Sunday, May 13, 2007

The unlucky futsal...






i had my dept party a nite before, balik dr party, x leh tido lsg. dah bergolek berejam2 pun x leh gak tido at all. i hope sgt main futsal siang nnt pala akak tak tingtong bell.



we need to play 4 games today.






1st game, kita kalah wt 0 - 1. as expected. sebenornya akak kecewa ngan teammates akak. we have at least 4 good players, 2 org x dpt turn up langsung. the back up yang ada x penah main at all. so they dont know the skills, to stop ball, to pass even to kick well. but i must say we gave a very good fight to the opponents.

what more worst, during the 2nd half of the first game, my right lens tercabut. i got no time to pasang2 balik bagai, so i hv to remove the left one (cant wear satu jer lagi sakit mata and pala). so dengan mata rabun, menambahkan lagi kekalahan. akk tak tau sapa team akak, akak cuma nampak kaler merah je itu team akak. org lain yg bawak bola orang lain punya nama yang akak panggil. so very the unlucky lah.



right after the game, i went down to Guardian to buy a new solution for my contact lenses. terpaksa lah, ko nak suh akak main ngan takde lens, matiklah!!! dah settled segala bagai, naik balik to TTFC to sambung another round.



2nd game, wt the green team. WALLA!!! we won. 2 - 1. both scores dari akak ko ni ha. i m a striker and also a scorer. since awal2 lagi kita mmg takde good team yang pandai main futsal except me and the keeper, so cam nak pengsan akak lari satu court, not only as a striker but also as a defender. pancit x pancit bakang kira.


fot both above games, i got 3 main injuries, on my left and right legs. x ckp ngan tu, while shooting my 2nd goal, akak x sempat break terbabas2 masuk lam goal sib baik net tak koyak. and that made my peha jadi 3rd injury.


so we already have 1 kalah 1 menang. we need to get at least a draw to go for final round.



this is the best part. wt the pink team - b4 the 1st half, they scored 1 already. ok takper. but i know we can beat this ppl. im pretty sure that i can score more than 2 due to their weakness. but nanti dulu, remember, dalam futsal, injured mmg selalu akan berlaku. if u are too soft, lembik takut bola, jgnlah main futsal. matiklah ko meraung kalo kena sepak.


in my company, i m famous as a very good striker and also a rough player. i play so like kasar gila. hey - this is futsal not chess ye sayang. tu pasal kalau main mewakili company akak, i was never in the reserve player, will always be the main striker. i m glad that my futsal skills been acknowledged by everyone.


look at this photo, can u see the pink lady without tudung? someone from her team dok tendang bola tinggi, i was running and jumping, to use my head to push the ball to the opponent side. and she pulak, while akak jumping, she use her kaki wt of cos her hard and heavy shoes to kick the ball. unfortunalety something very2 bad happend....


she was actually hentak kasut kaki dia tu on my nose, while i was jumping to hit the ball wt my head. what s next? akak terus jatuh tersembam, bukan membelakang tapi ke hadapan, fainted dalam 1-2 min. b4 akak jatuh, akak sempat tutup muka akak wt my left hand. one thing bout me, akak cepat pikir for something yang dah worst supaya tidak lagi worst. masa dia hentak akak, while akak collapse, wt my left hand cover muka jatuh tersembam, yg akak ingat was like my nose patah!


i was fainted!!! i wasnt moved for like 1-2 min due to pengsan. bila dema pusingkan akak, yang akak dengar suara2 dok cakap 'oh my god, her nose!!!', 'mata dia nose dia bengkak', 'nose dia biru already', 'nose dia lebam, broken tak?' 'her nose is bleeding'. i cried. akak nangis due to sakit yang teramat. inilah injured paling maha hazab akak penah dapat sepanjang career akak menjadi ahli sukan tidak berjenama. apa2 games pun yg akak masuk, this was the worst injured ever.


i was then carried away to the outside of the court. they gave me treatment, tried to stop the bleeding and the bengkak. oh no!! i know i cant continue my games anymore. i know these ppl wont allow me to do so, even akak ni keras kepala, i know i still can hit the ball.



the blue shirt, is one of my director, he is playing in our men futsal. masa ni dia dok membebel kan akak not to continue the game, he was about to call my sirman to get me out from there to go to the clinic. i will go, but not now. i will go only after the game finishes. even akak x diberi peluang utk main lagi, i still want to watch my team to play.




daripada boleh menang, since the main player is badly injured, kami kalah. my first time being a reserve player, just sitting at the corner wt my men buddies, tenyeh hidung wt the ice. i told my teammates, if u cant score it s ok, as long as u keep on defending. but their motivation dah down actually masa ni. their leader which is me dah collapese so dema dah takde mood nak main. kalah lagi round ni.


my good keeper, was also badly injured during the 4th game. haiyohh!!! dahlah akak kena tendang kuor, ni keeper yang very2 good pun injured jugak. so last yr we got 2nd place, this yr dapat no 4, very the corot.


team photos, i hv to cover my nose, malu siot.

my men's futsal dapat 2nd place, via penalty. not bad at all. and too bad for the ladies.


can u really see my bengkak? cam ada 2 idung lakkan? but tell u, mmg sakit gila masa kena. sakittttttttt...menangis2 akak dibuatnya.





went to the clinic, amik ubat, doctor cakap expected to get a lebam hijau2 for the next few days. anw i heard that the opponents were very happy bila akak injured and x dpt main, so it makes their life more easier. apa2 lar....



chess, netball and futsal done. 1 gold, 1 bronze dah ada lam tgn. 4 more games to go next. bowling on june, badminton and squash on july, and volleyball on august.



so long!







