Saturday, May 26, 2007

Red Diva is Back!!!



kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

akak dah kembali riang ria di dunia blogging!!!

ramainya yang sayangkan akak meghah ni, x cukup ngan comments, sms/calls - eh thank you thank you so much. korang sayang akak kan, see see....ingat korang selalu bebel2 kan akak, rupanya sayang gak korang ngan akak mung ni.


kepada anda2 semua, yang tak perlu lah saya panjangkan nama, mahu sampai 8000 patah kata kena sebut nama hang bagai, u know who u are kan, i did replied to yr sms kan kan..and to those yang komen, masyallah, tu baru akak sakit, andai kata akak 'pergi', alfatihah utk ku dilupa jangan ye.


so anw, mmg akak kena pelangkung high fever teruk gila, kena dari wed nite, tp x serik2 lagi ni..tetapppppppppppp jugak pi opis tu ngan fever2 nya. aku kan gigih perkasa, kang ramai org nak num air, x dpt lak air tangan akak kan.


so kan, pas lunch ari kamis kena sejuk kena panas bagai, terusssssssss akak naik opis and akak dah rasa nak ketung ketang pala badan ni. that s it! either aku collapse kat opis kena papah dibawak pulang or aku balik sendiri sebelum akak memalukan diri sendiri. and sampai umah at 3 terus dok lam selimut mmg dah fever gila naik mencanak2. that was when sirman smsed 'r u ok?'...sempat gak bininya jwb 'quite bad'.


u see..when i said quite bad, tu mmg ler very2 bad gitu, so sebagai isteri yang manja dan suami yang sayangkan bini dia yang CUN ini, dia pun amik half day, rushed back to be wt his wife. emm bestnya.


oklah pendekkan citer, akak x pi clinic pun ko, aku dah betah sgt ngan doctor. cuma telan panadol berpapan and actified. so sepanjang mlm tidooooooo ajer. bgn for dinner, tgk blog - wahhhhhhhh kena grounded tp sempat curi2 gak ngk kak jie oiiiiiiiii. tengah2 aku nengok x sampai seminit, sirman bukak pintu bilik 'ler, rehat lah, kan demam kan'....aterrrrrrrrrr, ko hengat aku nak jadi isteri derhaka, terus sambung kebobom, dah demam tapi x sedar diri kan.


bangun at 3am, telan lagi ubat, nak speedy recovery ni coz apa pun akak kena gak pi keje, but told my boss i will only come after 11am coz dah sah2 akak nak bagi ubat yang akak makan tu bagi full recovered kat antibodi badan akak ni.


keje pi gak tu, tp kena kutuk dek opismate coz dema ckp suara sengau, ingus asik meleleh jer, ngan batuk kohok2....tp sebab keje byk, akak x layan sgt fever ni. kannnnnnnn, tu pangai akak one thinglah, cuba nak lawan walau dah tau badan ni bukan kuat mana pun.


the funny thing was, boleh lagi ajak geng2 squash badminton to have some trainings. sume dok bantai gelak, ko x sedor ke red yg ko tu ngah demam!


anw, i m back on stage already. i m here for u guys. if u love me this much, u dont know how much i love u....


now, please permisi me to go to sleep coz akak ko ni masih lagi having fever, i need to have a very good rest coz my laki is flying soon and kids that rely on me. i will visit yr blogs as usual, once akak sihat ye...sabar sabar...


akak tau akak RED DIVA, tapi as korang kata, RED DIVA pun akan tetap sakit, tu kan sume kuasa Allah.


ca alit but......

26 comments:

oTam said...

Welcome back kak red..

Hannan said...

welcome to the "not so well" club..

truanta said...

adoi..
demam yer kak redz..cepat2 baik yer..
sempat lg tu nak squash bagai...

sarcastically jinxed said...

alhamdulilah kak red dah sihat..

x sangka kak red akan visit blog saya.. ahaha

malu

ahahaha..

anyways.. must remember to eat ur medicines ok kak red.. take care!

Red Mummy said...

oi tak tido2 lagi korang ni kan!!!


otam - baby lam perut wife sihat?

truanta - ko cam x kenal akak ko ni kan, gila pegang racket, sepak bola segala!

nan - eh abang nan, how r u darling?

sarcas ke nak panggil jinx ni?? - nak malu mendanya..cis ko ni, org bebudi kita mesti le berbahasa kan? calit calit sket!

sarcastically jinxed said...

ehhehe.xle tidola.. walhal esok keje pagi..

kak red.. satu permintaan leh? sangat terharu sebenornye terlisted dlm links blog kt blah kiri tu.. tapi tapi.. .sebenarnya xmo la.. heheh nnt terlalu ramai yg baca.. buat kantoi. wakakakaka..

ek ek? tima kasih.. sayang kak red..

Red Mummy said...

x mo pulak..

cakap tol2, kang akak cabut kang kecik ati lak

dah sah2 ramai org pi blog ko bila ko bg komen and org will visit yr blog darling

apa nak malu, bukan nampak batang idung pun

camne?

pk lu yeah

eh dah jadi tempat email lak komen bod aku ni tau

sarcastically jinxed said...

ahahah laju tul kak red ni balas.. its ok la kak red.. walaupon tuk seketika berada di list kak red..
sangat terharu.. ahahhahaha

thanks!!
love u

Red Mummy said...

i love u 2,3,4 and 10

see see

im back on stage kan!!!

sarcastically jinxed said...

ahhaha.. ok kak red.. mau paksa diri tido. u take care k!!!

