Tuesday, May 15, 2007

Sembang kosong...


dicurik dari blog Hatta Dolmat the famous designer:

baru nih terjumpew red mummy kt klcc.. alamak kiutnyer dier... masa tuh i dgn rafie sedang buat survey di klcc, tetiba i di panggil..

kak red: "hatta..hataa,,..hatta... ingat akak tak???

i: huh? eh? akak...kenal lah ( walaupun dalam kepala berpusing- pusing nak ingatkan sapew nih..muka cukup femiliar...)

kak red: kak red lah...

i: owh kak red mummy!! warghkk tak sangka jumpe kt sini..

dan kami memeruskan perbualan...dan sembang..dan pose2 tangkap gambar..kak red dah gunting rambut ...kiut jew..tgk dalam blog mcm serious org nyer..tetapi tidak..orangnya sangat baik...best lah berbual dengan kak red nih... sayangnya pic i dan kak red di dalam phone Rafie.. Rafie di singapore sekarang...



tu diah....akak baik gitu! tu lah korang x caya, ingat aku ni garang ya hamat kan. kalo idak takkan adik2 ikan akak sayangggggggg ngan akak gitu kan? oh btw, calling my Isis for a lunch meeting this Fri noon. Archmal is coming to see me, so Isis, as usual camne? free? or ada sapa2 yang nak join akak?


i have a very good news from Ujang, starting this July, ujang kita will be transfered from ganu to Sungai Buloh. jeng jeng jeng!!! matiklah aku nak hadap dia pasni.


BKS for this week's assignment, a bit tough and funny for everyone. Kisahnya akak yang sakit segala muka badan ni, x de prepare soalan for this week. I leave it to Ujang or Hannan to decide. Tup2 soalan yang Hannan bagi the very the x masuk diakal. jangankan peserta, aku yang nak judge pun boleh tertido. Kol 12pm tadi, Ujang smsed bagi few lagi soalans, pun x menyelerakan tekak akak. ada ke pasal bahasa, pasal rumahtangga yang nak dibincangkannya.


hallo...........ini bukan soalan stpm, i want something fun.


so i came out wt this question:

BKS inginkan sekurang-kurangnya 7 perkara tentang 5 Advokat yang telah BKS undang sebelum ini kecuali Wenkt.


Fiebie Rossa - Juri Week 1

Puan Pearl - Juri Week 3

Mr Vernon_Kedit - Juri Week 4

Nurlea Laurielle - Juri Week 5

Hannan - Juri Week 6

Warning:: Gambar-gambar yang di ambil dari blog advokats hendaklah mendapat kebenaran dari mereka

sib baik akak x suh dema cite pasal Hakim Mak Merah tu, if not, lagi harus pecah kepala korang kan....


Kelas ko kan! - sms Vern when he found out bout this question


Hi Kak Red - i nearly fall off the chair laughing reading this week assgin, it will be intersting - sms from Pearl


Lea call akak terus saja, malas dia nak jawab sms. FB is still bz bz bz and Hannan is struggling for his ENT exam but lantaklah, yang pasti he has to work hard for judging their entry.


i like....




7 comments:

Hannan said...

hahhaha.... judging? gonna be an easy job for me... lambung dadu jer la dik red oiiii... ape susah... sape lucky menang la... hehehehehe...

Khairi Nairfan said...

baca ayat mula-mual pun dah cukup pecah perut khairi...
adeh, macam mengharap pujian pulak...
hakhakhak...
kalo kutukan pulak camner??
jujur sangat ker??
hakhakhak...^^

Lestat said...

Salam..hai kak red..dah lama tak komen kat blog u nie..bizila..byk citer dalam blog u ni tak baca lagi..sian kat kak red dgn bengkak d muka..harap cepat sembuh..amin

ween said...

ermmm alahai... kak red, ween yang tak jumpa cuma sembang kosong on the phone pon tau kak red ni baik orgnya...

sori lama tak singgah, bisi lah, byk keje kat rumah ni.. berblog pon kurang. Happy mother's day kakred

Jie said...

ko tak moh ke tanya aku ni....ade tak esemen best....wahhhh.....kelakar amat esemen minggu ni....biul mcm hakim2...dia....mcm ujang2...nya..ha haha...

ujang kat sg buloh...wah..tol 1.90je dah sampai tu..leh la mengeteh

tehbunga said...

red
back view pun seksa taw!! jeles Teh..
hmm ada citer taw Red, semlm b4 COB, Teh discover one of my deptmate dok hit ur blog..then i heard she mumbling to the ppl sorrunding her yg dia sakit mata biler reading yg text..merhah menyala!!! HAA..HAA..tapi dia really enjoy while reading ur blog..
ayat paling mahal, dia cakap cam best jerk jadi Red ni yg dapat hubby paling sporting...haa..kita zoom-in ala cam2 aznil...!!

Ujang_MD said...

boleh ler jumpa kak jie kan?? hehhee... dah lama kepingin kak red belanja sup meletop uwaaaaa