Thursday, October 11, 2007

Hubby yang rajin...

Surat ini kutujukan untuk suamiku yang sedang enak bercuti2an di rumah bersama anak-anak sedangkan isterimu sedang membanting tulang bekerja di KLCC.

Adalah sudi kiranya tuan sirman dapat meringankang tulang temulang isterimu dengan perkara2 seperti berikut:


1. Tolong keluarkan bekas kuih raya, di kitchen cabinet, top one, left side.


2. Tolong dibasuh lite2 bekas kuih raya, dan lap.


3. Tolong diisikan kuih raya, kalo kids nak tolong amat digalakkan tapi jangan sampai kuih2 I tu rapuh ye, mahal tau i beli kuih raya tu.. eh eh x yahlah isi kuih2 tu, meh i je buat sendiri, ada kuih nak bagi mak mertua i. later u silap kuor lak.




Selain dari itu dapatlah sudi kiranya tuan suamiku..

1. Cabut curtains abang and gegirl, tolong biarkan mesin pusing nanti ye.

2. Kosongkan meja makan, the red table cloth from Beijing mali ada kat bilik belakang....

3. Satu bulb kat dining dah kong, dapatlah tuan gantikan yang baru...



Kalau tuan suami keletihan, buatlah kerja bergotong royong bersama si anak2. Kalau nak tunggu isterimu, sampai esok pun dia kerja lagi.


Orang kata ringan sama dijinjing...
Takkan nak layan heroes je kan...

Kalo nak cuci2 tingkap ke sliding door, helper kita dah letak siap2 kat bilik air belakang, u can just instruct the kids to do so, dema mesti suka main spray2.

Terima kasih ye tuan sirman, sekalung budi di ramadhan mulia, selamat hari raya.

18 comments:

Anonymous said...

suka tul tgk gegirl ni..seksi tuh bajunye bila solat..he..he-min

ReDbLoOdSnOw said...

alahaiiii...sejuknyer bijik mate ku ini melihat gambo hiasan post neh....

p/s: kak red, byk nyer tugasan buat suami mu e2...ekeke..ha! pe tggu lg abg sirman, g ringan2kan tgn tuh. jgn dok layan heroesssss jek..:P

eh kak red, taun neh baju raye sure ade kaler red gak kan..huhu.

Ziana said...

best camni kan?
hanto surat chenta kat hubby..

pjg list nye..
tp xde laa susah sgt
:)

kakred...
i admire ur lifestyle!!!

selamat menjalan kan tugas incik sirman
:)

Lily.Lulu. said...

Amin .. amin ..
puh kanan puh kiri

:D

ashterix said...

aiseh baru nak layan chess...

heroes lom abih dload lagi :(

Lily.Lulu. said...

sirman .. kita dah habis dload since isnin lagi. bess wooooooo ....

cepat2 la nengok ..
layannnnnnnnnnnnn
zasssssss !!

uhuhuhu ~

Red Mummy said...

yg benornya, aku post entry ni selepas dia dah buat sumer...

that s good of my husband.

he would prefer to do it without me coz kang mulut aku dus das bergerak...

anw cik anon yg nick nye jenna jeni ke hapanya, dah nak raya ni, x yah lah nak being sarcastic, we are happy husband and wife, apa yg ko riuh sgt umah tangga aku?

renti2 kan lah rasa hasad dengki khianat tu, syawal is just around the corner. pity u coz u dont hv what i hv, a good husband!

RedWGG said...

ala..anak2 chumel tuh...
moga dapat byk duit raya
AMIN!

Arin said...

ooo..dah dilaksanakan tugas itu ke..memang betul le kak red, laki arin pon kalau arin ader kat umah jgn harap nak di buat nya,kiterorg kuar anak beranak br dia buat sbb biasak le kan..mulut si isteri ader je yg tak kene..hehhehe..

Red Mummy said...

aku sian tol ngan org yg sibuk ngan umah tangga aku ni lah

jenot oi, blah la oi, ko lah antara lalat yang menyemak je kat sini.

pedulik hapa aku ngan ko nye siti ke jadah, dah tu ko bertenggek kat sini apehal? pi le bertenggek kat tpt lain.

hai budak2 ni sibuk jer..

i give u two words - fuck off . aku dah terlampau experience sgt ngan lalats cam ni, x kira ramadhan x kira syawal. busuk hati.

now pls excuse me, i need to go for some shoppings. since u dont hv a good life, i assume u oso some sengkeks ppl too!!! bugger!!!

mikaounik said...

kak..
byk kan sabar erkk..
kdg2 ni org jeles ngan kiter sbb dia xjadi mcm kiter..
akak ignore jer laa ngan lalat tue..
lagi byk diorang dengki lagi murah rezeki akak sekeluarga...


comei btul gegirl pakai tudung ^-^

ashterix said...

darling,
org dengki ni satu jer sbb nyer dia jeles ngan awak. awak kan glemer, org glemer mmg ramai yg dengki sbb sapa nama dia td.. haa si jenna tu kompom tak glemer.
kat mana2 jer ade spesis2 cam ni... jenis hidung tak mancung pipi tersorong2
kompom tak de sapa yg nak hahahhaa

ly,
pass la sini... baru 45% jer ni...
tak abih2 dr semlm.

Red Mummy said...

bukan jenna la ling

jenot and lennoi

hahahahahhahahhaha

ling jom makan brownie ice cream kat chillis nak x tonite?

jom...

ada org tu makan kat sana smlm x ajak i pun tau ling..

Lily.Lulu. said...

ling ling .. mummy ngah diet tuh
tak yah laa gi ling .. hahahaha

mak aku merajok oiiiiiiiiiiiii !!!!


nota ibu kaki: mak saya bizi, tiap kali ajak berbuka dia bizi, lagi2 lately nih bonda dia tiada di malaysia, bertambah laa dia bizi, saya nak ajak konpem dia tolak. sbb tuh saya dah pesan kat dia, lepas raya kite gi makan sampai lebam.

ling ling .. x yah gi laa ye ling. dok umah kemas rumah nak raya ling

:D nGee

p/s: sirman, mlm kang dload mesti siap. streamyx kat VA tuh lem ke ?? dload pakai ape ?? torrent kan ???

Lily.Lulu. said...

bagi mengghairkahkan lagi suasana .... mummy, click ">sini

Lestat said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Kak Red..selamat membanting tulang temulang tu ye..ngeh3

Lily.Lulu. said...

nak menyebuk lagi komen kat sini. x kiree !!!

bila tengok balik abang ngan gegirl ... macam pasangan husband and wife versi kecik kemetot yang kiut gitew ~

cam dorang ngah dok main lakon2 dah kahwin .. sembahyang same2 .. alahai .. comey nye ..

anak sape la nih .. ???

*kembang bontot parents dema itewww*

;)

Ziana said...

aiyokk..
kakred jgn majuks..

errr...
nnt lily banje akak brownies tuh ek?
kan ly kan kan?