Friday, October 26, 2007

Lunch on Friday...

payung merah takde la!!


arini jemaat rehat panjang, Ms Bunga telah memaksa aku berjalan menapak di bawah mentari yg panas, dan jauh berjela dengan kasut tumit tinggi ku itu. we went to alah gerai2 panjang kat MAS building or kat bangunan Genting tu lah.

harus ini kali pertama aku pi dan mungkin jugak utk kali terakhir! gila jauh ko dia paksa aku ikut dia berjalan.


ada ramai pompuan yang takde selipar raya gitu ye. punya le penuh gerai ni, aku nyelit snap gambo and blah. i m sure murah kot tu pasal ramai aweks pejabats mai sini carik siper...

aku intai no red colour, so x kuasa nak berlemasan.

baju budak2 byk sungguh. sbb aku kan merajuk, so aku beli macam2 utk baju gegirl. cheap cheap woi!

baju tido utk anak2 pompuan baya gegirl sini 10 inggit sepasang. wuii...murahnya!


abang ni kedekut, mintak kurang 10 inggit pun payah! dpt diskaun 5 inggit jer. kemut u tau bang, ai x nak dtg lg kedai u.



keringat aku dah berpeluh pegang plastik beg sana sini. Ms Bunga nya paeprbag koyak so semua brg dia kena tfer ke beg plastik n hbag aku, last2...dia sauk nasi lauk aku berdiri jaga barang. ketiak dah memasam, peluh mencurah2....letih u berjalan kat sini.

aku x dpt bayangkan camne si Abang TT tu ngamik gambo2 classic ngah2 semput org ramai n cantikkan utk wallpaper. aku yg pakai camera fon pun dah 'bercinta' dibuatnya.

Kerana itulah aku sesuai diamik gambo bukan utk mengamik gambo kan?


aku ckp kat Ms Bunga, kalo dia nak menapak balik KLCC, silakan. so kuor je main road, sbb mak kan pernah jadi minah rempit bersama helmet buruk, bg senyum sumbing tepi jalan, teksi pun benti di tpt yang x sepatutnya. kelas ko bang teksi. nampak dek JPJ ke Polis ke, harus ko kena saman.

Rajukku sudah reda wpun barang2 yg kubeli adalah semua utk anak dara dan anak bujangku.

5 comments:

Lily.Lulu. said...

sape kata mak diva x leh shopping tempat cikai kan ??

:D

MyHeart said...

bape pasang ko beli baju utk anak dare ngan anak bujang ko tu kak??? mesti senyum simpul la derang dapat baju baru tu ek...

Red Mummy said...

ye ly..sapa kataaaaaaaaaaaa

myheart - akak beli x sampai 10 psg in total..siap belikan utk nana nya baby lagik.

Ziana said...

mak ai...
jauh bejln..
hehehe...

tmp cikai pon...tp brg tetap kuality...y not?
kan?
:)

Zana Sadri said...

jauh tu kak. mmg semput dibuatnyer. penah buat keja nie masa keja kat klcc 4 tahun dahulu.. ceeewah! tapi saya pi ambank beratur utk interview. udahnyer.. balik opis peluh menitik2.

tapi situ mmg meriah ari jemaat. best!