Wednesday, May 23, 2007

Hik!




Abang's report card came in today...emm, result dia drop lah pulak this semester. akak x marah pun, but akak bagi penalty, no new toys for 1-2 months. Kot dah beso sok, grounded x leh kuor umah.





and i got myself a new squash racket - wilson brand. Touch price RM475, dapat good discount since my good buddy kenal rapat wt the owner (kot?) and campur tolak tali segala, RM250. so worth it!




i like.







went down to TTFC, to cheer up and be the full photographer for my Futsal Men, apa result ek? 2 menang satu kalah kot...akak lupa le dok galid snap gambo dema. akak perati dema ni main lasak tp x rough x kasar cam pompuan main. kalo ompuan main, bertunjal, bergasak, ngan pakai kuku nya ngan hantuk pala nya, ngan idung terpenyek kena hentaknya..kannn




akak ok tp yg benornya, i just took an actified for my selsema dr petang tadi, tekak pun dah mula perit. so paham2 lah apa tandanya ni kan. Sebab ubat selsema ni very the drowsy, i need to lie down now.


Korang yang gila bola..layanlah ye, akak nak membongkang.

BTW, pasan tak squash racket tu kaler hapa?? hik hik...


11 comments:

Lestat said...

kaler biru..yeayea. i like blue.Kak..pegi cari lozenges dan tryla makan polaramine..utk selsema gak..tapi takdelah mengantuk sakan cam actified.

faizabelle79 said...

cun le racket tu..worth it kan..sesuai dgn orngnye...

Red Mummy said...

lestat - hepppppppppppp!!! bioasa dia buta warna ye..pakai kanta mata sat, br nampak kaler meghah yer..


belle - kannnnnnnnnnnn....kalo wafeeq (tol ke nmanya ni akak lupa lak) dah beso nanti, sure dia gila merah sana sini gak. calit sama dia ok

Equilibrium said...

Yg saya nampak..reket akak tu pastinye kaler BIRU!!! huhuhu..serious kak...kaler biru..akak selsema????xpe..bertenang..satg ada makcik dtg bawak panadol 2 papan...loni dia bz tgk bola..dia pembekal dan pemborong panadol..tp 2 papan jek...Abis sume blog dia offer panadol kak..sengal kan!!!

eh..akak apa khabar? lama x dgr cite!

Equilibrium said...

Abangnye result kurang bgs??? mmmm...selalunye symptom ni wujud kerna dia dah ada aweks kat skool (huhuhu..menantu cina kot, coz skool cina tu!), pas tu masa exam x reti nak niru or seludup note...( abang..nak tau lagu mana???meh tanya auntie k!), pas tu mungkin mak dia bz ngan hobi bela ikan lumba2 smp luper nak bg dadu kat anak ms exam...pas tu mungkin abg stress kn baca buku setebal Da Vinci Code tu, or abg tertekan coz nape dia sorg kn g skool whilst gegirl x yah ponnnn... n sudah pastinye abang amat merindui SAYA hinggakan terganggu pelajarannya...Sabar ye darling! I nak balik cuti jengok u nie... Mak u ok ke tak nie??? Ahaks!

tehbunga said...

Red
kembang kuncup hidung aku yg dah sedia kembang ni dengo fida puji aku..
what a small world huh!!..pi mai pi mai tang tu gak..so bleh geng la ni..

Red Mummy said...

amboi2 equilllllllll

dah lah asik menghilang lama, datang2 bang!! mencecehkan akak vogue dia ni ye..

sapa yg x dengo cite, ko nye entry asik manjang wt nasi lemak part 3 semedang, aku dah makan beriani tau tak!

akak ngah demam ni, tp gigih gak pi opis, aku kan tea lady, ramai org nak minum air tangan akak ko ni ha, kalo akak x keje, kebulur satu hopis wooiii

ko pun buta warna kan, biru ngan merah pun x kenal, biasa ni!!

apa le yg mencecehkan si abang tu..x de maknanya makwe makwe, akak rs kalo dia jumpa sok kan, mesti dia ckp 'mummy, woshu sha she chiang jer' bih kurang gitu la bunyik dia ckp ngan makna lain - mom, napa untie tu cam org gila?'

hik hik...


kak teh - kembang ko kan, x per kembang2 pun kita je yg tau kembang kita org x tau kan kan kan....

anw, fida is my best cousin, very close to me, selalu gosip ngan dia

Khairi Nairfan said...

Red Diva mestilah kena pakai merah kan...
kalo tak bukan red diva namanya...
hakhak..betulkan kak red??

eh, anak akak ader belajar chinese ker? tiber sajer spekulasi...hikhik..
^^

Equilibrium said...

belum jumpa saya,akak kata saya cam org gile ek...haaaa...dah jumpa kang, akaaaaaaaaaaak lak yg tergila2...huahaha...saper yg ssh...

ishk..saper kata saya dok wat cite nasik lomak lg???saya dah advance setapak...demi menuju satu destinasi...

dah tau sakit g opis saper soh...g SEPITAL!!!

tunggu jek kak jie bawak panadol 2 papan..dia ngah tdo keciwa liv kalah ngan milan..huhuhu

dah..saya nak g skool..doakan saya. kang dpt rekod cam abang lak..nanti saya cakap cenggini kat abang...

Laling, wo ai nie... MAU????

TJ said...

CAntik reket squash tu .. i plan nak beli yg warna putih punya .. wilson n120 .. harga lebih kurang sama gak after discount ... dekat ampang park ada jual ... kalau u dah lagi terer angkat la nicol david punya reket .. prince 03 tour, tapi mahal 800rm ke .. 600rm ... after discount leh la dapat 500 rm kot ...

Red Mummy said...

khairi - abang is in chinese k/garten and insyallah going to chinese school as well..le ko mesti baru lg ngan blog akak kan?

equil ni kan nak kena lepuk ngan akak tau, bila ko nak balik sini? meh sini aku pelangkung ko...

tj - akak ko ni bukan handal sgt main squash kang kalo beli memahal pun x pandai main buat gano. nnt lah bila akak dah terer ye...