Wednesday, May 30, 2007

Kak Red Sri Siantan is back on air....





Ko hengat kak red sri siantan ko dah pencen? masih lagi berkecimpung ke udara memberi khidmat masyarakatnya pada korang sumer. Nah ni ada satu email related to my promotion entry last month. Dah lama akak peram email ni, kena tunggu permission sipolan dulu, and kena delete nama2 sebenar supaya tidak ada yang mengenali dan dikenali.






Go on...


congrats kak red... rezeki melimpah2. promotion yg kak red cite dlm blog tuh sounds good...

i mean perfect!! saya xtau camne perasaan kak red sbb saya xprnh alami. itu 'thinking' nye feeling lah.tp, saya boley cite perasaan saya sbg seorg ank yg parents tlalu bz--masa kitorg kecik. saya ank sulung, 5 beradik. mak ayah kuar umah kitorg masih tido, mak ayah blik kitorg dh tdo. mak ayah slalu outstation. weekends? kdg2 je la nmpk muke makayah.alhamdulillah, kitorg kt umah, sume2 cukup...xpernah kurang. tp, kitorg mmbesar ngn maid(s) yg bertukar ganti--bkn dorg x tahan ngn prangai kitorg tp, saya yg xnk dorg sbb buli adik2, pemalas... ade sruh kitorg laks wat keje, kan.








gigi abang patah!!!





bgtau mak, hehe... dpt maid baru lg. maid plg best yg keje dr kecik smpi saya darjah 3 ke 4.. baik giler dia, tp sbb dh smpi jodoh... kna la tgglkn kitorg. umah cousins dkt2, tp... dorg pon mcm kitorg gaks. parents sntiasa bz. i'm glad that atleast we have each other.saya sedih ke sbb xmcm kwn2 lain? yes, saya akui. saya kecik2 slalu naik pentas bkn setakat amik hadiah blaja, tp unt perform gaks. sedey lah bile mak ayah xprnh dpt dtg. adik saya yg skrg kt obersi lg sedey... sbb dia setiap tahun dpt hadiah 'cemerlang' dr darjah 1. tp mak ayah xprnh dtg.



iklan iklan jap!!!!
to the middle lady wearing blue cardigan in this photo, i have no idea where u are right now, but i would like to wish you, Happy Birthday!!! Selamat Hari Ulangtahun yang ke 32 today, an old photo but the memory is still there....






ok sambung balik...



saya teringin nk pegi skool dihantar, diamik... saya tringin nk homework di check... hmm.. since makayah bz, saya jd pengganti mak/ayah kt umah. n saya la tukang hantar n amik adik2 n couz kt skool bile saya dh ade lesen, n masak unt dorg though kitorg ade maid, n check homework dorg. sbb nye, saya xnk adik2 rsa mcm ape saya rsa dulu.ank2 kak red untung sbb masih ade ayah kak red, mak kak red, adik2 kak red bile kak red xberkesempatan.





n kak red ade husband yg sgt2 la understanding(ni mlalui pmbacaan kt blog kak red). n kak red pon sbnonye still ade msa unt ank2 kak red.adkh saya marah n kesal makayah tlalu bz? ntah. xtau nk ckp. tp yg saya tau, makayah bz sbb cari duit. so, saya xrsa pape lah. owhhh... lupe, saya dr kecik, sjk pndai menulis, saya berinteraksi ngn makayah melalui surat. so, dr situ saya faham makayah keje carik duit unt kitorg. zmn dulu kn xmcm skrg.frankly speaking, its hard to accept kehadiran makayah kt umah msa mak amik 'optional resignation'.










xlama pastu, ayah laks option. msa tu mmg saya confused. adik2 lg confused... n ssh nk adjust diri kt dlm umah. tp, xlama...pastu kitorg sgt2 happy!!! mna x happy, bgn je dah ade mknn. msakan ibu!!! syiok!!! n mak ade unt check/btolkn asemen kitorg. n mak ade unt bebel bile saya n adik malas nk practise music..huhu.. mak ayah ade unt bg kata2 semangat... mak ayah ade unt ajar kitorg mnda2 secara practical.










