Thursday, May 10, 2007

Kicking the ball...happy bday!!

the pink lady, the birthday girl, turning 37 today. yang sakan melantak sorang lagi tu lak is my male best buddy in my dept aka my captain for our sports carnival. He will be getting married end of this yr, so sayda equil or bini2 orang like pearl kak jie and ramai lagi, rentikanlah kalo berajat nak ngorat dia. kak jie, anak ko tu sekolah lagi, x leh nak buat dia ni menantu.

2 pcs of kain, sehelai tudung ala2 datin - a gift for my pink lady from 5 of us.


the birthday lady, she is a single mom wt 2 kids. while she was 3 months pregnant of her 2nd boy, her late husband meninggal dunia. Bayangkanlah ye...seorang isteri yang sedang mengandung, bersama anak sulung yang tatkala itu berumur setaun terpaksa mengharungi segala liku2 ranjau dan duri tanpa suami di sisi.



she s staying alone wt her 2 little kids. She s been single for more than 5 yrs already. She is such a sweet and soft lady x cam akak korang ni yang very the RED DIVA.



Walau dia mungkin tidak dikenali di dunia luar, tapi akak tetap salute tinggi pada dia. She told me once, kalau dia rasa nak demam nak pitam ke hapa, dia cepat2 makan ubat coz for her kids, she is the mother and she is the father. Semoga jodohnya cepat sampai, sebab dah ada yang menanti untuk menjadikannya suri. Sedang lagi, kalau dah suka, go on je lah Z.




Akak akan berpergian, x jauh, dalam KL gak, but i ll be having a very full day on friday till midnite for some corporate functions. And i will have to wake up early again on Saturday for my big event, the Futsal. I m not aiming for no 1, even we got 2nd place last yr, i just hope this time, we can at least maintain our no 2, and i can shoot the goal more than 1.




Red Diva!



9 comments:

Equilibrium said...

akak sajer je kan poyo adiah tu kan????sajer jek kan???nak soh saya naik hangin! uhhhh...talk to the hand!!!x mo cakap dah..majuk nie..ngeh ngeh ngeh...nape nmpk sodap jek mknan tu ek?
nape org hensem slalunye dah berpunye???giler frust nie!

Equilibrium said...

luper nk wish kat kakak pink...sampaikan salam saya kat dia ek..Hepi besdey to her... Akak tlg ckp kat dia ek...ikhlas dr equil yg ANGGUN lagi BERGAYA. ahaks!

The Pisces Man said...

Go Red Diva..! Hehee..

mad redo1 said...

orang baru je nak balik ke Mesia menenangkan keadaan, tapi tengok dah ok, sirman pun dah available, kita enjoy duluuuu...

Jie said...

hepi bufday utk kwn kakred tu ye....baguih la mcm tu..same wif my sis..single mother gak...6 thn naik turun mahkamah akhirnya baru terputus tali yg di gantung..walau tak nampak talinya..kejam kan lelaki mcm tu....dah hantar bini awk tu blk umah makbapa dia..tak jenguk anak bini bertahun2, tak bagi nafkah utk anakbini.....tak nak lepas !

Ko merasalah kat akhirat nnt..jawapppp..tak leh lari mana dah!

skrg adik kakjie dh free...dlm tempuh naik turun mahkahamh tuntut hak dia..dia leh sambung study..leh beli kereta......wa'aaaaaaa....lagi hangin lelaki tu tengok...walau tanpa suami dia boleh bela anak2 dia 2 org, leh tingkatkan taraf pendidikan dia...leh beli kereta sendiri walaupun kancil.....

percayalah...tiap perbuatan kita ada balasannya......itu janji Allah!

bila dah tua , jangan nak mengungkit anak2 tak hirau sbb hutang dia dgn anak2 lagi banyak.....tak tertanggung!

Saya harap kawan2 kita kt sini..kawan2 kakred..kawan2 kakjie gak ..he he he.... jgn abaikan anugerah Allah itu..tanggungjawap utk anak2 walau terputus hubungan suami isteri..dgn anak2 tak akan putus.

sorilah kak red...buat mcm entry sendiri pulak..he he..sekian...ceramah pagi jumaat!

hepi oliday kak red...i pun nk bercuti jugak..nak g Segamat esok...

Mummy Ina said...

kak, all the best. gud luck eh! lama aku tak shoot mesej kat ko kak.. mana g nyer shoutbox ko kak?

selamat hari ibu!

faizabelle79 said...

Hapi besday to the pink lady..semoga tabah mengharungi dugaan..good luck to both of u..

Equilibrium said...

Sebelom saya terluper, good luck for futsal ek.B a champion..I know u can..Kasik sumbat gol cam hristo stoichkov!

regards,
equil

SERIAL PLANT KILLER said...

Memang salute perempuan yang macam tu, independent and support her 2 kids without a husband. It's definitely not easy. I know a few who are in the same shoes and one of them is my mom