Tuesday, October 09, 2007

Nana...




never tot that the Sleepy and Moody entry will give lots of impact to ppl sampai nak suh aku telan pharmaton gitu. first time seeing that sender's nick.



and mana nak ko sangka bila ko kena jadi head of chef for yr adik yang ngah lam pantang, and some ppl took it seriously, gonna post it in the newspaper.


yes!!!



u will read bout Nana, yang berpantang di Syawal mulia, Mak yang masih di Mekah dan pulang hanya selepas 10 Syawal, and this sister has to back up Mak nye keje, everything.


The reporter reads my blog everyday, quietly.



So he told me that he was looking for a new story, on this 1st Syawal. Masa dia tanya akak, aku terus jwb 'ha ko tlg kuorkan isu Berpantang di pagi Raya'.


He brought it to the Editor and they agreed to have that issue this saturday, the first day of Syawal. sukatik ko ler.



2,3 days ago, he asked my little sis no. i m sure Nana mesti x nak jadi respondent. knowing her yang very the low profile. Tapi sian reporter tu, dia dah kejar masa sangat, it s raya bumper so they need to shoot out and finalise it asap.


I convinced nana to do it, to help my frend. that s all.



Pikir punya pikir, she s ok wt it, but they hv to do the interview over the phone and my youngest brother Adik terpaksa jadi photographer for Nana, the husband and the baby's photos. i wasnt around. i was bz menyiang ikan kat VA. hahahahahahahahha.



To be fair, she mentioned bout the 2 sisters, padahal akak aku yg jauh tu nan ado tolongnya! ciss!!


Yang ingat, do get the BH's copy. Yang x ingat, dig my blog to get the details. It s on 1st Syawal.



8 comments:

Anonymous said...

x best la xde gmbr kak red. :) -min

Ziana said...

alahaiiii...
bestnye topic..
good idea..

sy akan dpt kan BH di pg raye!

alerr..pic kakred xde ek?
x bes :(

Zana Sadri said...

meriah2... sume masuk paper gamaknyer.. hehehehe... :D

mikaounik said...

kak citer tanpa gamba bak masak xletak garam laaa...
adoiiii..
saya akan dpt kan gak paper di hari ray nnt..

enie said...

Hai Babe, u r such a lovely c's. ..

@in said...

good topic la kak red...
best berpantang waktu raya ni, orang datang umah kasi duit kat baby.. i ada pengalaman yuuu.....

Red Mummy said...

aku berpantang di bulan puasa, during both confignments...

so masa raya, badan aku cam dipampam

hahahahahhaha

Lily.Lulu. said...

glemer lagi ~
kelezzzzzzzzzzz !!
;)