Wednesday, October 31, 2007

My moment...

The breakfast wt the kids. Abang masuk lambat, while me had to catch a meeting outside of the office, so might as well spent my morning wt them first.



aku ingat ada satu email aku dpt last week, dr sorang blogger, sapa le yg bagi ek, lupa tollah. A story bout a bz mother yang keje keje keje...bapaknya pun keje keje keje....anaknya the only child ni mintak maknya mandikan waktu maknya ngah bersiap2 nak pi keje. her answered was 'no x sempat bla bla so on'. pendekkan citer, anaknya meninggal dunia and di waktu pemandian jenazah itulah kali pertama dan terakhir siibu dapat memandikan anaknya.menyesal kerana mengejar tugasan dan kerja sampai anak terkilan pergi x dpt rasa belaian mandi ibu.




i m not saying that i m a good mother, but setiap saat yang aku leh buat to be wt them, i will do so lah. while their father is not here, i m their first target, lagipun anak2 are my only harta yang aku ada. nak kata aku kaya, langsung tidak, so at least dema x kurang kasih sayang.



...sebab dia nak sgt pekena roti canai, he lambat stgh jam to the class.... aku pun ngan muka bersalahnya mintak mahap kat cikgu dia. sorry ye cikgu!


abang diapit oleh 2 org aweks. the boys kena sit in between the girls pasai boys bila jumpa boys, manjang mainnnn ajer!!


gegirl dok pujuk me to register her for this school next year. she s only 3yrs ++, tot to send her for a twice a week's class like abang s case before, but not this school. sekolah abang ni mmg serious on education, yet for her age aku nak dia pi sekolah yg memain tu jer.


will think bout it later.



kalo tanya sirman, dia on kan jer..but let me settle abang nye cite lu lah, sesatu n pelan2. at the end aku gak yang kena buat sumer, org kat US tu yes yes kan jer.






since this lady is leaving, i m catching up everything, not only lunch treat from the bunch of group, the party that they are hosting for me, and so many things.




I may look so happy, my life looks so perfect, but for some reasons, i will not reveal other part of my life in this blog.


11 comments:

Jie said...

kak....erk..aku nk tulieh apa tadi, lupa dah.

oo tul la tu..tak semua pintu kita buka kan...kena katup gak utk diri sendiri...nnt byk sgt lalats & nyamuk masuk...


btw...jaga diri lek lok erk

Ziana said...

ermm..
btui tuh kak..

even kite nmpk hepi..and nmpk sume nye ok..
tp ade benda yg kite simpan sendri..

miss^dbab said...

:( sedih tul bacer kisah anak tu..ish..it'll be a lesson for the mother not to neglect her own flesh n blood..bila cegini dah jadi..baru mata tebuka..nampak semuanya..yg jadi mangsa anak kecil yg tak tersampai hajatnya itu..al fatihah..
wah..if you're leaving..we gonna miss you loads..takkan dunia cyber pun stop kot?hopefully can still catch up with you tak kira di mana k red berada..n hope you never fail to blog!boring ah if takde sis red.

mikaounik said...

Kak,,,
Kat mana letak nyer sekolah yg memain tue..hehehe

apa pun akak mmg best..jgn layan ngan semua lalat yg jeles ngan akak tu

:]

percayalah ”jikalau kita di pihak yg benar kebenaran pasti milik kita”

Anonymous said...

alo kak red, saya ni pembaca senyap jek..tapi tetiba cam nak bg komen le plak, lelagi bila kakred tulis 'but for some reasons, i will not reveal the other part of my life'..heheh..sebab saya pun cam tu gak..cam taknak orang tahu the 'otherside' of me bila berblog ni..hikhik

nk tanya satu jek, camne bleh masukkan Abang ke tadika cina?

joey said...

wow...nak..nak..nak...

nak makan roti canai gak...hehehe

Kak red cakap memang betul..

even though kehidupan kita bahagia...there's still problem kengkadang

well..bukan semua orang suka kat kita kan??

biarkan sahaja la....

one thing...I just love the way you are.. :)

Red Mummy said...

kak jie n ziana n mika - x semua citer kuor lam blog ni pun kak, i keep it like a lot jugak for myself. paham2 la kan..

dbab - x lah..only for my career life jer...

anon yang baik bertanya - soalan ko general sgt..specific sket la. kang aku jwb 'oh pi tadika and register' ehehhehehehe

joey i love u too! muahsss

tinker said...

hurm.. u r leaving.. im kinda blur,,

Lily.Lulu. said...

setiap orang for sure ada rahsia masing2 yg x leh nak citer ..

kalau sume citer, konpem laaa lalats makin sibuk kan ..

:)

bang, cun ke x cun awek 2 orang yg kepit abang tuh ??

abang suke x ???

hehehehehe :D

Anonymous said...

aloo KRed, ahaha..nak tanya sebab tak ramai parents melayu yang masukkan anak2 derang ke sekolah cina..sure must have a reason kan..huhu..tapi memang bagus pun abang masuk sekolah cina..nanti jumpe leh borak2 cakap cina ngn dia..hikhikhik..

Red Mummy said...

anon - later i blog bout it ok