanti auntie pass present kat mummy yer...

azisham said...

hepi besday abg:)
hi kak red:)

Red Mummy said...

ly - bahasa mana satu ly? dia ada 3 bahasa...

bang mad dr dulu aku nak tanya pe makna AKS ko tu ek?

kak echah aku x tau la kak..tu si mika dah tlg jwb kan..

angel arap2 sampai dema beso and ketua kebana gitu

ye itulah fozalin yang tidak menjawab soalan..oi CCM tu kat ne? ko ckp giant yg sama ke? aku x tau ler..yg aku tau ada giant ada petrol stesyen ada MCD drive tru kat situ

ziana - dah slamat dah si abang

mika tq on behalf!

arin tu lah pasalnya, aku ckp katak dia ckp frog

liza - ko buat susah2 je lah...but taun depan jgn lupa hehehhehehe

azisham..hi hi saya kak red!

Zana Sadri said...

fozalin mmg ada masalah membezakan soalan kak.. mcm abg gak kot. masaelah differentiate bahasa.

wakakakaka...kak elin nie kat blog dia pun soklan tak jawab. so.. mgg takde beza :D

kak... jgn la banak skang. byk benda nak kena settle nie. dah le bos nak wat mkn2 plak next week. sape kena arrange. nie mak buyong gak. adoii.

Red Mummy said...

elin aku x ckp aaa...sepupu makyong ko yg ckp aaa ahhahahaha

akak rasa kan zana, elin ni kita kena buat satu entry 'sila jwb soalan' br dia nak jwb kat blog dia tu lah.

camne dia nyanyuk nak katup tingkat keter, camtu lah dia silap jwb soalan.

ko dah due ke zana?