Wednesday, October 24, 2007

Tuesday my cuti day...


Rasa cam surirumah sepenuh masa la arini bila semua keje kena buat sendiri.


Pagi buta aku bgn siapkan anak2, anto abang gi sekolah, beli bfast for me and gegirl. Dia layan Barney, sambil2 aku webcam wt Sirman, aku dok dapo masak 3 lauk utk Mak's house. Mak balik dari Umrah thari ni.

Aku selesa masak di rumah sendiri, kat umah mak aku nak letak garam kang aku pi capai gula lak. Anya my first sis pun buat ayam masak madu from her house. Wana my sis in law buat rendang daging. Me buat pari asam pedas, sotong masak kunyit and kerang rebus. Nana the host of the house buat sayur rebus sahajor.

We gathered everything at Mak's house. Senang, x kelecah.


Gegirl jemput Abang kat pintu pagar sekolah. Budak ni pi sekolah hensem je aku anto, bila kuor sekolah, rambut dah serabai, baju dah terkuor, kasut kan main kotor.




Lepas aku mandikan abang, lepak kat VA, lunch, around 2pm kitorg melepak kat umah Neneknya, the kids layan beskal. Aku sempat tido kat katil bujang adik bongsuku, very the lena. Janji dapat letak kepala stgh jam pun puas ati. Seronok tol bila ibuku sudah pulang dari Umrahnya.


showing off for her Dad



Aku tinggalkan Gegirl main beskal wt her cousins, Abang kena balik ngan aku ke VA coz we need to do his revision, dah kat kol 5 ptg masa ni. n My helper pun nak datang to clean up the house.




tetengah2 aku syok ngamik gambo, abang datang meluru x sempat brek, aku lak sbb x nak anak aku jatuh ngan beskal, sanggup tahan badan kaki bagai. a bit calar kakiku, tp yg buat aku sedih, selipar Bali ku putus!! sekali 2 putus coz waktu nak tahan kaki ngan beskal, x disangka dia putus jam2 tu gak. Genap 4 taun usianya berjasa pada kakiku.


An email from him..



heheeh ade injured ke?
taper selipar leh li lain :)
selipar houston mau?


15 comments:

Ziana said...

alaaaa siannye..
xpe..calar jek kan?
:)

to 'HIM'...
sy mau 1 leh?
:)

tq tq

Lily.Lulu. said...

selipar kat JJ ada banyak jual
RM2.90 satu .. murah dan tahan lama

tapi nak bawak keluar gi jalan .. tak sesuwaiiiiiiiiiiii

takat nak main beskal ngan anak depan rumah mak ... sesuwaiiiiiiiiiiiiiii


nGee :D

Fozalin said...

kak red, umah mak kakred jln bape ek? coz En Teddy nyer aunt Kiah duk jln jujur 4...... slalu kami mai sane.....

Anonymous said...

Hi redmummy...
Wah first time masuk blog akak ni best tgk family redmummy...
Nak friend bleh..

nasazfrog...

Red Mummy said...

ziana - mr HIM cakap, sorry wrong no!

ly - selipar aku sume merangkap jalan, sosial, driving, main beskal. 4 taun kira lama tau...2.9 bape lama tahan?

elin - jujur2 wa talak main aaa..kita main mewah mewah sajaaa

nasazfrog apa ke nama ko ada frog lak nih. ha meh la kawan, jemput minum kuih raya bagai ada.

mikaounik said...

tu dia ada offer selipar cap houston..amacam kak ??
agak2 apa lagi yg bakal akak dpt erk.. =)

Anonymous said...

Red,
you size brapa?
i dah few times ke Bali & always
buy that kind of slipper coz
very comfy. & i have an extra
new pair size 6 red colour pulak
tu.

Ann

Red Mummy said...

mika - x yah bg list dia dah tau apa yg dia kena dptkan, not his first time travel. ahhahahah bengkok dia

ann - size 5, 6 beso sgt la ann, kang org kata aku pakai sliper curik lak

Zana Sadri said...

padan la familiar jek kawasan tu...
my best fren duk kat jalan jujur 1. iye ke? tapi bbtul ngadap jlan beso n ngadap padang n dewan tu lah. masa bujang rajin gak melepak sana. hehe..

selipar putus ok lagi kak. jgn abg luka sana sini. seksa nak tolong jaga. :)

Red Mummy said...

padan le aku selalu nampak ko merewang kat btr ni zana oii...

vangardx said...

olla olla..nak selipar houston satu..takpun apa2 sevenier la dari sana..nie bukan order guna air liur..nanti syam bayar :D

Red Mummy said...

syam - bley bley, masuk kat akaun bini dia.

Hannan said...

standard la abg kan... balik sekolah kene la ade kesan2 degil skit... baru betul bukti pergi belajar kat skolah kan...
kalau balik skolah sama keadaan dengan sama ngan pergi skolah..
something must be wrong.. hehehehe.....

cHiQuE said...

kak red...
chik nak gi bali nanti nih... kak red kaki saiz 4, 5 ek... kot sama saiz ngan chik nih. wokeh selipar bali kaler merah will be arrived soon (tapi lambat sketlah ek)... tungguuuu!!!

Bayang² said...

ooo nak jugak!!!!

en sirman... siper hosten 1.. size 5.. kekkekek

chik.. saya nak siper bali gak... kekke size 5 ek....

siper aritu kena curik masa semyg raye.. pastu mintak izin org mesjid balik pakai siper mesjid... sampai la ni tak pulgkan.. hahahha
tade sape pun nak curik.. sbb siper tu siper jepun..
kekkekekek....