Friday, October 05, 2007

The Isetan shots...

alahai comeinya engkau. sapa la yg design ko comei lembut gini. apa kebenornya mahal sgt rege ko. after 50% less pun still 200 lebih. kalo 100 lebih tu mak sauk lah gak.


eii geramnya...cantikkan. aku x de kasut raya pun. setiap bulan aku beli kasut so raya aku pakai selipar buruk je. malas nak pi umah mak umah mertua umah nek mertua ngan kasut tinggi barat. selipar je senang, at the end gegirl tu nak berkendong gak.





cantik gila sik! i admire this shoes. but to pay RM400++ for a pair of shoes is not my level yet. i can but i could get at least 3 or 4 pairs of shoes from eclipse. so my wishlist, not from the husband, from u - this is my fav shoes. if u think u wanna get one for me like Abang Tukang Taip yang sentiasa je dpt adiah x kira besday x kira bulan.


the red shoes comes wt black and grey. kalo ko rasa nak bagi aku 2 pasang, pick the red and the grey ye. aku x penah ada grey yet.



budak Diaharris yang sentiasa bershopping setiap ari je aku nengok..this is the red bags. Akak minat yg on top tuh, yang bebawah tiga tu ko amik ler. the price is RM1009 and above. so sapa dah kaya sangat, meh bagi adiah beg ni to me. I dont have a credit card, kalo ada mau aku gesek kad aku beli beg ni.


**sapa yg keje kat credit card company, no thank you. u dont hv to offer me even the credit limit is RM50k or RM100k. I m happy spending my money wt my cash. no hutang piutang via credit card.




The price bih kurang sama..i yang mahal biasanya cantik2..yang murah pun ada cantik2 tp still cant beat yang mahal. aku ada kebolehan memilih kasut yang cantik wpun harganya valla murah, but this is wayyyyyyyyyyyyyyy to expensive.


over the weekends, wt family, leisure time or even bergaduh time, aku pakai selipar buruk jer. selipar yg aku pakai for driving skang ni dah 3,4 taun usianya, bought kat bali. tunggu dia putus br aku pakai yang baru. I got one spair lam bonet, just in case yg skang ni putus.

but design oren ijau itam aka sandal ni cam molek. harga pun ok ok less than RM80. Korang rasa perlukah aku amik?


was thinking to get a new kelongsang 3 for my kebaya nyonya. aku penah ada satu set emas paun kelongsang tp dah kena sebat dek pencurik lahanad umah ku dulu. kalo gadai tu mau makan puluhan ribu. emas paun babe, turun temurun mak akunya lak tuh. kat sini range lam harga RM80 and above. berbaloi x kalo akak beli?


Credit to Isetan KLCC kerana tak tau aku snap gambo2 ni sume curik2. Terima kasih hati.





16 comments:

Lily.Lulu. said...

kasut 9west ?? wuuu
beg merah ?? weuuuu
kasut merah kelabu ?? wuuuu

sandle weekend tuh cam menarik design .. tatau la sbb tak nengok dekat2. tapi cantik ke bila dah pakai ???

isetan sale hari nih .. weeeeeee !!
x dapat pi .. selamat duit mummy
:D

Bayang² said...

cane kak red leh lepas snap snap tu?? aritu saya buat... kena sound... kekke...
pastu wat lagi.... kena sound lagi... takde skill langsung... last2 bengang nyer pasal... saya snap gamba guard yg marah saya tuh...tade letak dlm blog pun pasal takde masa nak upload... hehehheh...

neway.... u rock gurlll!!!!

Hannan said...

kak red ... alang2 kalau ade org nak kasi hadiah tu.. mintak lamborghini reventon sebijik, airbus A380 sebijik... unlimited spending spree kat rodeo drive skali.... hehehehe.... sbg balasan, nanti saya kasi kat akak special edition of Red Japanese "S". @ selipar jepun

Ziana said...

kerongsang tuh mcm best..
byk choice lak..
ade less x kak red??
mcm nk sambar satu..
tp bile ek?

esok?
ermmm...

bayang2... kene ade skill nk snap2 nih.. hehehe...sy pon penah kene sound...tp snap gak..hahaha..dulik
:)

capik said...

salam kak..
waaaa best laaa xde credit card..bila laa saya nih nak kuar dr utang credit card neh.....

RedWGG said...

wahhh...makan hati lah tgk semua gambo tuh..

saya pun tak shopping hapa lagi..
tapi takpa..meja makan dah beli..
datang lah raya umah saya yea..
:-P

mikaounik said...

kak..kasut yg ada less 50% tu mmg comeii..skali tgk daa jatuh hati..tp biler tau harga mau jatuh pengsan..


kak sandal tu xcomei laa..xnampak karisma langsung..sorry kak..tu apa yg sy pandang..
akak try usha kat primavera @ claks sandal sana cantik gitu..
xpun raya ni akak sambar jer sandal cross..cantik2 ooooii

Lily.Lulu. said...

nape masa kite g shopping ari tuh kite dok snap snap snap xde pon yg marah aa mummy ??

hohoho ...
kehebatan diva melanda :D

Anonymous said...

kak red.....u r a real diva.....no cc....i really respect u......shopping bagai but no utang piutang...ni br diva......-holly

Umi Mia said...

mak aiii....I minat betoi kasut yg first tu...cute sungguh...memang ayu...tapi nak pakai yg berinci2 sgt ni tak larat lah den.....so..leh minat jer lah...baguih lah kak red dok snap pic kasut ni...cam window shopping lak masuk kak red punya blog ni...hehehe

Ceera said...

alamak, mahal ghila kasut... saya nak grab yang kasut 80hinggit pun, pikir lapanploh kali tau, hehe... mmg belum my level. Skang nie beli yang termampu sahaja. =P

shasha said...

k.red..mahal sangat kasut tu..tak termampu nak bayar..lagipun rasa sesuai itu red diva je..heheh...kalo kite pakai..cam tak kena lak...huhuhu

Bayang² said...

tu la pasal lily....
aku ni konon2 nak tunjuk mcm skill kak red la... skali baru snap gamba blaus.. da kena warning... lari g area lain.. snap gamba laen... pun kena sound gak...

dgn guard yg same lak tu.....

aku rase la.. dia syiok kat aku la.. tu pasai sajeeee jerk ikut aku kulu kilir... pastu nak carik alasan ckp ngn aku la tu...


hahahhaha....

Zana Sadri said...

kak! tolong sopping utk saya sekali??? baju nak bla bla bla , kasut nak bla bla bla..........

ekekeke... dugaan sungguh utk org yg peknen. ciessssssssssssss!!!

sayda said...

ok. esok nk g beli kasut.

mad.redo1 said...

mmmmm... kalu bab2 kasut ngan beg tangan nih mad redo1 wakilkan kepada linda jelah nak ngomen yaa...

bila tengok entri ginih sama cam red mummy tengok entri bola le... ye ke dok?

hehehe...