Thursday, May 17, 2007

The Fussy Red...






kan.......sapa diva sapa superstar sapa artis aku pun tak tau lah. dia kata dia diva dia kata dia superstar. tapi akak tetap RED DIVA. gambo dicurik dr blog hatta and rafie nasir. link dema kat fav buddies akak tu hah....x jumpa, cucuk mata ngan garpu! hik...mencurik sajor. tp letak kredit jgn dilupa. x cam budak equil budak eh mak jie kita tu, curik gambo x habak kat aku, hampeh korang! sib baik gambo akak masa tua, kalo masa aku muda trang tang tang...hingus bersepah!




akak tau korang suh akak rehat, tp akak bukan cam Lea, dia tu kaki memalaskan diri. abih je ms world segala miss, terus melantak sakan. tp akak lam beraktiviti, dieting masih lagi on going. tp ada gak terbabas makan nasi, bih dah anak2 aku makan, x kan akak nak ngadap sajor, sesudu 3 masuk gak kat mulut.





x nak cite panjang2 lah...x leh type bebanyak sgt ni, right hand akak lenguh, pedajal main squash cam nak rak sampai lari lak uratnya kot. sok nak training badminton lagi. mainnnnnnnnn je aku kan? kan kak jie kan? main sukan le ... korang jgn nak otak ijau biru lak ye...




ni apa kes lak ni gambo2 cam renovation je gitu kan...


memandangkan akak ko bz ya hamat, and since sirman is going to be away soon, akak terpaksa buat keje membaikpulih my main curtains la ni gak, x leh tunggu time akak ada umah. coz bila akak ada kat umah, time tu lah sirman takde kat umah. ko hengat akak nak biarkan mamat2 ni buat kerojer umah time akak sorang je kat lam umah? kan fendi kan....bini orang mana le yg msk umah ko tu semata2 nak menjoyahkan diri gituk!




masa akak pindah dulu, curtain akak ni sume sirman yang jaga, dia lah yg jadi pak driller, dia lah yang jadi tukang pasang, tapi sebab yang membikinnya bukan dari air tangan seorang professional, makanya hasilnya pun tidak memberangsangkan bini dia yang very the fussy ini. so after months of months asking tuko tu tuko ni, nak pattern ni nak gitu gini bagai, while akak ngah keje kat opis, dema pun datang pasang curtains aku ya hamat mahal nak mampus tol. serious mahal...

wpun datangnya sampai 3 orang, sirman snapped gambo and email me quickly while akak ngah sibuk kat opis, review jap and terus tepon sirman = tetap hasilnya tidak menepati citarasa akak! ada jeeeeeeeee yg x kena kalo suh org laki tengokkan keje2 gini tau. namanya pun dia laki, bukan jenis kisah pun. so akak roger out boss dema, no no, i nak u bukak balik, i nak yang lain, i nak rod yang panjang bla bla bla.



staff dema balik, sirman lak kena pi keje, terpaksalah abah tercinta akak lak take over gi umah akak at 5pm, tunggu boss nya datang and bukak balik sliding curtain. tu lah kan...nxt time aku kena ada baru lagi puas ati. bukan x penah lesson from the mistake before. tp x serik2 gak.....



so i wont be having sliding curtain for at least a month, coz dema kena buat baru, makan masa lama gila. time being, sib baik sliding door tu ada tinted, kalo x haiyoh..silau siot!







the complete sketch coz they are dealing wt a very2 the very fussy lady....



nama pun RED DIVA kan...

11 comments:

Hannan said...

rase2 nya... sure diorang menyesal giler ambik tender nak buat renovation kat umah dik merah tu... hahhaha... lagi bnyk rugi dari untung rasenya....
hehehe.. agak2 ape ek kitorang buat kat tepi dinding di khalayak ramai tu ek???

faizabelle79 said...

betul tu kak red..kita kena betul2 puas hati lebih2 lagi bila benda tu mahal dan nak pakai lama..

Kalu saya pun sure x puas hati..duitku keluar byk wei..

p/s-abang n wafeeq same umurkan..gegirl pulak mesti sama tahun lahir dgn Nasrin..oct 2004..

mad redo1 said...

uuuhhh... Linda dah jumpa geng le ni kalu bab2 fussy2 nih... habis le donia...

Equilibrium said...

nak tanya satu jek soklan...

Apakah Kaler Curtain Mu Itu???

Sekian!

Pato & Pearl said...

customers are always right!...So until you berpuas hati, terpaksalah mereka mereka tu berkerja hempas pulas sampai get it right...
Hope all will be fine!

P

Fozalin said...

kak red curtain kat mane u beli nih?

Isis Natasha said...

akak darling
ubah suai ke?
lepas nie renovate my room lak nah!
hiks!
erk, wish me luck for IQP

Jie said...

bukan curik arr..cilok jer..tp ade link ape...pic diva tu!

lagi pun blog ko right klik tak leh..aku guna la jalan len nk ambek tu..hakhak..penyamun tarbus mesti tau ..caranya!

yeeehhhaaa....babai...nk packing...ptg ni nk g bercuti lagikk...ulang tayang...LAGI....LAGI...!!!

hekhak..g kuantan minggu ni..ko dok KL jaga lek lok..muahaha..kot2 ade report trapik lite lampu padam..hakhak

Lestat said...

rumah i langsir dia dah tak cantik..apa kata..u wat utk suma-suma yg komen arini..sapa setuju bunyikan hon..pon..pon..ahakss..

sayda said...

mak aih..nama pun diva
very the perfect gtu!

happy weekend~

Khairi Nairfan said...

muka dah tak nampak lebam sangat dah...
huhu, dah elok ker??
curtain tu ambik warna merah gak ker?
kalo tak bukan RED DIVA namanya kan??
hakhakhak...
so, next time plan your time with them...
so they can make you really satisfied??
hakhak...