Tuesday, October 09, 2007

Bersama Mak Merah - Sorotan 6


Kak Red....Saya ni silent reader.

Hari ni saya nak luahkan rasa tak puas hati dan marah sayapada orang2 yang sibuk dok sebarkan email gambar post mortem Allahyarhamah Adik Nurin.Kecewa betul saya. Sedih sungguh saya. Saya hanya sempat tengok gambaryang first saja. Lepas tu saya rasa marah dan terus delete email.Bodoh kah mereka2 ini. Takde perasaan kah? Otak ade di lutut kah? Kenapa nak sebarkan gambar email yg sebegitu. Apa tujuan?Bayangkan kalau yang dapat email tu sedara mara Nurin.


Tidakkah menyedihkan mereka. Adik Nurin dah cukup terseksa. Jangan la seksa lagidengan penghantaran email2 bodoh tu. Sapelah pulak yg pandai2 bagi gambar tupada public. Bukan ke gambar tu sepatutnye rahsia. Saya harap....sesapa yg dapat email tulagi, jangan lah tengok. Kesian lah keluarga Nurin. Bayangkan kalau kita di tempatmereka.

Nak ke gambar mayat anak kita tu di sebarkan macam takde maruah?Fikirkan lah...do something!

7 comments:

Anonymous said...

hi silent reader,
gmbr tu utk tatapan umum utk pengajaran betapa tersiksanye adik nurin...yg ko lak sentap kenape...over la ko ni-wan

Anonymous said...

emo la pulak...ngadu kat si red ni ape kejadah.....baik ngadu kat karam singh walia...ade ler maknenye......-kamal

Red Mummy said...

nak gaduh2 ni napanya

niat si sender ni murni..

Anonymous said...

Saya rasa le kan dia bukan ngadu kat kak red...dia guna kak red nye blog as channel kot.

Red Mummy said...

anon 3 yang baik budi bahasa, i mean it..

that s the way, but mangkuk 2 org tu jenis yang nak carik salah orang jer. bukan nak baca the intipati detaily.

read the points.

sudah2 la

nak raya dah ni kan...

shunjike7 said...

Hurmm dalam utusan online dah kuar berita yang Polis telah memberi amaran supaya gambar2 adik Nurin tidak boleh disebarkan...dan tindakan tegas akan diambil kepada sesiapa sahaja yang menyebarkannya

Maka bukan silent reader seorang sahaja yang berasa marah akan penyebaran gambar2 itu...saya juga sependapat dengan silent reader yang gambar2 Nurin itu tidak baik disebarkan kepada umum kerana mampu membawa aib kepada keluarga mangsa...

eehan said...

sumer org rasa marah bila tengok gambar2 tu..berita pg td pn dh di wat announcement tk leh sebarkn gambar2 tu...

1st silent reader tu cuma nk berkongsi feeling dia ngan readers lain jer