Thursday, October 25, 2007

Sparkle Grey - 5k


hari yang amat bersejarah pada seorang red diva. The husband is not around, the brothers are all working, the father is resting hence i m not gonna disturb all of them. i came to this place, to get my 5k service.



mik ko satu plastik coins, smart tag and handsfree car kit aku dema hentam letak lam plastik beg. i hv to bring it along, kang ilang kang, aku blame dema, so this is the usual policy.


n to get the cab from the service center, mang hai...sib baik this cap ada lam my dashboard. X kan aku nak pakai payung, dahlah very the selebet lady today. alang2 selekeh, pakai cap sudah memadai. that s my FF cab, dah 2 taun ye FF ku itu...

to my new readers, i was the finalist of Fear Factor Malaysia, btw.



n aku kena jalan lenggang mak kiah to the main road to get a cab balik umah. x kan nak tunggu sampai 3 jam, kalo anto pagi sejam je tp dah aku anto lagi few min nak lunch break, sah2 lah 3 jam kena tunggu.


Pelik org tengok minah ni, dah lah selekeh, bawak plastik beg merah, diri tepi jalan amik gambo sorang2.

hahahaha!



Uncle cab tak banyak cakap, my place is very famous area, cakap sekali terus dia start gear pedal minyak. zroommmmmmmmmm zroom.

to prove that aku berjaya naik cab! see see...


inilah sandal burukku yang sempat ku sebat dalam bonet keter bila selipar bali ku putus aritu.


classic sangat arini. Dengan cap FF nya, dengan tshirt itam Sirman yang sempat kucapai, dengan suor masa zaman gemuk lepas beranak dulu, pinggang dah lari asik turun ke bawah pinggang je (sib baik cover wt L size of sirman's shirt...matiklah kantoi suor londeh). and wt beg plastik merah...


aku selamat sampai wt RM5 taxi fares.

skang sapa lak nak jadi mangsa aku petang kang amik balik Sparkle Grey aku ye...

the brothers r bz, dont want to kaco my abah..

sapa ek?

11 comments:

Equilibrium said...

sayaaaaaaaaaaaaaa!!!
muahaahha

mikaounik said...

hebat...pria terhebat..opss
hebat..kakak terhebat...wakakakkkahh
cayunkk..cayunkkk....

kak,
ptg ni punya mangsa jgn luper tangkap gamba k.. :x

Ziana said...

very-the-selebet-lady...
rase x nmpk tang mane selebetnye..
tetap menten senyum nye!
:)

me balik keje kol 5 from hartamas..
so? wanna?

inform me if u wan...
ok?
:)

tehbunga said...

sparkle gray born in JUly rite ? my redtoy dapat a day b4 merdeka punn dah bih 7,000km..haiya...betapa kuatnya gua merempit..hikkhikk

wa ada dating ngan larling petang ni, kalo dak wa leh larik kejap ke VA..tak jauh punn..leh wa ke HEro shopping some groceries..murah maaa

viruspadu said...

wah hebat2
kalu saya, sah2 x bawak g service tu

nak tolong antokan, alamak sy kek somban ler

Shah said...

Kul berapa siap tu? Aku dah habih keje dah dok melayan baca blog kat rumah. Kalau kak red kat umah & nak aku hantarkan ok gak. Tapi kalu u kat opis tu sori la yek... Malas nak meredah jem masuk balik ke KL...

ashterix said...

good job lailing :*

Wawa said...

kak red, selebet gila kao kak.

jerawat tu distracting gila.

ahha.

btw, kete baruku tu dah 10k dah.

satu hari 100km tau gila tak gila.

Red Mummy said...

eq - i hv a special msg for u

i see u everywhere in other blogs

since b4 ramadhan till now

i can smell u here

but u ve been MIA for so long from yr diva sister

y y y??

x kan nak aku majuk lagi utk kali ke 3?


mika - kernaaaaaa terpaksaaaaaa
ha nyanyi lagu fran lak!

ziana - tq for the offer tp aku akan carik ko jika ada apa2 ok!


kak teh - aku bwk dia x pi jejauh sgt, paling jauh pun ke cherating, and daily use is only to klcc. aku x dengo kabo ko so aku assume dating ko kat area VA x menjadi?

virus - harus kena buat bila orang yg x patut buat nan ado!

shah - aku sanjungi niatmu itu dan aku akan carik ko bila jiran bwh umah ko ni dalam kesusahan ok!

sirman - just that?? :(

wa - i hate the jawat gajah tu. ko dpt dulu dr akak kan? kita beza sebulan right? hehehehhehe

Hannan said...

hehehehe... ni die, minah kilang baru balik dari keje... heheh...cun woooooo

Zana Sadri said...

sib bek zana peknen kak red. kalo tak mmg pi anto servis sendirik :D

pes time servis je pi sendiri.. pastu laki plak buat. itupun masa 1st servis sgtla tidak puas ati ngan tgn diorg. 2nd time tros dia pi anto service center kekecik area rumah. lagi pueh ati. Tapi keta kita tak sama la kak. ekekeke..