prnh ade customer saya dulu dtg nk wat appointmnt ngn mak (mak msa ni dh option, sume client saya suke mak sbb dorg kta mak pndai motivate org) kes customer saya ni mcm kak red. saya 'ter' dgr mak kta--sama lah mcm comment sayda kt entry kak red. pastu mak kta lg, klu dpt bwk ank2 sama2 msa keje, go for it; family dpt, keje(mak gna term lain, xingat lah kak red) dpt. sbb mak ade mention yg mak sedey xdpt sama2 masa kitorg mmbesar.n bile mama kt sni, mak bg surat(konvensional sungguh bkn? tp saya suke!!) n emails, mak sntiasa mention psal mak minta maaf sbb xprnh ade bile saya sedey... ishhh... saya laks rasa sedey n bersalah. ni sume punca dr kucing2 saya... sbb mak dh start faham ape yg saya suke, yg saya sayang. sorry kak red, off topic.







what a coincidence colours!







pape pon, wat lah ape yg kak red rasa happy terima kasih krn mmbaca email nih. maaf ye, kak red. kita xknal antara 1 sama lain, tp saya cume bg pandangn saya sbg anak yg parents sntiasa busy... tp skrg tidak lagi klu kak red explain pd anak2 kak red, insyaAllah abang n gegirl akn faham....don worry take care ya kak red.











illusi tidak ada kena mengena ngan sipenghantar emails...











akak cuma menjalankan amanah sipolan...so kalo korang nak mengarut, dipersilakan. tp kalo x nak mengarut, layan saja gambar2 yg ditempek. arini ari rabu, sok kamis...kamis pastu jemaat kan? pastu kan...


















pastu....






















sabar aaa....









































nanti akak citer lagi yer! nak tunggu si famous mangkuk 2 orang tu and tu update blog dema, lembab tol lah!

































leh tak korang sabau sket?

























BKS pun kena sabar tau! korang 4 orang buat final assignments molek2 yeah....






























sket jer lagi ye...

















10 comments:

mollyjinxed said...

hmmm sian cik yg htr email tu kan
at least parents dia ada gak nk compensate balik bila ada peluang kan?

at least they have tried

faizabelle79 said...

kak red..ku dah update blog..soli lama x masuk cni n mana2 blog pun..ku busy..busy menshopping..hahhahahhaha

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

Hye Kak Red..thanks 4 your comment... :-)
I'm flatteredddd...

By the way, I've added your link ob my page!!

Cheers!

Lestat said...

arghhh...byk kali ooo...nk kena scroll..letih jari-jariku..apapun..sedey gak citer org tu tadi..sian dia kan..suh abg campak gigi dia kat bumbung..mcm aku dulu kecik2 yg cayakan benda metafora ..hehehe

ween said...

uih panjang bnor email nye.. letih ponet den baco.. kesimpulannya??

Umi Mia said...

Hi kak red, its me again, yes I am one of ur silent readers, just came back from my event today, happy to see you back. Anyway, muka laki I ngan faizabelle tak sama lah kak red, kalau betul pun..jenuhlah laki kitaorang nak menggilir sampai ke french..huahuahua

sayda said...

eh, pe yg sayda comment ni?tetiba ada namaku..owh, glamourkah aku..huhu..
ape yg 'ter'?..mmm..

tnx kak.i'm better dah

Beib said...

hi salam perkenalan....there's something 4u in my blog http://iqhabib.blogspot.com/

klubbkidd said...

amboi amboi amboi...carot aku ek.busy la makcik merah. tunggu ek...esok semua updated pelbagai. end of my week long experiment tak berblog.
hiks...

zeleonnicai said...

kak red apa habaq...lama cheq x mai blog hangpa naa..sori naa cheq bizi laa...very2 the bizi...exam lagi 2 mgu..wish me luck naa!!