Equilibrium said...

ishk3....nape cepat sgt kebah ni kak? org baru jek deliver rose putih...wakakakaka...rasenye akak x dpt lagik kot...adeiii...nape immune system akak kuat sgt nie...haaaa...sok siler la g main panas ye kak..leh demam balik! hiks!

neway, glad to know that u r reti nak respon pd komen kitorang.So, x la rase cam komen kat batu belah batu betangkup kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

dah..g tdo!

Khairi Nairfan said...
This comment has been removed by the author.
Khairi Nairfan said...

adeh...
demam2 pun ajak training gak??
sah2 lagi degil dari khairi ni...
lebih nakal ek...
hikhikhik...
just make sure you recover 100% after this...

eh, aper khairi dah buat kat BKS ek??
melainkan menyemak jer kat situ bak kata ujang...
hakhakhak...
mula2 ingat nak masuk BKS...
tapi maser first task ader camp...
mmg sah2 tak pegang komp...
so absolutely for sure khairi orng first kena tendang...
so, tak patlah nak masuk...
but I like to "menyemak" kat saner..
hikhik ^^

thanks for visiting my blogs yer...
camner ek akak coding untuk tulis saper yang comment tu?
nak wat gak....

fireflies said...

heheh welcome back..

Shah said...

Get well cepat2 Kak Red oi. Dunia blogging tanahair tak sama kalau tak de Kak Red berceloteh... Patut la dua tiga hari ni rasa sunyi sepi aje...

sayda said...

let's rock d world!
:D

Kak Jie said...

dah kebah?

isshhh.....entah bape papan panadol dia telan tatau la...pas kebah ni...mcm something la kak red ni....short wayar tang mana² kot..ghisau la pulak nengok....bek g wat urine test..hiks..hiks...!!!!

not fully recovered yet kan...so jgn nk gatai² p melilau sana sini, tido je ......kakjie pun nk blk kg jap lagi..sehari je...aku ni anak menantu bukan anak hantu...hiks....hiks...!

Red Mummy said...

equil

orang baik cam akak ni mmg cepat kebah..coz aku byk benda nak dijaga pahammmmmmmmmm!!! and siap aa pasni aku nak belasah racket merah yang lom dpt2 lagi dirasmikan lagi tu!


khairi - coding tu enggak tau sik, sume sirman yang jaga. akak cuma ckp akak nak camni camtu, so dia buatkan lah coding bagai segala...tu lah untungnya jadi bini specialist IT ni hik

fireflies - u too..welcome back to my blog, ko pun dah baik demam kan?

shah - jap kuor jap masuk jap ada jap ilang ko kan...

sayda - muka ko tunggang terbalik akak ngk lam blog equil, harus ko terbalikkan muka dia lak

ye kak jie adik ko yg cun ni dah kebah, nak wat urine test buat hapa, kompem sihat dah ni, ko nnt akan rindukan aku kak..baik ko layan aku skang...

Fozalin said...

ye ye, kak red dah sihat.(7x) huhu so kak red dh bleh la bg home address kat i.

Pato & Pearl said...

still must rest rest rest..but as Red Diva, memang tak tau dok diam..anyway do take care cos you're still got HAKIM-ing to do for all the assignments so dun you lasak lasak sangat..

Pearl

Pato & Pearl said...

By the way Red, when u going to hong kong? i will be there in june.

cheers - Pearl

ak_0143 said...

duh tiba2 dia kata apa akan jadi kalo dia 'pergi' pulak... jangan la kato camtu... seram lak dengar...

bagus la dah sihat... alhamdulillah...

actually dah 2 hari tak tdo tu g gak doktor kat u ni... tengok2 dr takde, g kursus, nurse dia tak berani bagi ubat tdo... last2 dapat panadol je, buat apa???

so malam tu minum milo bagai, suruh roomate bla g bilik lain... tutup langsir lampu bagai, then tido! so dah ok la kowt...

ak quote"

u see... when i said i quite bad, tu mmg ler very2 bad gitu, so sebagai isteri yang manja dan suami yang sayangkan bini dia yang CUN ni, dia pun amik half day, rushed back to be wt his wife. emm bestnya."

huhu romantik bangat seyh... huhu

k kak red, teruskan aktifkan dirimu...

tumpang lalu...

from peedee with love.... said...

get well soon....kak red...

pasni nak tgk Red Diva kembali beraksi di arena gelanggang seantero alam.....

uih x best tul klu demam kan.....

from peedee with love.... said...

i wan make a date wit u la kak red..

ble enggak??

Red Mummy said...

fozalin sayang bakal pengantin.... bulan 7 kan big day ko? email saja kad undangannya...

pearl - awat hong kong lak!! yang i citer pasal hong kong the other day tu, pasal there s one mangkuk yang berangan nak pi hong kong yet my money x geti bayo, coz she did read my blog gitu heheheheh anw, when r u going there??


ak - ko dah ada gf lom?

zila - nak date yah bisa....email akak ok, kang ramai lak nak merembas!

ak_0143 said...

duh soalan...

takde... nak buat cmne...