Thursday, May 03, 2007

Ganu maghi....

so my mom today received a parcel from Terengganu, jauh katanya. dr last week si sender memekak mintak alamat umah mak akak. napa x alamat umah akak kan, coz umah akak bukan ada orang masa cuti2 msia aritu. dr last wk anto, br arini sampainya.


astaga...ingatkan iron brand Reno, isi dalamnya lain dari yg lain ok.


6 biji telur penyu, fresh?? fresh x fresh akak x tau, penghantar kata very the fresh gitu br kuor dr perut penyu bertelur. 2 pcs of kain batik, aku bukan mintak kain sutera ke? ni bila nak suh akak pakai kain batik ni, last akak pakai masa lam pantang kat 3 taun dulu.



ni camne nak makan telur penyu ni oi? ko hengat aku penah makan ke mende ni? takpe, akak suh mak akak belasahkan telur ni, dah siap2 segala dia mesti panggil 'red.....meh makan'. jgn jeles ye, mak akak masih manjakan anak kertu dia ni lg ok.


To the sender, terima kasih la banyak2 ye. telur penyu ko masih ada lagi pasir laut, lembik gitu. pestime akak pegang telur penyu gitu. napa dia lembik ek? ni la bananya kalo x penah tau pasal penyu kan. tapi pasni anto le lam kain ela sutera barang 3,4 ikat lak. mesti mak akak pun lagi suka.



oh btw..the sender is the owner of BKS, also my beloved brother and kawan bergaduh akak over sms, email and YM..everyday, siang dan malam, sampai aku ngah tido pun dia leh nak anto sms gaduh. x puas2 ko kan.....but i know, u really love yr sweet 18 sister ni, without me, siapalah ko kan Ujang???



Thanks a lot, bulan 6 akan ada balasan dr nun di kejauhan. ramai le pulak nak dpt adiah dr akak bulan 6 ni, sapa lagi on the list that i owe ye? wonder why June? sabar...nanti kuor gak kat blog ni...


12 comments:

Jie said...

nak teloQ jugak...erk...kakred tu tau ke nk pakai ken batik tu..kalo tak tau pakai....msk lam kotak, pos kt Serendah pulak..hakhak

mad redo1 said...

telur penyu tu takleh makan... kena saman nantih... spesis terancam...

Equilibrium said...

Peh!!!!Giler lawa.............teloq penyu!!!ngeh ngeh ngeh...xnak kain batik???bak sini!saye pakai tiap ari g school kak, eh Adik Red (maaf,luper, loni sweet 18 kan!)...salam kenal..saya Kakak Equil.ahaks!
neway, giler lawa gaya baru.comel cam rivig saye...huhuhu

Hannan said...

kak red... eehh silap... adik merah... bday saya nanti bln june jugak,.. jgn malu2 nak antar hadiah la ek... anyway, adik red.. blajar2 la pakai kain batik tu... xkan nak buat perhiasan jer ? kesian org antar kain batik tu jauh2.... kalau dik merah nak tau.... telur penyu tu sebenarnya keras mcm batu.. tapi sbb lame sgt dok dlm kotak tu,.. die mengalami proses redehydration dimana wap2 air dari kepala n punggung posmen yg deliver kotak tu kpd dik merah dah masuk dlm telur tu... maka telur tu pon jadi lembut...al kisahnya...

Equilibrium said...

Kakak Equil rase lakan...Adik Sweet 18 dah kuruih laaa memandangkan Kakak Equil dah nampak tulang Adik Sweet 18 bersepah2 dlm gambo. So, hentikan diet (yg sdh menjangkiti kakak kita sorg lagik tu) n enjoy la nikmat makan tu( giler x putus asa menghasut!)...So, Adik Sweet 18,Kakak Equil sarankan mkn telur penyu tu 4 kali sari dan terus berkelubung dlm kain batik baru...Maka wap teloq kat kuar lantas membentuk molekul2 lemak bersama halogen gas aka kentut dan berlakulah penyahoksidaan dan akhirnye membentuk selulit sana sini!

Semoga berjaya...I love gumuk ppl..Cute per??? ;o)

Kakak Equil Yang Baik Ati (mood tensen coz kn jadik kakak)

Pato & Pearl said...

hehe..mula mula telur penyu..lepas tu telur itik pulak..hahaha Eh nak buat apa telur itik kan...??

P&P

nikfarizah said...

telur penyu tu best tau...rebus lah, makan dgn nasi macam telur masin......it is quite expensive tau!!

sayda said...

cam tau2 jek bday sayda in june kan? muaha~

hint hint.. :p

faizabelle79 said...

kak red aka adik red sweet 18!Waa..dpt teluq penyu ka?Bole masak apa dgn teluq penyu tu noo?nyway..ramai pulak nak balik bulan Jun tu noo..saya pun balik gak..ada hadiah untuk saya x?haaa..kut2 la boleh masuk list senarai penerima hadiah..hehhe

evil_shandye said...

kak red...
telur penyu memang lembik2 gitu...
penah makan skali dulu...
skarnag tak nak makan lagi...
cian kat penyu2 tue...
diorang kn ala2 near-extict animals...
huhu... o_O

ArcHmaL HatiEmieY said...

hhheeeeiiiipppp!!!! knapa makan telur iiiiii!!!! letak balik!!! letak balikkkkk!!!!!
penat tau i meneran nak kuarkan seratus lapan puluh lapan bijik tu....alih2 6 bijik disonglap.....


antor laa baaalliikkkk!!!!

ween said...

lahhhhhhhhh kak red teloq penyu tu memang lembik lagu tu.. ween ni membesaq sampai 8 tawun kat ganu dgn teloq penyu tu tak de nye process redehydration, amacam taste dia ok ke.. dah lama tak rasa.. the last time ween pi ganu 2 yrs back, beli teloq penyu tu tak leh nak makan... geliiii...