Tuesday, October 16, 2007

Hai Peng...


Fiebie and Hatta Dolmat called me yesterday, konon nak jalan raya umah aku. too bad guys, i m in cherating already. So Fiebie has recommended us to go to the famous coffee house in Kemaman. Since it s not that far from Cherating and this morning aka nak masuk lunch we made our way to the Kedai Kopi Hai Peng.


Tot to call Abang Badrul After6 (Didie's manager) tapi kenangkan every1 masih lagi beraya, i dont want him to kelam kabut suh datang rumah kang abih dia masak beria bagai.


i just had a cup of black coffee, sirman makan apa tah tapi sedap gak lah, kids were sharing their french fries tapi sudahnya mak nye ni gak lah yang mengabihkan.


Very muhibbah kedai kopi ni, the owner is a chinese but pembantu2 dia di dapur di luar sume orang melayu. Memang patut pun famous, class la kedai kopi ni kalo letak kat KL mau laku kalah starbucks.



Finally dapat gak aku bergambo ngan laki sendiri. hiksss...


Sedap kopi dia, sirman bought one box, so Aik Cheong kopi kena tolak tepi lu sampai Hai Peng coffees satu box tu abih.

Thanks fiebs for the recommendation.


U guys must try this kedai kopi. Thank you.

6 comments:

Goddess Selene said...

Teringat kat Kedai Kopi HaiPeng tu!Last pegi was like 5 years ago tapi nampak mcm tak berubah2... Mmg fames! Tak try roti kaya dia? Sedap gila! :)

Ogik said...

hiya,

kedai kopi style hai peng ni ada jugak kt batu pahat & muar. mmg best. the owner is Chinese, serve air jer & roti kawin (yummy2). makanan2 semua org melayu jual.. lontong, satey, soto,.... U name it u got it!!!

Anyway.... Selamat Cuti2 Malaysia.

abah said...

FYI kan kak red...belakang kedai kopi yang maha famous dekat kemaman tu adalah rumah arwah atuk saye...

Rugi plak kak red tak try roti bakar "kawin" kat situ. Sedap gile makan plak ngan the kopi yang sedap gile.

Ke try dah? :p

RedWGG said...

takpa, takpa, takmo mnm kopi...pahit!

mad redo1 said...

dah pergi dah... kira komang kalu orang ganu kalu dok gi lagi kedai kopi hai peng... memang besh...

Pato & Pearl said...

breakfast looks goooood!

P