Wednesday, October 03, 2007

Abang's morning day...

say hello morning to mummy's readers, abang..

morning everyone :)


abang ingat ye pesan mummy

ye ye abang ingat mummy

i love you too...


mummy jgn anto abang sampai gate, mummy dok je lam keter ye

abang shame shame lah nanti mummy kiss abang, frens abang nampak

abang dah big la mummy



kompem dia dah masuk lam gate

kompem dia dah msk lam pintu sekolah

kompem dia dah selamat

baru aku blah pi keje...

**********


those were yesterday. this morning, i stepped into his school, had a chat wt his 2 teachers. Abang dok complained ada this boy dok takik2 je kaki dia. aku dah dengo few days already, so since smlm dia report lagi sampai dia nangis2, that s it. i need to see the cikgu.


aku kenal boy tu, satu sekolah tau boy tu, he mmg terkenal dengan semangat 'kenakalannya yang very the hyper'. dengonya tetiap pagi kat assembly mmg selalu kena diri asing sblh coz dia asik buat hal ngan students lain.


Solution is, the teacher will try to make sure this wont happend again. Aku idaklah sampai nak buat report polis cam kes2 setengah skang, it still under control but his parents need to be informed, to train the boy molek2 lagi.


Kalo ari2 asik kena takik je kaki anak aku, mana tahan babe..kalo x anak aku balas balik, aku lak yg ngamuk kang.

14 comments:

Lily.Lulu. said...

anak sape la yg nakal bebeno dok sepak2 kaki anak orang lain .. ish ish ish ..

tak patut tak patut ~
*geleng geleng

ashterix said...

tak pung Big Daddy dia turun nanti!!!

Ziana said...

aiyokk..
Big Daddy dah bersuare..
kang dia plak takik..
takot nyerrr
:)

Anonymous said...

heheh..kak red, sian abg kene takik....tulah pasal, akak suka takek kaki org kat futsal aritu...he..he..jgn marah kak-zam

Wawa said...

kak, ko leh tolong takik kaki orang yang buat aku tak?

geram lah.

Anonymous said...

kak red......respect la ur coolness x cpt melenting.....kite try selesai care baik dulu kan.....u go red lady mama - holly

Ann said...

Suruh ja Abang lawan balik !! Jangan kasi chance !

Sebab takkan kita pula nak takkik kaki budak tu balik, tapi kalau Abang buat, its justified.. hehehe

Reader Ganazzzz

Red Mummy said...

guys - budak tu bukan takat takik jer, suka pukul2 anak2 org nih, bukan abang je kena, budak2 lain pun kena

and aku one thing x ajar anak aku berkasar so tp smpai bila asik nak kena bully belasah dek budak tuh

and takik lam futsal is a game, but kalo dah ngah belajar asik kena sepak jer, ko tahan x?

Anonymous said...

sorry but what's the meaning of takik?

Ann

ReDbLoOdSnOw said...

caper ler dak dok nakal bbnor tuh
kire troublesome kids ler neh ek..

akak ajor arr abg cara takik kaki yg kaw kaw arr...
biar dak tuh lak yg merase..opsss..hehe.

RedWGG said...

seb baik adam takder lak komplen gituh..

errr..ntah2 sbb adam yg takik kaki bdk lain? uishh..kena interview cikgu gak nih..

The Pisces Man said...

Eh Kak Red, u hanto Abang sekolah mana ek? Saja nak tau tau, buat sibuk... hehehee..

su said...

sronokk baca blog red mummy...dan sedih tgk anak dara redmummy nangeh!su pon pantang ngan owang yg dok bawak kete ikut undang2 dia sendirik!...

su mmg da kawen bukan aweqs lagik..adooi!!!...da 6thn da dan masih xde anak lagik...xde rezki,da check da ngan doc but ntahlaa xdpt2 pon....

kiut sgt anak redmummy,terhibur su ngan telatah diorg...


salam perkenalan...

Hydrocodone said...

HxxUKj The best blog you have!