22 comments:

Khairi Nairfan said...

wargh...
sakitnyer hidung dengar citer akak ni...
teruk sangat tu!!
Hope you will better soon...
Easier tu maknanya...
akaklah pengaco paling kuat untuk diorang menang...
tu sebab diorang sker...
huha

mad redo1 said...

looking at the bright side: sirman dapat extra hidung untuk dicium tiap2 malam buat masa ni... hehehe...

hi5! (style Borat...)

Rickywan said...

Moga2 akak aku ni sembuh cepat yer..kesian akak

faizabelle79 said...

Semoga cepat sembuh..sian le pulak tengok hidung tu..dapat kurasa macam mana sakitnye tu..tapi xpe..insyaAllah cepat baik..nasib hidung x patah..

Waa..byk lagi games rupanya..besh2..good luck!

mama said...

"HAPPY MOTHER'S DAY", kak red and
"GET WELL SOON!!!"

udah le lama xdtg sni, skali masok, aiyooo... sriyes takot baca citer kak red, skali tgk gambo, isshhh... lagi laaaa... sabar kak red ye. semoga cepat sembuh.

Equilibrium said...

eh..betol ke saya masuk blog kak red nie? cam lain jek gambo2 kat sini???muahahha...

neway, Get Well Soon n Happy Mother's Day

Hannan said...

kak merah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! so happened u got ur nose injury when i'm gonna face my ent final exam... wow... really painful is it... hehhehehe... no worry... injury is a part of the game... next time is ur turn to kick other ppl face.... ( ayat buat baik berpada2.. buat jahat jgn sekali x le pakai dah skarang...)... hehehehe... akak... lawa2 la team mates akak tu....ade 2 org tu yg rambut panjang tu...single lagi x??? heheheh... xpon yg rambut pendek mcm remaja 18thn tu pon jadi laaa..... kasi la intro sket!!!!!!!!!!!!!!!

Hannan said...

oooooooopsss...one more... happy mother's day... bukak utk akak... utk mak akak laaaaaaaaaaa.... hehehhe...

zeleonnicai said...

Hmm hannan ayt tu still bole gune sbb ko bole buat jahat 2kali n lebih....sbb x le buat sekali kan? wut ever la
to kak red get well soon. Me also injured myself last year while playing Volleyball abes lutut x le gerak...more sad it was our first game and we kalah thet game and all the games last year

orked said...
This comment has been removed by the author.
Jie said...

adeih....yang..sy baru outing sehari, awk dh dpt xtra hidung..kalau seminggu...entah apa2 lagi la akak ni.

sabaQ akak no...even heroes have the right to bleed..

tgok Spiderman3 tu...here nangis bagai nak rak bile kwn dia ninggal..huhuhu..tu spiderman..ni supermon...besalah..nangis tu cuci mata..hakhak..

get well soon ye....muuaahh!

yg delete kt atas tu..ceQ la tu, silap guna akaun lain..hakhak..takut kantoi...

Equilibrium said...

eh kakjie pon minat superman ek...tu lagu saya tu..Even hero has the right to bleed...caye la kak...

xper..k'red ada byk idong akan menambahkan lagi kekuatan deria bau beliau...setiap kejadian ada hikmah..hehee

intankamaruddin said...

hoh! akak!! idung!
takpe eventho kalah u've done ur best. kalah menang tak kire, yg penting semangat kesukanan mesti ade (ayat standard kalau kite kalah). Cayok for next games!

ak_0143 said...

duh... sakitnya.... baca pon sakit....

get well soon ek...

sayda said...

yeah..more to go..USAHA!!!

get well soon akak!

tehbunga said...

nasib baik kat hidung, bukan kat atas skit, kalo idak biru mata itam ku hu...hikkhikk..
get well soon my dearest red..
pepagi kalo tak hit blog merah ni tak sah mak..
n happy mother's day redmum

Shah said...

Dah lama tak melawat tak sangka pulak Kak Red dah buat nose job...Hehe sori melawak kejap. Hope you're much better now. Take care.

Rush Murad said...

kak red, apasal hidung kau macam senget????? kira dah cacat ler ni??? hiksss..... kau ni main pun tak agak2..... well, futsal is not my type of game lah, but suka sangat tengok orang lain main sambil sorak2 meriah...... hope u dah ok right now ek...

husz said...

nosejob hoho kelako.. hmm lepas nie dagu plak? macam sorang tue? hohoho.

xdela.. kak red get well soon ye?? jom balas dendam ngan player pink tue...

oTam said...

Sian kak red..

singautara said...

ganaih2, maciam kerang busuk...hehe

fireflies said...

sian akak..

dahsyat gila tuuuu..

patutnya budak baju kaler pink tu kene kad merah tu....

sabar je ler