Thursday, October 18, 2007

Bedtime story...

at nite after our cherating trip, we wanted to get our dinner outside. was thinking to go to Bangkok House again tp no no no for me, sirman yang nak makan situ, but i m so not in the mood to travel in the car like more than 20mins anymore. hehehehehe

but kitorg pi JJ, Sirman nak get something very urgently from here, so me and kids dok lepak lam MPH. We bought 2 bedtime story books for them. It costs us RM70, quite cheap since satu buku tu ada 365 stories dalamnyer.


Oh btw, we use their duit raya portion for these 2 books. They asked for toys, no excuse me, korang baru lenjan duit mak pak korang kat Cherating, so no more toys yer even wt your duit raya.

Pas keje arini, aku kena pi carik kedai beskal for them, hv promised that we are getting a new one, also from their duit raya portion.

Y so rush?....hemm.

Kalo cukup, pak sirman will top up. Kalo terlebih cukup, mak merah simpan lam bank lebihnyer.

9 comments:

RedWGG said...

duit raya adam nak perabih lagu mana eks?
duit aqil dah tentu2 atuk dia kawal..
tak merasa lah ibu..
hahahaha..

Khairi Nairfan said...

omg.
aper yang pening2 nyer kat blogs khairi tu.
kalau kata view.
almaklumlah, se-setengah komp okay.
se-setengah komp tak.
bergantung pada setting properties gak kan?
sebab khairi sendiri pernah tengok sendiri dengan mata khairi blogs tu tunggang langgang.
bukan sebab hmtl khairi.
tapi setting komp.
ihiks.
anyway redmummy,
i want duit raye.
ihiks

echah_syed said...

teringat mase anak2 combi kecik dolu2..c kakak mmg giler buku..tp c adik asik ps1 n ps2..smpi skrg on9 games la pulak..penin combi kak red :(

~nk suruh dia buka cc main games jer x yah tdo.. :P

~minat giler CSI x miss every episode..:)

Ziana said...

baguih laa beli buku and benda yg nmpk..
berbaloi aaa..
slalunye duit tuh perabih tah memane...
:)

Hannan said...

hehhehe.... gegirl, abg.. next raya uncle hensem ni kasi buku citer jer la ganti duit raya... nak novel pon bole... uncle ade bnyk collection buku citer n novel ni... hehhehehe.... rajin2 bace buku ek .... nanti bole jadi angkasawan...

pu3nemo said...

sure cukupnyer duit ry dorg nk beli basiakl.. nape x beliakn roller blade ker utk dorg?

RedWGG said...

eh..eh..awat lah akak tak mai bangkok house smlm. kalu tak eh dtg makan kueh raya umah saya..:P

Umi Mia said...

Baguih...beli buku...Mia dpt duit raya, gi cari loket baru...yang ada tu abis kemek2 dia gigit.

Kalau tau kak red ada cherating...leh calling2 ajak beraya kat umah ker....bawak jalan2...makan2....dekat dah tu...

:-)

A Z R A said...

kak red...bravo!!!! if i were to have kids one day, i'll do the same, kasi beli buku, kasi baca banyak2....good for the kids!