Tuesday, May 22, 2007

Gila Stress!!!


kalo soalan BKS this week memang membunuh diri sendiri, camtu lah akak arini, very the lahanad lahabau punya stress. i was half day in the morning today, to bring my kids to one of government nya sector ni lah. x yah detaily lah as usual, korang bukan x tau pangai aku, light2 je habak mai pastu figure out sendiri lah coz sooner or later pun korang tau gak nnt.

We left VA around 9am in the morning, and debak debuk gedabai siap segala only at 12noon. singgah lak pi beli lunch yang ditapau and terus balik bagi kids makan and akak terjelepuk keletihan and kemengantukan.


dahlah aku ni mmg x leh kena panas, asal kena je mula lah mata ni mengantuk xl eh nak dibukak payah ya hamat. rushed back to office, sampai lambat only after 220pm. kan...



suddenly keje bertubi2, pelik la aku tau. boss akak ada kat middle east tp kenapa le berry dia x leh nak dok dendiam jgn kaco aku ni ha. muka akak yang dah kepenatan walaupun dah mandi 2,3 kali pun hazab gak tensionnya.



so tetiba je hazman my captain also my mix double partner ni called akak cakap oi jom turun lawan! le dah nak kol 6 ko!!!



i told him, bersedia utk kalah lah ye..i ngah stress ni and i x de mood nak berlawan bermatian.


ye nok! kalah...tough fight, x yah rubber set but main 21 so kalah 3,4 mata sahajor.


finished at 740pm lari balik naik opis sambung keje. i told myself, if i start working again tonite, abang sure tido lambat and trow payah nak bangun pi school, so akak pack up everything, pulang marilah pulang. lantak lah...keje2 ni sambung sok sok lah ye.



ya udah....akak nak tido awal mlm ni. kepenatahan tahap maksima gaban cempiang segala. sok ada squash training, lusa another squash training, tulat another badminton training.


aku ni keje apa ek?

akak keje opis lah, training2 tu hobby semata2, akak tau ramai yg musykil, dia ni apa ke bz benor aktiviti sakannya.

and dont forget, i am a wife and a mother of 2 kids too.



15 comments:

Hannan said...

yes.. kepada yang tak tau... training2 sukan tu hanyalah sebahagian kecil daripada hobby dik red ni... bnyk lagi hobby die sebenarnya... mengumpul setem, memancing, kutip botol, kire bulu anak kambing, sapu pasir tepi pantai, menternak ikan lumba2 kat kolam renang apartmentnya.... haaa.. ingat tu... and yet... she's a wife and a mother of 2 kids and an untie of berapa org kanak2 ...aku pon x tau..

Khairi Nairfan said...

First of All, nak betulkan biler dah tgk comment kak red - my name doesnt have L - K.H.A.I.R.I

Okay, what now...
Wow, akak stress bangat yerk...
Biaserlah kan...
dalam hidup ni kalau takder stress penipulah namanya tu..
kan?kan?
hakhak...

Akak kerja opis, kerja sebagai aper?? Musykil and was-was dengan aper yang Khairi fikirkan..huhu

Akak bestlah dapat training sumer itu dan ini...
Khairi nak jugak kalo dpt training2 ni...
tapi hampeh takder kan?
so tiap2 petang kayuh basikal..
turun naik bukit 10 11 kali...
lalu trek yang sama tiap2 hari...
hakhakhak...
janji keluar peluh betul tak??

Anyway, Khairi ader tukar layout blogs Khairi..
kalo sudi jenguklah...
tak sudi takper, khairi paksa..
boleh??
Hak..kidding ^^

^::redZ-Ziaf::^ said...

tanganilah stress anda dengan bijak.... =) jangan sampai masuk hospital bahagia pulak.... =D

BTW, adakah boos kak red hazman itu bernama hazman hilmi.... die nampak macam familiar saje.... =/

jaga dir yer......

Jie said...

aku dah penat nak lan pok pek pok pek kat ko kak red ooooooooo..pms!
ha ha ha......slmt pagi!

Azer Mantessa said...

salam ... kak red,

takpa, cuti sekolah pun dah nak dekat ... pi jalan2 :-)

Pato & Pearl said...

yelah, just reading the post dah tercungap cungap..tul BZ K.Red ye...have a good day ahead...Me?..Counting down mode..! (tu pun office still in denial)..

Pearl@Work

tehbunga said...

Red
aku malu argh nak email gambo aku kat ko, fida musti kenal aku...aku dedulukan, cam ko gak...kenik, solid and cun..larikkk!!haa..haa...kiok!!!

psst : aku baru chat dgn fida, ..bukan susah..juz 1 finger, dah leh sembang...

ween said...

kak red oiiiiiiiiii, ween yang dok tgk activiti kak red nipon penat jadik nye... salute lah kak red...

mad redo1 said...

ye laaa...

sebagai tea lady yang berkaliber sememangnya boss dia takmou dia kemana2 pun... kan? kan?

sayda said...

inhale exhale akak...
be well!!

Kak Jie said...

ooo kak..ko ok ke?
senyap sunyi je..aku takut la..mana tau terkehel mana2 pula..pas mata, idung....issshh..buaaeihh!

nk tido gak..mlm ni nk kena g puduraya kul 1 pagi lagi, jemput husben aku la....ape lagi.

ko tak de kotak sembang..so aku sembang la kat sini...dulik hape!

Red Mummy said...

hannan - bnyk lagi hobby die sebenarnya... mengumpul setem, memancing, kutip botol, kire bulu anak kambing, sapu pasir tepi pantai, menternak ikan lumba2 kat kolam renang apartmentnya

tu hobby shida ke hobby gf dik merah ko ni?



Khairi = sorry for the L, hik! mestilah akak pi jenguk, sabar ye..akak nak lie down lu, pala dah tingtong mlm ni

Redziaf - dia bukan boss akak, dia colleague akak, i told him bout u, he went to yr blog, mana ko kenal dia?


kak jie - aku ok ler, aku x de chatbox, ko jerit je kat sini, aku ngah sibuk nak buat .com, so pasni ada le chatbox ye (matiklah ujang!!!_)


bang azer -0 yeap school holidays, i m going to somewhere!! horeyyyyyyy


pearl - kalo ada ragbi wanita, i m in oso ok! x geti dokdiam aku ni

Red Mummy said...

epel - akak pun jangkit dr ko gak lah, akak dah cam nak demam gak ni, ko bwk virus hapa?


makteh - yeap fida told me bout u specially this 'kak teh tu baik orangnya'...wah kembang le ko kan!


Ween - being a mother wont stop me anything! you should try also darling


Bang Mat - kan..aku kan tea lady jer, so very the berkaliber in office to yg byk masa pi training sana sini kannn


sayda - yeah yeah..tercungap2 ni bernapas!


aku ada ler kak jieeeeeeeeeeeeeeeee, ko riso kan aku kan, aku tau tp aku very the bz tahap cipan arini and very the sick sick is odw too. tension lahabau

Equilibrium said...

Soklan saya....

Nape akak berani paaki suar kaler biru..dah tu siap match ngan tee meghah lak!!lsg x ngam kak!!! ibarat equil n Red Devil!

^::redZ-Ziaf::^ said...

kalau die ialah hazman hilmi.... makanya dia adalah senior saya mase skool kat ayer keroh melaka dulu...

kalau ikut umur die ialah senior saya tapi kalau ikut tahun masuk skool sy senior dier sebab sy masuk form1 thn 95 dan die masuk form4 thn 97... =)

if hes the one... the same person we r talking about... do send my regards n how small world is ayte...??