Sunday, May 27, 2007

We will miss you...



Sesudah pulang dari Bukit Beruntung, we were then headed off to Midvalley, of course kena dragged along my little sis and hubby dia.



Tau je lah Midvalley nya parking kalau pick hours at 3pm cam gini, mana nak dpt parking easily. Luckily i have a brother (byknya brother akak!!! YES!! I HAVE 5 BROTHERS!!!) who works in Midvalley.




Alang, ngah keja kan? tolong pls, x dpt parking lah...



ok where r u?



at P1, depan entrance



wait there




Tak sampai 5 min Alang came wt his motorbike, kitorg convoi bakang dia and daaaaaaaa boom - dpt port parking baik punya betul2 depan escalator. ngeh ngeh! so lucky me to have ramai adik badik.




Terus carik ladies, nak change costume baju kurung yang dipakai kat wedding my first brother to costume yang lebih senang akak bebas bergerak wt kids....that s my prob, mmg payah nak berbaju kurung la babe.



Urgent shopping actually.Not for my stuff this time. I want to get 2 pairs of boots for my 2 little kids. I found one pink boot yang memang cantik kena to gegirl (how come they dont have RED!!!), harganya bih kurang rega sandal akak ajer tau. After less RM79. CIS!!!







hard to find abang's boot though. abih sume kedai lam MV tu kitorg redah, nan ado gak boot for him. last2 jumpa satu shoes ni, boleh lah utk aktiviti melasak bagai, he chose that one, not expensive as his sisternya boot. half price lagi. sambil2 tu akak nampak futsal shoes, but meant for men la pulak. u see tht photo, mata tangan akak kat kaler apa yet nana lak layan kaler apa?


after having our dinner, went to mom's house to layan deroyan. ini my youngest bro nya motor, so sirman buang gian nak merempit, awek bakang dia pun nak tumpang sekaki.



tup2 datang 2 pasang kaki memekak2 nak naik sama gak. layan la kitorg 4 beranak satu taman....


quickly balik to VA, to pack up some stuff. bnyk gila maggi kan?



645am of Sunday 27th


I sent him to the nearest ERL in Bandar Tasik Selatan, he is travelling again.


sorey sorey!





18 comments:

Equilibrium said...

saya nampak! saya nampak!!! Nike BIRU! Gimme 5 kak nana!!!

hehehe...sile pesan kat wak sirman kalu nak sedap megi tu, sukat air ngan bikar makmal yg bisa mengundang satu rasa yg sungguh ajaib. Bon Voyage to pak sirman, n kepada awek Red, dok dendiam kat umah!

errrr...nape kalu kasut girl harus PINK???saye BENCI PINK!!!

arghhhhhhhhh

Kak Jie said...

oooo..kena tinggai?
kita serupa...kita serupa..cuma bezanya laki aku g outstation 2-3 hari... yg belen tu dok berkepit jer kat umah...hak! hak!

Penat la weiii...ari ni blk dr kg ..otw tu singgah 2 rumah kenduri..sendat ni....!

Tido! Nite

Red Mummy said...

equil - pak sirman katanya! anw one thing bout abang kan, he seems to be into blue, like blue so much and thank god, he didnt choose that blue colour for his new shoes.

now u wanna give me 5 tak??

kak jie, aku leh bau ko ada kat blog aku tau...dah agak dah makcik ni kalo balik arini sure on pc gak..harussssssss!!!!

aku dah biasa kena tinggal kak oi..tp pasni siap ko, ko plak aku tinggalkan, and u will miss me so muchhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Nory said...

huhuhuh...kena tinggal..i hate that....Gi Beijing ker?...serkap jarang jek...salam

Equilibrium said...

kak, alam flora nak x cv n cover letter? Ke main taram walk in interview jek???

ishk3...berdebo sungguh nak keje ni kan kak...

hiks!

Dyra said...

Hi kak red!

Sirman outstation brapa lama tu? Aiseh..

Fresh weekdays ahead.

Happy working! =)


Pleasure,
Nadh

sayda said...

being alone tape.as long as you fell he's somewhere there for u.jgn feel empty dah.coz it hurts.so much!

Khairi Nairfan said...

If i went to search for my epuipment..
the first colour would I search is...
B.L.A.C.K...
kalao akak leh jadi diva merah...
Khairi lebih pada warna hitam!!
siap mencari cadar tilam warna hitam lagi semalam...hehehe
YAY! But not diva - for gegirl jer kan?
Hakhakhak..

