Sunday, October 28, 2007

Curtains...


aku jumpa tokey curtain ni awal tahun ni, recommended by my big sister. waktu ni masih dengan rambut panjang ku.


aku nak promote business abang ni. korang pun x rasa burden pun bila pakai service dia.



Cara2nya gini:

1. Korang bagi no tepon korang to me, i will forward yr number to him directly.

2. he will call you, get the appointment to meet u at your house.




3. he will then datang la umah korang bawak segala buku contoh catalogues dia bagai, contoh kain sume ada siap la.




4. Lepas dah measured sana sini, dah pilih jenis design and type of kains, korang nanti akan discuss bila ko nak siap curtains set korang tu.




5. Katalah skang ni bulan Oct, korang nak siap by raya taun depan, ni contoh jer. So method of payment is by monthly installment.


6. Let say set yang korang tempah tu is around RM1k, so tetiap bulan korang bayo la 100 ke, 50 ke ikut kemampuan, bank in online to his company's account. Dia akan trace semua payment.


7. Katalah tetiba janji korang nak curtain disiapkan by raya taun depan, but tup2 ko nak dia siapkan in 1 month. Pun boleh. janji ongkosnya dilangsaikan juga.

8. Simple and easy dok?



Soal railing, kain, colours or blind pun semua under his care. Dia will pasangkan sesiap segala bagai.


Well, masa dia buat curtain aku ni, ada silap a bit, kain terpendek but dont worry, dia bawak balik and remeasure balik, coz segala kesilapan bukan atas tanggungan si customer but he will make sure ko akan dapat good barang, bukan bagi ko berang.



Contact me at alompakagogo@yahoo.com . Leave your number, Abang Curtain will call you. Businessnya seantero negeri. If i m not mistaken, kilangnya di Melaka.




This is how they did to my raya's curtain.
The yellow sample is from my sis's house.

11 comments:

Lily.Lulu. said...

beli beli beli !!
mari beli curtain !!

mari mari mari !!
mari pilih curtain !!

jangan malu !!
jangan segan !!


:D

Hannan said...

so, sape2 nak curtain utk raya 2020, bole la tempah skarang. bayar rm5 sebulan... hehehehe...penjimatan tu..

viruspadu said...

mcm minat je
nak bincang ngan hubby dulu lah...

Jie said...

oo kak , best ni.... ces..cepat2 je makcik2 ni reply kalo bab2 camgini.

nak g noreh getah la pas ni..getah tgh mahai ni

mazudi said...

wah... itu gambar curtain baru kat rumah awak ker?

mazudi.com -->reactivate

vangardx said...

olla olla..huhu tunggu syam ada rumah sendiri baru mintak no abg curtain tu ok? skang masih dibawah tajaan kerajaan mlaysia..studentla katakan

Ziana said...

akak..
saya sgt2 laaa beminat..
but kene tggu dulu..

kame sure akak simpan no org tuh tau...
for my 2008 raya
:)

insyaAllah..

mad redo1 said...

aku baru je berkenan kat satu langsir kat rumah member aku, nkao plak buat promosi... nanti nkao tanya sama itu tokey langsir, kat ganu dia buat dak? hehehe...

myasefia said...

mak merah, aku baru tlh meng email kan details diriku ini kpd emailmu. tgh bdebar2 tunggu abg curtain call nih..

Fish of Pisces @ 5th_E said...

mim lam alif ye wau ke ce ye nun alif tokeh nye itiew?

Anonymous said...

waduh waduh bukkkk!!!! cantik sekali itu apa.... curtainnya... nak satu nak satu... aku bayar cash.. minggu depan siap... sapa nak langsir umah aku sekarang..??? hehehehe keluar taring Shah kalau tau aku nak beli langsir baru tu....YD...