Wednesday, October 17, 2007

Hai Peng lagi...

memandangkan korang dok kata roti kawin la roti kaya lah dan segala bagainya yet aku tak try langsung, so after check out, we made our way to Hai Peng again.



aku x nak lah datang tapi makan fries jer cam smlm gitu kan. so kali ni gua kaw2 bedal roti kaya kawin yang korang dok habak tuh...


aku nampak ada 3 rasa nasi lemak. ada ns lemak ikan bilis, ns lemak ikan and ns dagang. hehehehhe...perut lapar nih.



memula aku makan nasi lemak ikan. pastu lom kenyang gak nih. aku amik lak nasi dagang dia. wahh....perut leh telan lagi nih.


aku amik lak nasi lemak ikan bilis dia. 3 bungkus nasi lemak dagang aku makan sorang! Gua lapar babe!!!



I think i saw the tokey of Hai Peng nih, jalan ngan tongkat dah dia. I think so lah, coz aku ngk mukanya sama jer ngan muka dia yg tempek2 kat lam kedai nih.

I like this kedai kopi.

To all of you, terima kasih kerana memudahkan perjalanan kami di Cherating utk ketemu makanan yang enak di sini.


Moh balik KL....

9 comments:

Shah said...

Amboii pegi berjalan pun bukan main rajin memblog ye...

Red Mummy said...

encik doctor..

saya kan wanita gigih katanya hahahahhaha

pekabau 'mira'?

farah said...

kak red, im one of ur silent reader :-)
As i am a proud Terengganurian, i nak buat pembetulan la sikit, actually kedai kopi Hai Peng tu is in Kemaman, that's one of Terengganu's territory, bukan in Cherating. Cherating tu kat Pahang dah. hehe..

Red Mummy said...

farah, akak ada ckp haipeng tu kat pahang ke??

tak dak kan??

ada entry kat bawah ni tajuk Hai Peng, kat situ dah clearly akak cakap it s in kemaman. bila masa lak akk ckp dia kat pahang farah oi??

pu3nemo said...

cm sedap jek.. terliur la kak.. nti nk try g la kat sn..

bimmer553 said...

nice blog. pernah juga singgah kat hai peng tu. it was also mentioned in the traveller's lonely planet a couple of years ago. another interesting place though is kuala kemaman, famous for the delicious satar and keropok !

Ziana said...

akak..
dah bekali2 akak buat entry Hai Peng nih..

teringin laaa plak..
so bile nak gogenise rombongan Mak Merah ke Hai Peng?

jom jom?
:)

Anonymous said...

mmg happening haipeng tu kan....i dah singgah 2,3 kali....mmg best da coffee & nasi dagang.......by the way mane gambo kak red pki bikini....x kan gegirl aje berbikini.........-jojo

fiebie said...

see, i told you. mesti tak menyesal pergi sana. akak dah buat apa saya suruh tak?