P.I.N.K???
Yucks...
seriously, hate to damn to pink colour...
especially biler boys yang pakai??
serious geli aku....

^::redZ-Ziaf::^ said...

wah lah weih..... akak red ku udah sehat.....!!! ini sudah bagus.... =)

hehe...!! =D

sehat2 jer trus merayap kan.... very der divas divus ghetooo.... =)
jadi, mari kita membebel kat dunia blog inieh...

tapi kan apsal mas sirman bawa nya cuma megi....?? lagi kurus lah mas sirman kerna makan nya asik megi

sy penah masuk cekpoin kastam, dier leh tanya.... bnyk ke bawak megi.... ceit....!! koser taw =D

mas sirman dah takde.... mbak red harus jadi ibu red ya... tante red harus jadi ibu red... n jage diri sbb kalu diri tk tejage camne nk jadi ibu red... hehe..!! (pembantu rumah) gurau kasar nieh...jangan sembur yer... =P

anw, berusahalah & jaga diri (take care)

tehbunga said...

sayang bini tinggai2kan..
kejap jerk tak lama kan!!

Red Mummy said...

nory - but i do like it coz the once u meet again, the love lagi membuak2 gitu, koserrrr kan..
awat lak beijing, london lah...


equil - keje dulu kat umah akak buat probation 2 weeks, kot ko leh lepas tak keje lam umah akak, br ko pi walk in kat alam flora ok!


nadh - x ler selama taun lepas, kira just nice jer.

Red Mummy said...

sayda - tu ayat bunga2 dilukai ajer kan...back to yr few entries, napa ni, atimu telah ditusuk sembilu ke dik?

khairi - sirman akak dulu cam ko lah black semedang. dpt bini merah terus aku merahkan dia. dia pun rela lam paksa jer dibuatnya...
pink tu ok kalo boys pakai, kalau dia mantap gagah mmg cun kalo dia pakai tp kalo shirt sendat ala girl boy pakai, mmg ler 'geli'


redz - pening pala akak baca ko nye mbak ibu mpak mas bagai segala...as usual, bukan akak x biasa jadi iron ladi mbak ibu merah segala ni kan. ko nak tolong ke? byk leh tlg ni redz!!!



kak teh - kejap jer kott :)

Khairi Nairfan said...

tapikan kad red,
khairi memang cukup meluat nampak laki pakai baju pink...
ntah arrr...
ta kisahlah laki gagah perkasa ker...
girl boy ker...
whateva it is...
I really hate pink to damn...
matilah aku dipukul dengan peminat setia pink....

nikfarizah said...

tak ikut ke sirman gi London....best tu....ikut lah ikut lah...

Red Mummy said...

khairi - yr time will come, and let s wait for it. pakai je black kan, x yah pikir2 pink lagi dah. sib baik aku bukan pink fan!


kak nik - nak gak ikut nak nak nakkkkkkkkkkkk

Pato & Pearl said...

oh malam layan lah bantal peluk sorang sorang..Kita pun ikut serupa..hahaha..kalau dekat "slumber party" lah jawabnya..- K.Red, K.Jie, K.Pearl..dan sapa sapa yang sewaktu dengannya... (apa feeling ada K depan Pearl, terang terang gue the youngest, loveliest,cantikness..kiddinggg..!!)
Apa pun abg and gegirl menjadi penghibur hatimu seketika until yur darling Mr Red balik ..dan teman teman mu di bloggerworld ni yang tak henti masuk keluar blog merah mu....

Pearl
PS : Don't forget your medication. Awak tu belum sihat betul...
PSS: Will be in HKg from 13 Jun till 15 then to Huangzhou China..

Mummy Ina said...

kono tinggal eh.. kita serupaa... hubbyku pun now kat kelantan.. and will always kena g sana..

kak, yang dok ulang alik tu boss aku kak, sbb meeting kat Murphy tu hah.. aku tak kejadahnyer g sana.. sekali2 ye la kot, tu pun weekend.. ko ado ke kak? heheh

kak, ingat tak En. Rahmat - lecturer BM kita dulu tuh? dengar citer dia sakit teruk skrg kak, cancer katanya.. umah dia kat shah alam sek. 7, tp kami tak de full address nak g visit, cer kak, ko riki2 kat kawan2 ko lak kak.. tak pun kat En. Latip tu ke hah..

thanks!

Ujang_MD said...

kalah jokie motor grand prixx