Monday, October 08, 2007

Sleepy n moody...



arini ari yang over tired la. i took a little bit of break to visit the usual blogs, some i gave comments some aku baca and blah. left office very late, and bila aku sampai btr, jalannya dah melampo jem.


aku cilok the opposite of the lane, jalan tu very the clear to masuk simpang umah mak aku. and kids wanted to go to bazar ramadhan. i dont want to walk, let s hop in the car and mummy will just park next to the bazar. gegirl nak kerang bakar, kerang lagi...n keropok nipis. abang nak keropok tebal and aku hanya amik bubur kcg merah.


masa abang sibuk buat hwork, i told them i need to take a 5min nap, pls give mummy some space and peace to sleep, kejap jer. x sampai semin pun kejap2 dema ngaco aku. itu aku tumpang tido atas katil abang tu!!!


that s it, aku lawan mata letih aku and concentrate on abang's thing. pak pak puk, aku x larat nak check hwork dia, i assumed betullah sumenye tu, aku dah keletihan. pas je dia isya' aku suh dia tido terus, x yah nak tunggu kartun or kol 9.


sorang dah tido. sorang lg ngah layan barney.


bukak fridge, damn la aku lupa nak siang selar kecik smlm. 30 ekor tu aku siang jam2 tu gak, mata nak lelap tp aku tahan gak sib baik x terpotong jari. siap sume aku siang udang. 15 ekor selar, udang and kacang buncis utk esok. apa aku nak masak sok pagi baru aku pikir.


skang aku amik rehat jap, b4 sambung siang buncis and potong siap2.


i m sure i ll be off to sleep b4 10 shortly. i hope sirman is back by that time coz i really need his hands to look after si kecik yang ngah berjoget wt her Barney DVD.


Mak...lambatnya mak nak balik...penatnya jg org lam pantang Mak..

19 comments:

Ziana said...

salute u laa kakred..
ngantuk2 leh siang ikan..
kalau sy..dh tolak tepi dah tu..
:)

kakak mithali...
makkk..baguih anak mak nih..
penat camne pon..tetap jaga org dlm pantang...
:)

Shah said...

Penat2 & ngantuk tu sempat lagi kira berapa selar & udang kena siang ye... Nasib baik tak kira sekali nerapa kacang buncis kena potong kan kan kannn? Hehehe... Ada le yg kena baling kasut kalau terjumpa kat parking esok ni....

Arin said...

wah..kak red mmg macho ar..kalau arin, dah ngntuk..sok2 pepagik bangun awal baru siang ikan pe semua, tapi takut terlajak tido lak kan?mau nye kelam kelibut...
salute la sama ngn kak red..

wawa said...

kakred ,

you go girl

:)

azrid said...

weii mak merah,
apsal byk beno ikan tu sampei 30 ekor? nak jamu org ke?

Arin said...

psstt..kak red, kalau takmo bagi ikan melekat..letak garam sket dalam kuali waktu panaskan minyak..it works for pepe benda yang selalu melekat waktu menggoreng..

intankamaruddin said...

Yeah kak red! Tahan. Tahan. Sampai mak balik!

Red Diva rocks!

tukangtaip said...

Rajin betul Redmummy tu. Walaupun diva yang glamor, tetapi tetap ada masa untuk siang ikan. Respek la.

Lily.Lulu. said...

wanita gagah perkasa
:D nGee

echah_syed said...

bravo kak red..ni bakal mak mentua da best..da nmpk ciri tue kak red :)

~slmt hari raya aidil fitri~

viruspadu said...

kak red, boleh lak mcm gitu kan... kalu sy tu x dapat la segagah itu.. siang ikan lg... 30 ekor lg... oh tidak... x dpt den do..
mmg salute sama kak red

Anonymous said...

sian kak red...tp i salute yr dedication to ur family esp jage yr sis yg dlm pantang tu.......kalo x cukop tgn y not upah je org jage ur sis......-kak jun

Frankensteina said...

Ooh that sounds really exhausting. Why don't you try Pharmaton? It really works and give you energy through out the day :)

N'way Selamat Hari Raya to you and your family.

rynz said...

perghhh kak red, kagum lah mmg iron lady akak sorang ni...tp jaga org tgh confinement ni mmg penat tau, lagi² kalau org tu jenis manja tak independent, rasa tgn sepuluh pun lum tentu larat ;)

Hannan said...

ok la... akak memang padan - cocok la ngan suami misssali tu.,.. hehhehe... sorang rajin tlg bini.. sorang lagi memang isteri yang baik... ( giler kah aku bagi komen camni?)

MyHeart said...

ala ala ciannye akak sorang ni....kan senang kalo ade maid....tapi kan ...apsal ikan tu sampai 30 ekor??

Red Mummy said...

alahai, x kan nak suh aku cite detaily lak oiii

haiyoohhhh

30 ekor sekali siang

yg aku pakai pg tadi 15 ekor

lg 15 ekor leh pakai sok lusa tulat

aku ni masak utk 2 umah, bukan je org berpantang, abah aku adik2 aku, ipar aku

umah aku lg

gitu...

Zana Sadri said...

huhu..sabar la ek kak.... 10 syawal baliknyer ek mak akak tu? pejam celik je..rasanya adik kak red dah kuat ckit kan? tak la teruk sgt mcm masa dia baru2 bersalin dulu kan. hehehe...
Apa2 pun...kagum tol ngan kak red. klau zana tumbang dah. huhu...

peej said...

huish..mmg super women betul..masak sekali banyak pastuh hantar kat semua umah...sabgat la mithali segalanya..