Wednesday, October 10, 2007

Wed the rainy day...

Ujan lebat gila smlm ptg. I stopped by at JPJ's bazar ramadhan near by my house to get some keropoks. yilek pocik. Budak2 nak keropok takkan aku nak pi beli ngan ujan lebat ngan budak2 kiri kanan.

Sudahnya aku beli satu lauk and blah, tapi tetap gak lencung kain baju aku. Terpaksa singgah balik VA dulu to change.

When I hit the BTR, my god, panjang bebenor jemnya. This was taken b4 Maghrib.



And this was taken after Maghrib, aku num air suam buat buka..umah mak aku sekangkang jer tp sejak ada new t/light ari2 org complaints jem yang panjang, byk menyusahkan dr menyenangkan rakyat la t/light ni.


Turned on car heater pasai sejuk sesangat. Nan akak cam rasa kat Moscow le pulak hiks!



Since ujan dah berenti, kids still nak pi the bazar yang separuhnya dah tutup, dalam gelap lampu jalan yang kurang and gerai byk dah bungkus, nan ado gak.


So they just took donuts, Abang and Gegirl sebut Kuih O. Had dinner.

I know i have to find another round of keropok wt them today, again. Harap2 la x ujan arini.


Anw, ngan rasa bangganya nak tanya korang ni, cuti raya bape lama? Pagi tadi nye jalan dah kurang jem, wah suka akak...korang kalo balik kampung ke beraya ke mana pun hati2 la ye...

Cuti2 le lelama sket, senang sket aku nak pi kejer...jalan lengang gitu... :)

13 comments:

MyHeart said...

kesian ko ek kak...ujung² pose ni berbuka dalam kete sudahnye...hahahah.. raye pi mane kak? lame ke cuti...siap dah standby beg beso bagai tu...cam nak lari dari rumah plak...

Ziana said...

haaaa pg td mmg x jem..
syiokkk jek!!

saya cuti jumaat - selasa..
:)

akak?

Lily.Lulu. said...

semalam hujan mmg buat jalan jem, dengan pandainya daku mengambil jalan bangsar, sampai kat area pwtc tuh mmg x leh nak elak jem. woooo .. pastu dah sampai kat jalan ampang hilir jem lagi .. sabar jek dalam keta ...

pastu pastu .. sampai umah kat kol 7 .. sib baik sempat berbuka ..

a'a .. ari nih jalan x jem. syioknye. korang gi la balik kampung awal2 .. sonang nak gi keje balik keje ..

:D

p/s: cuti seminggu jer ...

Umi Mia said...

Ramai dah cuti dah hari ni kak red. I kejer lagi sampai jumaat. khamis depan dah masuk kejer balik. So...dapatlah 2-3 hari jalan lengang pi kejer...wah.....sonok......

Fozalin said...

igtkan i srg sangkut lam jemmed... rupenyer kak red pong same.... lelagi kat h/way konot tu.... mampus tul siap banjir kat kubuq cine tu smlm.....
lege tul jln x jem pg nih kak oitt.... cepat2 la org ade kg blk kg kan kak kan kan heheheheh

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

Diriku akan bercuti dari Jumaat nan berkat ini (12/10) sehinggalah Ahad depan (21/10)..

Salam Lebaran & Maaf Zahir & Batin, yaa...

Muaxxxx..
ShaSha

Red Mummy said...

my heart - raya pi holiday, pastu keje...kamis dah kejer.

pendekknya cuti ko ziana, ko x nak ke tido baring kat jalanraya tu masa org ngah cuti2 ni

ly lama gak ko cuti..akak mungkin ada project ngan ko tp x leh ckp skang and x kompem lg, so jgn tanya2 sampai aku ckp snediri okkkkkkkkkkkk

umi mia akak pun keje sampai jemaat tp comp bagi half day so aku nnt balik tu nak qada tidoooooo!!!! ehheheheheh

lin kalo akak le dok area2 umah ko, kol 4 ujan kompem aku dok lam klcc sbb tau area umah ko tu lg membunuh. nak2 lg kalo ada psr malam, ha arin ada psr malam kan, naya le jalan umah ko tu

sha - balik penang ye sha...balik gombak? lama siot cuti. siap la 22hb tu jalan sesak, and akak cuti lak 22 tu hahaahhahah

mikaounik said...

di kesempatan ini saya ingin memohon maaf jika ada post yg tersinggung or terguris dek hati..
salam aidilfitri..maaf zahir & batin..

P/S horeiii saya start cuti 12hb - 21hb..

kak utk raya ni stanby entry yg bes2 erkk..okies..take care

biler laa bleh dating ngan akak merah nie..auwwhhhhh

Red Mummy said...

mika - akak tetap blogging masa raya maya, so penat le ko nak bukak archive akak dr ari ko mula bercuti2 sakan...

A Z R A said...

cuti serupa tak cuti...is from fri to next wed..huhuhuhuhuh....

Hannan said...

akak... daripada baring kat jalan raya, baik lagi baring atas rail monorail tu... lagi cool ape... heheheh.

Wawa said...

kucuti seminggu bermula esok

seronoknya.

isnin lagi satu baru masuk kerja.

Zana Sadri said...

cuti dr hari nie tapi masuk opis ada keja ckit. 22/10 baru keja balik.

dlm pada cuti tu pon nak kena check up kak. adeh.. malas tol nak pi spital.

Selamat berhari raya dan bercuti sakan kak. Maaf zahir dan batin :D